//Fantastische tweede dag in Leiden tijdens Jaargangsfinale

Fantastische tweede dag in Leiden tijdens Jaargangsfinale

Op de tweede dag van de Jaargangsfinale in Leiden hebben de zwemmers van ZPC Hoogeveen fantastische gepresteerd. Nienke Koster en Fenna Westerneng begonnen met de 100 meter rugcrawl. Beide meisjes zwemmen in de categorie minioren 5 (geboren in 2009). Nienke begon heel voortvarend met een goede start, onderwaterfase en eerste baan. Fenna is wat langer en moest de eerste baan nog een beetje op gang komen, maar daarna ging ze als een speer en zwom ze een hele mooie race. De derde baan zette Nienke heel knap aan en beide meiden zwommen hun laatste baan heel goed door. Nienke tikte aan in een dik PR van bijna drie seconden in 1.21.75. Hiermee werd zij heel knap negende. Ook Fenna zwom een mooi PR en in een tijd van 1.22.90 werd zij dertiende.

Na dit programmanummer moest er een tijd gewacht worden en was er genoeg tijd voor kwartetten, kletsen, snapjes sturen, de race visualiseren en andere zwemmers kijken en klokken. Daarna mocht Fenna de zware 400 meter vrije slag zwemmen. Met haar mooie lange slag kan Fenna dit heel erg goed en dat liet zij vandaag ook zien. Met een prachtige opbouw van 1.22-1.28-1.28-1.24 tikte zij aan in een PR van 11 seconden in een tijd van 5.44.67. Dit betekende een hele mooie zevende plek.

Direct na Fenna was het de beurt aan Mathijs Boersma. Mathijs zwemt in de jongste leeftijdscategorie en had nog nooit eerder tijdens een landelijke wedstrijd gezwommen. Het is al super mooi als je hier mee mag doen en dat is ook best spannend. Maar Mathijs hield het hoofd koel en hij liet heel goed zien wat we in de training geoefend hebben. Mooie slagen onder water met vlinderbeenslag en een mooie lange slag tijdens de banen schoolslag. De opbouw van Mathijs was 21.9-25.5-26.4-27.7 en hij tikte veruit als eerste in zijn serie aan in 1.41.69. Voor Mathijs was dit een dik PR van bijna zes seconden en hij werd hiermee negende. Heel knap gedaan.

Tot slot zwom Fenna in het allerlaatste programmanummer van dit weekend de 100 meter wisselslag. Fenna zei zelf dat ze wel voelde dat ze al veel gezwommen had, maar aan de kant was dat niet te merken. Ook op deze afstand zwom ze namelijk een mooi PR. Fenna tikte aan in een mooie tijd van 1.26.82 en hiermee werd ze vijftiende.

Wat een fantastisch weekend. Trainster Mariët heeft genoten van de gezelligheid en het fanatisme van de zwemmers. Ze waren er allemaal heel goed mee bezig, er werd goed opgelet en nagedacht, heel netjes gezwommen en iedereen deed super goed zijn best. Genieten dus! Hopelijk gaan er nog veel wedstrijden met deze toppers volgen.