//ZPC Hoogeveen wint Summer Meet in Amersfoort

ZPC Hoogeveen wint Summer Meet in Amersfoort

De junioren/jeugd groep van ZPC heeft zaterdag de Summer Meet in Amersfoort gewonnen.Nu wil die niet heel veel zeggen, want door de corona tijd heeft de ene club de hele zomer doorgetraind en hebben anderen het pas later opgepakt. Daarbij is het in sommige delen van Nederland nog steeds zomervakantie en heeft nog niet iedereen de trainingen weer hervat. ZPC heeft vanaf mei de hele zomer doorgetraind en dat was zaterdag aan de tijden wel te zien.

Natuurlijk zijn de junioren/jeugd zwemmers de groep die het makkelijkste p.r.’s. kan zwemmen en dat deden ze dan ook volop. De ploeg zwom met twintig zwemmers/sters voor de punten, later werden daar nog enkele zwemmers aan toegevoegd omdat er in het programma ruimte voor was, deze deden niet voor het punten klassement mee.

Begonnen werd er met drie mix estafettes 4 x 50m wissel in alle drie leeftijd groepen en daar waren het Esmee van der Tuuk, Dachèn Haaijer, Jordey Thole en Tim Zuurman die bij de jongste categorie 10-12 jaar de winst pakten in een dik p.r. De leeftijd 12-14 jaar deed hier niet voor onder met Tiamo van der Veen, Cai Mink, Maud Dokter en Carlijn Gruppen, daar winst in een mooi p.r. van 2.03.60. Bij de oudsten 14-16 jaar waren het Senna van der Veen, Kylian Heederik, Quinn Heederik en Charlotte Wilbers die niet achter wilden blijven en zo drie keer winst voor ZPC.

Het programma bestond uit zes afstanden en die moesten dus verdeelt worden over die twintig zwemmers, zodat sommige zwemmers een druk programma hadden. De ene p.r. na de andere kwam op de klok en de ploeg was helemaal los na zo’n lange periode zonder wedstrijden.

Tim Zuurman die dit seizoen weer aan de selectie is toegevoegd, liet zien dat dit terecht was, met hele mooie tijden. Verder was het nieuwkomer Ruben Westerneng, overgekomen van “de Reest” uit Meppel die hard zwom, ondanks dat hij nog erg aan de training arbeid moet wennen.

Maud Dokter is van Heerenveen naar Hoogeveen gekomen en met de weinige trainingen die zij tot nu toe heeft gedaan zwom ze al naar behoren en gaat zij zeker de aansluiting vinden in de club. Taco Hengstman traint al een poosje bij de club, heeft zich aangemeld als lid en in de leeftijd 17 jaar die de club heel goed kan gebruiken, hij is gedreven en zwemt mooie tijden waar nog veel in verbeterd kan worden.

Mac Peeks was los vandaag en zwom op al zijn afstanden naar nieuwe tijden en zijn groei, training arbeid en geduld gaan beloond worden. Broer Flynn deed hetzelfde, na lange tijd niet de tijden gezwommen te hebben die hij wilde, ging het vandaag weer sneller.

Senna van der Veen is nog zo’n voorbeeld van doorzetten als het een poos niet lukt, zij zette vandaag op al haar afstanden persoonlijke records neer en was daar heel blij mee.

Carlijn Gruppen en Dachèn Haaijer zijn twee meisjes die graag en hard trainen en zijn beide op hun beste afstanden hoog te vinden op de ranglijsten. Zo ging Carlijn vandaag op de 100m rugcrawl naar 1.10.76 en deed daarmee goede zaken, terwijl Dachèn op de 100m schoolslag met haar tijd van 1.22.02 gezwommen in Hoogeveen pas geleden, al eerste staat op deze ranglijst en vandaag weer 1.22.44 zwom in Amersfoort.

Esmee van der Tuuk heeft een vervelende week achter de rug en had vandaag een zwaar programma met veel afstanden. Als startzwemster in de eerste estafette begon ze met een mooie p.r. en toen moest zij binnen hele korte tijd nog vier keer zwemmen en deed dit naar behoren.

De beloofde pauzes vielen al snel weg doordat in deze door corona geleefde wedstrijd, men al snel achter liep op het tijdschema.

Sofie Vos zwom vier afstanden naar nieuwe tijden, zij zwom als enige de 100m vlinder waar zij in het klassement de punten pakte.  Bij de 100m schoolslag jongens waren het Cai Mink en Luc Kerpels die hele mooie tijden 1.15.75 en 1.21.39  op de klok zetten en daar beiden erg blij mee waren. De tijd van Cai brengt hem ook in de top tien van Nederland en dat is knap.

Kylian Heederik zwom een fantastische wedstrijd vandaag met aandelen in de estafettes, maar ook persoonlijk ging hij naar mooie tijden. Broer Quinn liet zien dat zijn vlinderslag steeds beter gaat en vandaag bij de 100m kwam daar een mooie p.r. van 1.02.64 op de klok. Zijn doel is de 200m vlinderslag en met zo’n tijd op de 100m gaat dat zeker goed komen, wetende dat hij een hele goede lange afstand zwemmer is.

Joy ten Hove zat niet bij de eerst gekozen twintig zwemmers, maar liet zien dat zij hier zeker bij hoort met een dik p.r. op de 100m rug van 1.13.48 wat haar in de top tien brengt en de 100 vrije slag ging drie seconden sneller naar nu 1.07.23. Almyra Santing heeft sinds de trainingen weer begonnen zijn, dat goed opgepakt met een gedrevenheid wat vandaag resulteerde in allemaal p.r.’s op haar afstanden en dat was mooi.

Olivier Wilbers zwom een gedegen wedstrijd waarin hij naar een tijd op de 100m vrije slag ging die net boven de minuut bleef 1.00.67 en bij de 100m schoolslag dook hij met 1.19.66 onder de 1.20. Miron Schimmelpenning ging eindelijk op de 50m vrije slag onder de 30 sec met 0.29.98 en Dominique Dingshoff ging hier onder de 29 seconden met 0.28.96

Fenna Westerneng en Imre Bouwland gingen beiden naar nieuwe persoonlijke records op hun afstanden, waarbij gezegd moet worden dat Fenna de jongste (2009) van de groep was. Jay Wesseling en Jasmijn Sterken die deze vakantie niet heel veel getraind hebben, zagen dat vandaag terug, want zij bleven boven hun beste tijden.

Geëindigd werd er met een estafette 6x 50m vrije mix waar Dachèn, Jordey, Carlijn, Tiamo, Charlotte en Kylian de winst moesten laten aan Amersfoort maar wel met 2.51.39 naar een dik p.r. zwommen. Daarin zwommen Tiamo met 0.26.68 en Kylian met 0.24.38 hele mooie tijden. Charlotte Wilbers is een zwemster waar je altijd op kunt rekenen, die er altijd voor gaat en daardoor mooie tijden blijft zwemmen.