//Meisjes ZPC Hoogeveen Nederlands Kampioen in Eindhoven

Meisjes ZPC Hoogeveen Nederlands Kampioen in Eindhoven

De jongste meisjes van ZPC Hoogeveen is het gelukt om afgelopen zondag de gouden medaille mee te nemen bij de Nederlandse estafette Kampioenschappen in Eindhoven. Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos en Joy ten Hove slaagden erin  om na vier gezwommen afstanden Kampioen van Nederland te worden. Dit deden ze niet zomaar, maar met geweldige tijden, in deze estafettes lieten ze vol overtuiging zien dat zij terecht Kampioen van Nederland werden.

De grootste klap deelden ze uit bij de 4 x 50m rugcrawl waar ze veruit de besten waren en met twaalf seconden verschil op nummer twee wonnen. Startzwemster Joy ten Hove noteerde daar een geweldige tijd van 0.33.77 en dat was voor de andere drie een goede stimulans waarna zij het heel goed afmaakten. Bij de 4 x 50m schoolslag en de 4 x 50m vrije slag was er een tweede plaats, waarna ze bij de 4 x 50m wisselslag het weer recht trokken en daar eerste werden. Bij deze wisselslag was het Esmee van der Tuuk die goed begon met de rug 0.35.55 waarna Dachèn Haaijer met een geweldige schoolslag (0.36.64) het stokje overgaf aan Sofie Vos die met haar vlinderslag een hele goede tijd van 0.34.85 noteerde. Daarna was het Joy ten Hove die het kon afmaken met de vrije slag en met een tijd van 0.30.25 naar de winst zwom. Mooie tijden voor deze meisjes (geboren in 2008) en zo konden ze, voor DZ&PC uit Drachten en “de Dolfijn” Amsterdam de gouden medaille ophalen.

Dit was niet het enige team wat geweldige dingen liet zien, bij de meisjes 2007/2006 waren het Almyra Santing, Jasmijn Sterken, de vanuit Heerenveen overgekomen Maud Dokter en Carlijn Gruppen, die niet voor niks naar Eindhoven waren gekomen. Zij begonnen sterk op de 4 x 100m wisselslag met Almyra op de rug, daarna een hele mooie tussentijd van Jasmijn op de schoolslag 1.20.93, waarna Maud liet zien over een mooie, goede vlinderslag te beschikken 1.10.02 en Carlijn Gruppen het met een p.r. van 1.03.72 afmaakte en de meisjes daar vijfde werden. Bij de 4 x 100m vrije slag een zevende plaats, de 4 x 100m rug vierde en bij de 4 x 100m schoolslag negende waardoor ze in het eindklassement een mooie vierde plaatst behaalden. Deze meisjes zwommen met twee leeftijden en met Jasmijn en Carlijn van 2007 was het een jonge ploeg.

Bij de jongens 2006/2005 waren het de jongsten, Ruben Westerneng, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Cai Mink die samen met de één jaar oudere Flynn Peeks en Luc Kerpels dezelfde afstanden moesten zwemmen. Bij de 4 x 100m wisselslag een vierde plaats met een op dreef zijnde Cai Mink die nadat Tiamo van der Veen heel goed begon op de rug, bij de schoolslag een 1.13.63 zwom. Flynn zwom hier de vlinder naar een p.r. van 1.08.91 waarna Ruben het op de vrije slag afmaakte met 1.00.07. Hij wil erg graag onder de minuut, maar is dit seizoen overgekomen van de Reest uit Meppel en zal aan het vele trainen moeten gaan wennen en dat duurt even. Bij de andere estafettes werden ze een keer vijfde, vierde en zesde waardoor ze in het eindklassement net als de meisjes vierde werden en dat was een hele goede prestatie. Olivier Wilbers ging bij de 4 x 100m vrije slag met 0.59.10 voor het eerste onder de minuut en daar was het Tiamo van der Veen die een mooie 0.57.21 noteerde.

Bij de jongste jongens waren het Tim Zuurman, Jordey Thole, Levi Hendriksen en Jay Wesseling die hele leuke tijden zwommen maar in het geweld nog niet mee konden doen. Zij werden met heel veel persoonlijke records 17e van de twintig teams en hun hoogste klassering was een zestiende plaats op de 4 x 50m rug.

Na de ochtend sessie kwamen de heren en dames in de middag aan de beurt.

Bij de heren waren dit, Niels van Eck, Maik Huser, Darryl Lubbinge, Kylian Heederik , Coen de Lang, Owen Peeks en de jeugd zwemmers Quinn Heederik en Mac Peeks die daar de zes afstanden samen verdeelden. Uitschieter hier was zeker Kylian die hele mooie dingen liet zien bij zijn afstanden met een mooie 1.05.13. op de schoolslag bij de vlinderslag dook hij in de 4x 100m wisselslag en de 4 x 100m vlinderslag twee keer onder de minuut 0.59.55 en 0.59.82. Broertje Quinn zwom naar een mooie p.r. als startzwemmer bij de 4 x 100m vlinderslag met 1.02.60. Bij de 4 x 100m wisselslag was er met een tiende plaats de hoogste klassering met Coen de Lang, Niels van Eck, Kylian Heederik en Owen Peeks.

Bij de dames waren het Alinda en Dominique Dingshoff, Charlotte Wilbers, Wiktoria Redzimska, Miron Schimmelpenning en Mirthe Schenkel. Alinda Dingshoff is hier een zwemster waar je als club en team altijd op kunt rekenen en datzelfde geld voor Charlotte Wilbers. Altijd gedreven en elke afstand er vol voor gaan en het maakt dan niet uit of dit de vierde of zesde afstand is, zij blijven goede tijden noteren. Mirthe Schenkel was eindelijk sinds tijden weer goed op haar favoriete schoolslag, zij traint bij het OC in Hengelo en gaat nu aan het gereis, andere trainingen enz wennen. Dominique Dingshoff en Quinn Heederik beide startzwemmers op de 4 x 100m vlinderslag en daar voor beiden een mooie nieuwe tijd. De hoogste klassering bij de dames was een derde plaats bij de 4 x 100m wisselslag met Wiktoria Redzimska, Mirthe Schenkel, Alinda Dingshoff en Charlotte Wilbers.

Nieuw dit jaar was de 4 x 50m wissel en vrije slag gemixt waar normaal de 10 x 100m vrije slag is. Dit jaar i.v.m. de corona wilden ze niet teveel zwemmers in de zwemzaal, daardoor veel regels en minder zwemmers. De dames werden achtste en de heren kwamen op de tiende plaats en met de mix estafettes werd een negende plaats behaald.  Mooie wedstrijd waar de zwemmers vaak kunnen zwemmen in korte tijd en dan komt het op doorzetten aan.

Dit a.s. weekend word de eerste ronde van de competitie gezwommen in ons thuisbad “de Dolfijn”, daar word de strijd aangegaan met alleen “de Dinkel” uit Denekamp. Normaal word er met vier teams gezwommen maar nu in deze tijd kan dat even niet en word het met een kleine groep.