//Goede resultaten tijdens eerste dag van Jaargangsfinale in Leiden

Goede resultaten tijdens eerste dag van Jaargangsfinale in Leiden

Dit weekend worden de Jaargangsfinales in Leiden gezwommen. Tijdens deze wedstrijd mogen op elke afstand de snelste 18 minioren van Nederland tegen elkaar strijden. Van ZPC Hoogeveen komen hier Fenna Westerneng, Nienke Koster en Mathijs Boersma in actie. Jay Wesseling staat twee keer als eerste reserve geplaatst en voor hem is het afwachten of hij in actie mag komen. Deze eerste dag was er helaas voor Jay geen afzegging.

Op deze eerste dag mochten Nienke en Fenna beginnen met de 100 meter vrije slag. Beide meisjes komen uit in de jaargang minioren 5 (geboren in 2009). Nienke begon in de eerste serie en zij startte meteen heel goed. De eerste baan zwom ze al heel mooi en in een goed tempo en dit hield ze knap vol. Vooral het laatste stuk zette Nienke heel goed door. Ze bouwde haar race op in 15.9 – 18.9 – 19.9 – 19.8 en tikt aan in een hele mooie tijd van 1.14.63. Een dik PR van bijna drie seconden en een knappe zeventiende plaats.
Fenna begon haar race iets voorzichtiger, maar vanaf de tweede baan zwemt ze een heel mooi tempo, waarbij ze ook nog heel netjes blijft zwemmen. Zij bouwt haar race op met 16.0 – 17.8 – 18.4 – 18.6. Heel mooi gezwommen en een mooie tijd van 1.11.01. Dit betekent een tiende plaats voor Fenna.
Als tweede afstand mag Fenna de 200 meter wisselslag zwemmen. Tussen de twee afstanden wordt er nog even een TikTok filmpje gemaakt in de kleedkamers en dan is ze er klaar voor. Ze begint heel mooi met de vlinderslag en de rugcrawl en de schoolslag zwemt ze heel goed door. Tijdens de laatste twee banen borstcrawl ziet ze het meisje naast haar en zet ze nog even goed aan. Ze tikt aan in een mooi PR van twee seconden in een tijd van 3.05.91.

Al met al een mooie eerste dag. Morgen komen Fenna en Nienke weer in actie en dan komt ook Mathijs naar Leiden voor de 100 meter schoolslag. Voor Jay is het morgen wederom afwachten of hij mag starten.