//Lange afstanden op het programma bij ZPC Hoogeveen

Lange afstanden op het programma bij ZPC Hoogeveen

Zaterdag stonden de lange afstanden op het programma bij de zwemmers van ZPC Hoogeveen. De 400, 800 en 1500m vrije slag en de 200 en 400m wisselslag waar de zwemmers op konden inschrijven. De Hoogeveense club zwemt mee in het landelijke Lange Afstand Circuit (LAC) en daarbij hoort dat er in vier periodes, bepaalde afstanden gezwommen moeten worden.

Voor de jongsten zwemmers stond de 200m wisselslag en de 400m vrije slag op het programma, daar was het Fenna Westerneng die twee keer won in mooie tijden. Rick Zuurman is van dezelfde leeftijd, Femke ter Horst en Mathijs Boersma zijn beide een jaar jonger en deden het alle drie goed met mooie nieuwe tijden.

Bij de 400m wisselslag dikke p.r.’s voor bijna alle zwemmers en hier was het Owen Peeks die de snelste tijd noteerde.

Bij deze lange afstanden is het normaal dat de tijden verbeterd worden met vele seconden en opvallend was de gedurfde race van Luc Kerpels die een mooie tijd neer zette van 5.21.95 en dat was 24 seconden onder zijn beste tijd. Tim Zuurman die de laatste weken laat zien dat hij goed kan zwemmen en altijd fanatiek en met heel veel plezier traint, verbeterde zich op zijn beide afstanden.

Bij de 1500m vrije slag was het Taco Hengstman die een mooie race zwom waar een hele goede tijd van 17.50.67 neerzette. Hij traint nu een half jaar bij Hoogeveen, doet dit heel fanatiek en pikt alles goed op wat nu al resulteert in een mooie tijd.  Voor deze lange afstanden moet er wel wat arbeid verricht worden en komt het toch wel op doorzetten aan, in de training en de wedstrijd.

Bij deze 1500m vrije slag waren het Mac Peeks, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen die vanaf het begin met zijn drieën er een mooie wedstrijd van maakten. Gelijk op ging het tot aan 50m voor de finish toen Mac de beide jongere jongens van zich afschudde en de wedstrijd won. Voor Tiamo en Olivier kwamen er mooie tijden op de klok en dat brengt ze weer hoog op de Nederlandse ranglijsten. Voor Tiamo een tijd van 17.28.08 wat een nieuw Drents record is, Olivier kwam hier vlak na met 17.29.86 en Hoogeveen heeft met deze beide jongens twee toppers in de gelederen. Maud Dokter had iets teveel zin in deze 1500m en dook er helaas te vroeg in wat haar een diskwalificatie bezorgde.

De 800m vrije slag, was goed bezet door de meisjes/dames van Hoogeveen en zorgde voor veel p.r.’s. Zo was het Senna van der Veen die dik onder de tien minuten dook (9.54.23), waar Miron Schimmelpenning er net boven bleef (10.00.50) beiden een dik p.r.

Bij de 400m vrije slag was het een beetje jammer dat sommigen de tel kwijt waren geraakt en, of te vroeg, of te laat stopten. Hier was het weer Owen Peeks die won in een tijd van 4.03.24 wat een nieuw Drents record betekende. Hele mooie tijd hier voor Quinn Heederik die naar 4.11.33 ging en daarmee zijn oude tijd verbeterde met vijf seconden.

De 12 jarige Sofie Vos zwom de 400m vrije slag knap naar 4.59.44, dat is een mooie tijd en brengt haar hoog op de ranglijst. Joy ten Hove en Dachèn Haaijer zwommen op hun beide afstanden voortreffelijk en zowel bij de 400m wissel als de 400m vrije slag gingen ze aanzienlijk sneller.

Deze aanstaande week heeft de ploeg een rustweek, waarna er op zondag meegedaan word met de Nederlandse Estafette Kampioenschappen waar met zes ploegen gestart gaat worden.