//Wedstrijd Drachten in 50m bad met mooie resultaten

Wedstrijd Drachten in 50m bad met mooie resultaten

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen stond er zondag een wedstrijd op het programma in Drachten. S ’Morgens om half negen was het inzwemmen en de wedstrijd duurde de hele dag met in de morgen de 100m nummers, waarna de middag volgde met 200m nummers en er werd afgesloten in de vroege avond met 50m finales met de beste zestien zwemmers van alle 100m nummers. Daarbij waren alle leeftijden samen en was er voor de allerjongste zwemmers weinig kans om deze finales te bereiken.

De zwemmers van Hoogeveen hadden er heel veel zin in en al kwam deze wedstrijd voor de Tenerife gangers, eigenlijk nog te vroeg, i.v.m. vermoeidheid, ze zwommen allemaal met heel veel gedrevenheid. Logisch want na twee weken trainen in een 50m bad, voelt dit natuurlijk vertrouwd en willen ze wel zien, wat ze kunnen. Heel veel nieuwe tijden kwamen er op de klokken voor iedereen en voor de zwemmers die thuis waren gebleven en nog twee keer naar Hengelo geweest waren, om daar een 50m bad training te gaan doen, pakte deze wedstrijd ook goed uit.

Joy te Hove, Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Esmee van der Tuuk en de één jaar oudere Carlijn Gruppen lieten in Drachten hele mooie dingen zien met geweldige tijden alsof ze er geen enkele moeite mee hadden, bij hun eerste wedstrijd in het 50m bad. Jordey Thole zwom op zaterdag een wedstrijd in Hoogeveen waarbij hij al goed bezig was en vandaag in Drachten liet hij zien dat dit niet toeval was, met mooie tijden.

Owen Peeks en Quinn Heederik zwommen de 1500m en zij hebben echt hele zware sets getraind in Tenerife en dat was aan de tijden al te zien. Alinda Dingshoff en Charlotte Wilbers deden de 800m vrije slag en bij Alinda zag je de vermoeidheid, waarbij Charlotte het iets minder zwaar had. Toch voor beide mooie tijden en zij zullen na wat rust nog veel beter gaan zwemmen. Dit geld voor alle zwemmers die naar Tenerife geweest zijn, mooie tijden maar het laatste stuk sloeg de vermoeidheid toe waardoor ze niet allemaal aan nieuwe tijden toe kwamen.

De jongste jongens Cai Mink, Tiamo van der Veen, Flynn Peeks en Olivier Wilbers die na een week trainen in de zon terug zijn gekomen, gold dit niet. Die zwommen nu al schitterende tijden waarbij de 400m vrije slag van Olivier en de 200m rug van Tiamo echt opvielen. Flynn zwom op de 200m vlinderslag veel seconden van zijn beste tijd af en hij mocht jammer genoeg niet op de 400m wisselslag startten doordat er maar één serie van acht gezwommen werd en hij dan als junioren zwemmer nog niet hard genoeg zwemt om daarbij geplaatst te worden.

Bij de ouderen waren het er heel veel, die nieuwe tijden noteerden en het was mooi te zien dat iedereen van de wedstrijd genoot en er voor elkaar waren. Zo werd er aangemoedigd als iemand een zwaar nummer zwom en werd er gekeken naar elkaars tijden. Maik Huser die na een lange periode, wat begon met een rare blessure van zijn nek/hoofd, weer een wedstrijd zwom, deed dit niet onverdienstelijk en zette mooie tijden neer, waarmee hij zeker tevreden was.

Van de zwemmers die thuis hebben getraind waren het Senna van der Veen en Julia Redzimska die gemakkelijk mee konden komen en beiden zwommen op de 100m vlinderslag een mooie nieuwe tijd. Riemke Tinneveld was vooral op de schoolslag sterk en mocht daar de finale 50m schoolslag zwemmen. In die finale 50m schoolslag waren het Wiktoria Redzimska en Mirthe Schenkel die tweede en derde werden, waarna Wiktoria bij de 50m rug weer tweede werd.

Kylian Heederik liet vandaag echt zien dat hij zwemmen kan en zette op de 200m vrije slag een mooie tijd neer met 2.04.28. Mac Peeks deed op de 400m wisselslag heel goed mee en kwam daar met 5.09.22 dik vier seconden onder zijn beste tijd.

Al met al een mooie wedstrijd met wisselende resultaten maar toch tevredenheid alom. Nu gaat de ploeg door trainen richting de laatste ronde van de competitie in Denekamp op 14 maart.