//Minioren ZPC Hoogeveen winnen tweede voorronde van Regionale Minioren Club Meet

Minioren ZPC Hoogeveen winnen tweede voorronde van Regionale Minioren Club Meet

Zaterdag 8 februari zwommen de minioren van ZPC Hoogeveen de tweede ronde van de Regionale Minioren Clubmeet. De vorige keer werd de voorronde gehouden in Beilen en deze keer mochten we thuis zwemmen in de Dolfijn. Het zwembad was door de ouders heel mooi versierd en dat maakt deze wedstrijd toch altijd bijzonder. We begonnen de wedstrijd met de opmars. Alle ploegen mochten een rondje rond het bad lopen en laten zien hoe mooi ze verkleed waren. Hoogeveen kwam verkleed in het thema Yellow Submarine van The Beatles. Voor de club die het mooist verkleed was, was een lekker taart te winnen. Dit keer mocht ZPC Hoogeveen de taart op het einde van de wedstrijd in ontvangst nemen.

Alle zwemmers hadden er vandaag weer heel veel zin in en iedereen heeft goed nagedacht over wat ze moesten doen. Dat vinden de trainers altijd mooi om te zien! Er waren dit keer geen diskwalificaties bij de estafettes, top! Alle estafettes werden overtuigend gewonnen door ZPC.

We begonnen met de 4 x 50 meter wisselslag mix met Amor van der Veen op de rugcrawl, Mathijs Boersma op de schoolslag, Femke ter Horst op de vlinderslag en Marlou Slomp op de borstcrawl. Iedereen had hele snelle tussentijden en uiteindelijk tikten ze aan in een tijd van 3.06.29, zeven seconden sneller dan hun inschrijftijd.

Na de pauze was het de beurt voor de 4 x 50 meter rugcrawl mix gezwommen door Jay Wesseling, Fenna Westerneng, Levi Hendriksen en Nienke Koster. Afgelopen week is er nog ontzettend goed geoefend op de overnamen, want deze estafette wordt eigenlijk nooit gezwommen. Alle overnames gingen goed en met een tijd van 2.44.17 werd deze estafette gewonnen.

Op het einde was het de beurt voor de jongens en meiden estafettes 4 x 50 meter vrijeslag (voor de jongens) en 4 x 50 meter wisselslag (voor de meiden). De heren deden dit met Jay, Levi, Rick Zuurman en Mathijs. Allemaal zijn deze jongens heel erg fanatiek en dat was bij deze estafette ook goed te zien. Ze pepten elkaar op en moedigden elkaar aan. In een mooie tijd van 2.33.61 tikte Mathijs aan en dit was 2 seconden onder hun inschrijftijd. De dames zwommen met Nienke, Anna Venema, Fenna en Femke 1 seconde onder hun inschrijftijd. Bij hen kwam er 2.57.35 op de klok.

Individueel werd er ook ontzettend mooi gezwommen!

Zo zwommen Jay, Levi en Rick (jongens minioren 5 en 6) op de 100 meter rugcrawl alle drie een nieuw PR, ook zwommen ze een mooie 100 meter schoolslag, helaas was Rick hier gediskwalificeerd. Op de 50 meter vrije blonk Levi uit en hij speerde door het water naar een hee knappe tijd en een dik PR van 36.51.

De meisjes minioren 5 (Fenna, Nienke, Rose Norde en Anna) zwommen vandaag de 100 meter vrije slag, de 100 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag, dit ging ontzettend mooi en snel. Fenna zwom op de 100 meter vrije slag een hele knappe tijd van 1.11.68. Op de 50 meter vlinderslag zwom Rose een heel mooi PR van twee seconden. Ook op de 100 meter wisselslag kwam er een dik PR voor Rose op de klokken. Met 1.54.85 verbeterde zij zeven seconden. Nienke zwom op de wisselslag een hele mooie race. Met 1.30.51 werd zij tweede en zwom zij ook zeven seconden van haar PR af.

Amor, Mathijs en Ramon (jongens minioren 4 en jonger) lieten vandaag ook zien dat zij ontzettend goed kunnen racen! Alle drie zijn ze bloedfanatiek en gaan ze er elke race weer voor. Ze zwommen vandaag de 50 meter rugcrawl, de 100 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Hier kwamen hele mooie tijden op de klokken. Amor en Ramon zwommen allebei een dik PR op de 50 meter rugcrawl. Op de 100 meter vrije slag was de tijd van Mathijs heel opvallend. Hij zwom 1.34.39, wat een PR van acht seconden was. Ook op de 50 meter vlinderslag zwom Mathijs een hele mooie race. Met een super nette vlinderslag tikte hij aan in 5608, een PR van dertien seconden. Ook Ramon zwom een hele mooie vlinderslag en hij haalde vijf seconden van zijn PR af.

Bij de meisjes minioren 4 en jonger lieten Femke, Marlou, Ilse Zuurman en Eva ter Horst ook hele leuke dingen zien vandaag! Zij zwommen onder andere de 100m wissel waar helaas Eva een diskwalificatie kreeg. Femke zwom een super knappe tijd op deze afstand, 1.37.93 en ook Ilse wist een heel aantal seconden van haar PR te halen. Ook zwommen ze de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag. In de estafette zwom Marlou op de 50 meter vrije slag al een hele goede tijd en ook individueel deed ze dit heel goed. Ze tikte toen aan in 46.98 (in de estafette was dit zelfs 44 seconden) en dit was twee seconden onder haar PR. Ook op de 50 meter schoolslag zwom Marlou een mooi PR. Ilse werd op deze afstand helaas gediskwalificeerd. Eva zwom deze afstand voor de eerste keer en met 1.04.98 deed ze dat heel knap.

Het was vandaag weer een hele mooie wedstrijd waar Hoogeveen van alle deelnemende clubs vandaag de meeste punten had! Of we naar de landelijke finale mogen is nog even afwachten, want dan moeten we van heel regio Noord de meeste punten hebben gehaald. Vandaag werd er door alle zwemmers van ZPC op het eind een lekker bommetje in de clubkleding gedaan om in ieder geval deze winst te vieren. De trainers zijn heel blij met deze mooie ploeg!