//Heel veel PR’s op eerste wedstrijd sinds Corona

Heel veel PR’s op eerste wedstrijd sinds Corona

De minioren zwemmers van ZPC stonden allemaal te trappelen deze zaterdagochtend 26 september. Na een hele lange tijd zonder wedstrijden mochten we eindelijk weer. Vandaag was deel 1 van de Minioren-SwimKick wedstrijd in ons thuisbad in Hoogeveen. Natuurlijk met veel Corona-regels, maar dat mocht de pret niet drukken. Er kwamen vandaag heel veel nieuwe PR’s op de klokken. Ook mochten een aantal kinderen een medaille in ontvangst nemen. Vanwege Corona doen we dit deze week tijdens de training. De medailles werden uitgereikt op basis van een klassement. Bij de SwimKick werden alle tijden bij elkaar opgeteld en bij de minioren het aantal FINA-punten (een vastgesteld aantal punten voor je tijd ten opzichte van het wereldrecord).

De minioren mochten beginnen met de 4 x 50 meter vrije slag mix. ZPC Hoogeveen had hierbij twee teams. Team 1 bestond uit Rick Zuurman, Ramon Vos, Femke ter Horst en Mathijs Boersma. Dit team deed het super goed en na alle vier een hele mooie tussentijd te zwemmen, tikte Mathijs als tweede aan in 2.31.10.

In team 2 zwommen Marlou Slomp, Amor van der Veen, Ilse Zuurman en Amy Broer. Ook dit team deed het heel goed en zij tikten als vierde aan in 3.24.45.

SwimKick

De kinderen van de voorselectie deden vandaag voor het eerst mee met de SwimKick wedstrijd. Voor bijna alle zwemmers betekende dat dat ze voor het eerst 50 meter moesten zwemmen (met een keerpunt dus). De keerpunten waren geoefend tijdens de trainingen, maar dat is toch altijd best moeilijk. Want welke keerpunt hoor nou ook alweer bij welke slag? Nou, dat weten de kinderen uit de voorselectie heel goed, lieten ze vandaag zien.

Faijen Ingberg is de jongste van allemaal (geboren in 2013) en zij moest vandaag 25 meter rugslag en 25 meter schoolslag. Dit deed ze super goed en ze zwom twee dikke PR’s. In het klassement werd zij heel knap vierde.

Bij de minioren 3 en 4 deden van Hoogeveen Jade van der Veen, Fabiën van Halderen, Fien Bentum, Puk van der Starren, Hedwig Bork, Tess Broer en Vigo Norde mee. Zij moesten allemaal de 50 meter rugslag en de 50 meter schoolslag zwemmen. Dit ging bij iedereen al meteen heel erg goed. Jade werd heel knap derde in het klassement.

Amy Broer zit sinds dit seizoen in de selectie, maar is nog niet toe aan de langere afstanden die die groep tijdens de minioren wedstrijd al moet zwemmen. Daarom heeft zij nog meegedaan aan de SwimKick afstanden. Amy moest de 50 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag. In het klassement werd Amy zeventiende.

Minioren

Bij de jongens minioren 2, 3 en 4 deden er maar vier jongens mee. Twee daarvan, Ramon Vos en Amor van der Veen, komen uit voor ZPC Hoogeveen. Zij zwommen de 100 meter schoolslag, de 100 meter wisselslag en de 100 meter vrije slag. Op de 100 meter schoolslag startte Amor voor het signaal en daardoor werd hij helaas gediskwalificeerd. Op de 100 meter wisselslag zwom Amor een dik PR van negen seconden en daarmee werd hij derde. Ook op de 100 meter vrije slag werd Amor derde, al bleef hij op deze afstand net boven zijn PR. Door de diskwalificatie kon Amor helaas niet meer meedoen in het klassement.

Ramon tikte op de 100 meter schoolslag in een PR als tweede aan. Ook op de wisselslag werd hij tweede, wederom in een PR (van zelfs acht seconden). Om het lijstje compleet te maken, tikte hij ook op de 100 meter vrije slag als tweede aan en weer in een PR. Dat betekende voor Ramon ook een tweede plek in het klassement.

Bij de meisjes minioren 2, 3 en 4 zwommen voor ZPC Ilse Zuurman en Eva ter Horst. Eva ging als een speer vanavond en dat is logisch als je ziet hoe goed ze de laatste tijd aan het trainen is. Op de 100 meter vrije slag en op de 100 meter wisselslag zwom ze zes seconden van haar PR. Heel erg knap. Helaas werd ze op de 100 meter schoolslag gediskwalificeerd. Ilse Zuurman zwom vandaag ook heel netjes, maar werd helaas op de 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag gediskwalificeerd.

Wie vandaag ook heel erg goed op dreef waren, zijn Rick Zuurman en Mathijs Boersma. Zij zwemmen in de leeftijd minioren 5 en 6. Op de 100 meter rugslag begonnen ze meteen beiden met een mooi PR, Rick van twee seconden en Mathijs van acht seconden.

Daarna moesten ze de 100 meter schoolslag zwemmen. Mathijs werd op deze afstand derde in een hele mooie tijd van 1.40.41. Ook Rick zwom een PR en hij tikte aan in 1.49.42.

Tot slot stond de zware 400 meter vrije slag nog op het programma. Beide jongens leken hier echter nog energie genoeg voor te hebben en bouwden ze hun race heel mooi op! Ook op deze afstand werd Mathijs derde en Rick werd vijfde. Ook in het klassement eindigen de jongens op die plekken. Heel knap gedaan!

De meisjes minioren 5 begonnen juist met de 400 meter vrije slag. Marlou Slomp had deze afstand (afgezien van één keer in de training) nog nooit gezwommen. In de training deed ze er 9 minuten en 23 seconden over, maar dat kon ze vandaag echt een heel stuk sneller. Ze tikte als negende aan in 8.11.99. Heel knap gedaan, Marlou! Ook Femke ging als een speer en zij tikte als tweede aan in 6.37.94.

Daarna mochten de meiden 100 meter rugslag zwemmen. Femke wist deze afstand knap te winnen in een mooi PR van 1.33.83. Marlou zwom net geen PR en zij tikte op deze afstand als elfde aan.

Tot slot was de 100 meter schoolslag aan de beurt. Volgens Femke een slag die zij niet zo goed kan, maar daar was weinig van te zien. Ook deze afstand wist ze te winnen in een PR van zeven seconden! Marlou bleef boven haar PR en op deze afstand werd zij twaalfde. In het klassement betekende dat voor Femke een eerste plaats en voor Marlou een achtste plaats.

Tot slot zwommen de jongste zwemmers nog een estafette 4 x 25 meter vrije slag mix. In team 1 zaten Fabiën van Halderen, Vigo Norde, Jade van der Veen en Eva ter Horst. Deze ploeg tikte als tweede aan, maar door een diskwalificatie van Polaris wonnen ze deze estafette. Team 2 van ZPC deed buiten mededeling mee door een gebrek aan jongens (dus mochten jullie nog jongens kennen die het leuk vinden om op de zwemclub te komen…?). Hedwig Bork, Puk van der Starren, Fien Bentum en Faijen Ingberg zwommen wel heel goed en tikten als derde aan.