//Zware D1 ronde in een subtropisch Meppel

Zware D1 ronde in een subtropisch Meppel

In een heel warm bad (watertemperatuur hoog en rond het bad zeer warm) heeft iedereen weer zijn uiterste best gedaan. Met onze minimale heren/jongens bezetting is er het maximale uitgehaald. We zijn wel wat gezakt, staan nu 7e , maar we hebben 225 seconden voorsprong op de degradatieplek en staan maar 73 seconden achter de huidige nummer 4! En nog 1 ronde te gaan op 14 maart in ons eigen bad.

Almyra Santing ,Luka Wassink (goed gedaan als vervangster van Imre), Elisa Kranendonk en Ilse Bentumbeten de spits af met de 4x 50m vrij. Prima overnames en een mooie 2e plek achter De Reest. Onze enige heer Erik Nederman (Sander werd wel heel erg gemist hoor) werd knap 2e op de 50m vlinder in een prachtige 29.89, super start! Helaas kregen we natuurlijk de 38.50 als 2e tijd erbij. En die vervangende tijden golden voor bijna alle jongens onderdelen. Leah Anakotta merkt dat ze minder traint dan  vorig jaar en dan is de 100m vlinder een heel zwaar onderdeel. Ze bleef met haar eindtijd ruim boven haar inschrijftijd, maar pakte toch maar mooi veel punten voor ons! Levi Hendriksen, Tim Zuurman en Jay Wesseling zwommen de 100m rug. Tim werd helaas gedisd, (keerpunt ging niet goed, wel een hele mooie tijd, maar die telt dan niet) , maar gelukkig waren de beide andere jongens sneller dan de vervangende tijd, dus dat leverde mooie punten op. Levi en Jay zwommen een klein pr, super!

Hele mooie tijden voor onze meiden op de 200m school. Tilly Werner won in 3.24.53, een prachtige verbetering van haar tijd. Zus Cato werd 3e, zij kon zich niet verbeteren, maar beide bleven dik en dik onder de vervangende tijd. Fenna Westereng werd heel knap 4e in een supersnelle 3.36.31!! Nienke Koster zwom naar een mooie 3.54.39, Nina Bentum klokte een goede 3.56.49, Luka zette 3.59.32 en Rose Norde debuteerde met 4.27.42. een mooi stel meiden waar we nog heel veel plezier aan gaan beleven!!

Erik mocht voor de 2e keer aan de bak met 100m rug, niet zijn favoriete slag, hij kon jammer genoeg de scherpe vervangende tijd niet halen. Daniëlle Kruizinga maakte zich wat zorgen om haar lichaam, ze had in december een auto ongeluk gehad, maar die dame heeft zo een prachtige wedstrijdmentaliteit!! Ze werd op de zware 200m school knap 2e met een klein pr! Merlin Nijzing werd 3e. Beide dames zijn er helaas de laatste ronde niet bij, dus moeten de andere dames aan de bak! Wendy de Boer-Gruppen zette een mooie 3.25.59 neer en werd hiermee 5e . Ook Kyra Wooldrik traint veel minder en dat is op de langere afstanden goed te merken, maar ook haar tijd was nog veel sneller dan de vervangende tijd, dus dat zit voor de laatste ronde wel goed! Donna Anakotta zwom een mooie tijd, maar had blijkbaar iets verkeerds na een keerpunt gedaan en werd daarop gediskwalificeerd. Madelon Verheul had net de week ervoor weer last van haar knie, dan is de school geen goede slag…. En daar kan José Emmink over meepraten, nooit weer zoals zij zegt! Almyra werd 2e op de 100m vrij met een klein pr, ze klokte 1.08.96. Ilse verbeterde zich tot 1.14.84, Elisa haalde  1,5 seconde van haar tijd af, ze heeft nu 1.17.08 staan

Na de pauze de 200m school voor Erik, zijn inschrijftijd was waarschijnlijk nog van enige tijd geleden, maar met 3.05.87 haalde hij veel punten binnen. Voor de dames  de 100m rug,  Daniëlle werd 3e in 1.20.03, voor Merlin met 1.20.97, wat een pr voor haar was! Kyra zat dat vlak achter. José had t zwaar, zat ruim boven haar tijd, ook zij traint wat minder. Donna zat in de buurt van haar tijd, en Wendy debuteerde met 1.32.14, duidelijk niet haar slag! Op de 200m wissel werd Leah 2e , Loïsa van de Veere werd 5e , net voor Madelon. Voor Lana Faham een dik persoonlijk record, ruim 7 seconden van haar tijd af! Voor de jongens was er de 200m school. Levi debuteerde met 3.42.32, voor de punten zwommen nu Jay en Tim.  Jay debuteerde met een goede 3.26.17, hiermee werd hij 2e , voor Tim die 3.37.70. Maar ook Levi was nog ruim onder de vervangende tijd, dus hier zit veel in!

Fenna werd met een pr 2e op de 100m rug in 1.24.56, net voor Nienke. Prachtige pr voor Cato, bijna 5 seconden eraf gezwommen! Nieuwe tijd van Cato is 1.31.71, heel mooi! Tilly kon zich op deze afstand niet verbeteren, dat kan ook niet altijd. Nina verbeterde zich wel. Met een fikse hap van 5 seconden eraf heeft ze nu 1.38.61 staan, super gezwommen! Luka bleef boven haar tijd, maar zoals eerder genoemd, dat komt wel weer. Rose gaat dat later dit seizoen zeker ook lukken. Voor de dames de 50m vlinder, Merlin won tot haar verrassing in een mooie 33.89, een pr! Daniëlle zat precies op haar inschrijftijd en werd 2e. José bleef Kyra net voor , Donna een pr, een verbetering van ruim 2 seconden naar 43.70. Maar t wordt niet haar favoriete slag! Door de diskwalificatie van Almyra op de 200m wissel ( keerpunt rug ging niet volgens de regels)  zwommen nu Ilse en Elisa voor de punten. Ilse werd 2e in een goede 3.04.36, Elisa werd 3e in een klein pr van 3.18.74! Fijn dat ook deze dames ver onder de vervangende tijd zwemmen!

Voor de  afsluitende 4x 50m wissel estafette konden we 2 dames/meiden teams op de been brengen. Kyra opende in 35.76 op de rug, Leah nam de school voor haar rekening, Daniëlle vlinderde en Loïsa maakte het af, ze werden 2e achter De Reest. José opende in 38.28, Madelon voor de school, Merlin vlinder en Wendy voor de borstcrawl, ze waren bijna 3 seconden sneller dan de inschrijftijd, dus top!

Een redelijk vlotte wedstrijd, mooie tijden en niet al te laat weer thuis! Op naar de laatste ronde en handhaving in de D1!