//Acht zwemmers naar ONK in Tilburg

Acht zwemmers naar ONK in Tilburg

A.s weekend bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg zullen er voor ZPC Hoogeveen acht zwemmers aan de start verschijnen. Bij de dames zijn dit Alinda Dingshoff en Wiktoria Redzimska, bij de heren Niels van Eck, Darryl Lubbinge, Jeroen Lorius, Junior de Bruin, Owen Peeks en Coen de Lang. De laatste twee zullen dit jaar voor het eerst in de heren categorie mogen startten en dat zal lastig zijn. De hele Nederlandse top zal bij de Kampioenschappen aanwezig zijn en dan zijn deze beide achttien jarige jongens nog wel te licht om hier al hoge ogen te kunnen gaan gooien.

Zeker zullen beide op heel verschillende disciplines, zo zwemt Owen de lange afstanden 1500/800m vrije slag en Coen vooral de rugcrawl afstanden, zeker gaan proberen om een p.r. te zwemmen, zo niet een finale plaatst te gaan bemachtigen.

Junior de Bruin zal bij zijn favoriete vlinderslag zeker mee kunnen doen en hij is na zijn blessure weer helemaal terug. Vooral op de 200m vlinderslag is hij hoog op de ranglijst te vinden, maar ook daar is de Nederlandse top aanwezig.

Niels van Eck doet niet zo veel trainingen meer i.v.m. schouder problemen en hij komt op een leeftijd dat hij met zijn ervaring nog veel kan, waarbij het mee werkt dat hij voor de kortere afstanden gaat.

Darryl Lubbinge heeft niet heel veel limieten maar zal zeker proberen om zijn beste tijden te verbeteren en Jeroen Lorius die eigenlijk alleen nog traint bij de studenten vereniging van Groningen zal zeker in de estafette nog een behoorlijk steentje bij gaan dragen. Hij mag daarnaast nog op de vlinderslag startten en heeft de laatste tijd laten zien daar nog best mee te kunnen komen.

De beide dames gaan voor de zwaardere afstanden zoals de 200m vlinderslag en de 400m wisselslag en beide moeten in staat geacht worden om zich bij de ochtend series te plaatsten voor de finale later op de dag. Daar zal met een schuin oog wel een beetje naar Alinda gekeken worden want zij zou in staat zijn een medaille mee te nemen.

De Kampioenschappen worden over drie dagen gezwommen en de zwemmers gaan de mix estafettes 4x 50m wissel en vrije slag zwemmen, waarnaast de heren nog de 4 x 100m wisselslag zwemmen.