//Minioren en junioren laten goede basis Hoogeveen zien!

Minioren en junioren laten goede basis Hoogeveen zien!

Zaterdagochtend 18 januari stond het derde deel van de minioren- juniorenwedstrijd op het programma. Een leuke wedstrijd met sinds dit jaar verschillende challengers, die de zwemmers uitdagen om meer over het zwemmen na te laten denken. De challengers die vandaag op het programma stonden waren de 25m vrije slag met twee koprollen voor de minioren 4 en later en de 50m vrije slag benen voor de minioren 5 en 6 en de junioren 1 en 2. Naast de challengers stonden er leuke afstanden op het programma waar Hoogeveen heeft laten zien dat ze een goede basis legt voor de toekomst!

De wedstrijd werd gestart met de eerste challenger de 25m vrije slag met twee koprollen. De challenger, opgezet als voorfase voor het keerpunt, werd gezwommen door Femke, Marlou, Ilse, Eva, Mathijs en Ramon. Met als aandachtspunt ‘maak je klein, want dan draai je sneller’ lieten de zwemmers zien dat ze de al goed op weg zijn naar een mooi borstcrawl keerpunt.

De wedstrijd ging verder met de 100m wisselslag waar Rick met 1:14,12 twee seconden van zijn pr afzwom. Top, een mooi begin van de wedstrijd. Hierna volgden de meisjes minioren 5 met de 100m rugslag. Fenna, Nienke, Rose en Anna hadden als aandachtspunt meegekregen dat ze de derde baan moesten proberen om te gaan versnellen, omdat dit het punt is waar de zwemmers vaak moe worden. Met dit in hun achterhoofd zwommen Fenna (1:23,20) (2 sec pr) en Rose (1:45,96) (3 sec pr) twee hele mooie pr’s.

De jongens junioren 1 en 2 zwommen vandaag de 100m vlinderslag. Olivier zwom met een hele sterke laatste baan naar een mooi pr van twee seconden: 1:12,48. Voor de meiden van junioren 1 en 2 stond de 200m wisselslag op het programma. Hoogeveen heeft een sterke groep meiden in deze leeftijd met een volledig gevulde laatste serie door Hoogeveen. Carlijn, Dachèn, Esmee, Sofie, Joy, Isa, Tilly en Cato hadden er zin in en zwommen allen naar een nieuw pr.

Voor de pauze stonden nog de 100m rugslag voor Mathijs en Ramon, de 100m wisselslag voor Femke, Marlou, Ilse en Eva, en de 400m vrije slag voor de jongens en meiden minioren 5 op het programma. Mathijs en Ramon lieten zien dat wat ze geoefend hebben in de training resulteert in een nog snellere tijd in de wedstrijd. Een mooi pr voor beiden, Ramon 3 sec (1:48,02) Mathijs 10 sec (1:47,01). Bij de 100m wisselslag voor de meisjes liet Femke zien dat ze alle slagen goed beheerst en met een voorsprong van 14 seconden op de nummer twee won zij deze afstand. Ilse zwom een mooie tijd van 2:11,05. Het was haar eerste keer 100m wissel, wat ze knap heeft gedaan.

De laatste afstand voor de pauze was de 400m vrije slag voor de jongens en meiden minioren 5. De opdracht die ze meekregen was dat ze niet te langzaam moesten beginnen en direct van start gaan met een mooi tempo. Jay en Rick lieten bij de jongens zien dat ze de opdracht hadden begrepen, wat resulteerde in twee mooie races. Een dik pr (10 sec)  voor Jay: 5:53,11 en een leerzame race voor Rick. Bij de meiden zwommen Fenna, Nienke, Rose en Anna naar hele mooie pr’s. Fenna verbaasde zichzelf door voor het eerst onder de 6 minuten te duiken met 5:55,85 (43 sec pr). Heel mooi! Nienke zwom een sterke eigen race en liet zich niet gek maken door de anderen wat resulteerde in een mooi pr (14 sec) van 6:23,90.

Na de pauze starten de Tiamo, Olivier, Cai, Jordey en Tim met de 200m rug. Wisselende resultaten, met als uitschieter Olivier die een mooi pr (2 sec) zwom van 2:24,85. Tim zwom een prima 200m rug voor de eerste keer.

Bij de meisjes 100m schoolslag junioren 1 en 2 liet Tilly zien dat ze een hele sterke schoolslag kan zwemmen. In serie twee zwom ze naar een dik pr (3 sec)van 1:34,10. De 100m schoolslag werd gevolgd door de 50m vlinderslag van Mathijs en Ramon. Mathijs zwom naar een dik pr van 56,16. Een mooi pr (13 sec), maar wel werd tegen Mathijs gezegd dat hij goed moet blijven golven bij de vlinderslag.

De laatste twee zwemnummers waren de 100m schoolslag voor Femke, Marlou, Ilse en Eva en de 100m wisselslag voor Fenna, Nienke, Rose en Anna. Ilse en Marlou zwommen de 100m schoolslag voor de eerste keer en lieten zien dat wat we in de training oefenen, goed terugkwam in de wedstrijd. Mooi onderwaterfases en lange uitdrijfmomenten. Top. De 100m wisselslag werd door Rose heel sterk gezwommen, ze zwom 6 seconden van haar pr af en kwam hiermee uit op 1:55,08. Nienke liet zien dat ze alle slagen ook goed beheerst en zwom naar een mooie 1:32,49 (5 sec pr).

De wedstrijd werd afgesloten door de laatste challenger de 50m vrije slag benen. We trainen bij Hoogeveen veel benen, omdat dit de basis is van het zwemmen. Dat we dit veel doen was goed te zien bij de challenger. De zwemmers startten met 2 zwemmers in één baan. Eén links, de ander rechts zo startten we met 12 zwemmers in één serie wat er spectaculair uitzag. De zwemmers van Hoogeveen lieten zien dat ze een goede basis hebben met een sterke beenslag, in drie van de vier leeftijden ging Hoogeveen met de winst naar huis. Opvallend was de Hoogeveense top zeven bij de meiden junioren 1 en 2 en de 38.76 van Olivier!

De laatste estafette werd gezwommen door Marlou, Femke, Ramon en Mathijs. Zij zwommen 20, 17, 18 en 18 seconden over de 4x25m vrije slag estafette die zij moesten zwemmen. Snelle tijden die wanneer zij die doorzetten op langere afstanden mooie tijden gaan opleveren!