//Zwemmers goed op dreef bij tweede weekend Regio Kampioenschappen

Zwemmers goed op dreef bij tweede weekend Regio Kampioenschappen

Bij het tweede weekend van de Regio Kampioenschappen in Emmen, waar wederom de organisatie in handen was van de KNZB Noord en ZPC Hoogeveen presteerden de zwemmers van Hoogeveen heel goed. Er werden zesentwintig gouden , zestien zilveren en twintig bronzen medailles meegenomen naar Hoogeveen.

Carlijn Gruppen liet zien bij de meisjes junioren één en twee dat ze heel goed mee kan komen en nam vier keer goud mee naar huis in hele mooie tijden, met daarnaast nog het nodige zilver en brons. De meisjes in deze leeftijd scoorden allemaal goed waarbij de tijd van junioren één zwemster Sofie Vos op de 800m vrije slag goed was voor zilver en zij is de jongste in deze categorie. Twaalf medailles namen deze meisjes in totaal mee naar huis, Dachén Haayer was goed voor goud op de 100m schoolslag en Jasmijn Sterken pakte veel zilver en brons dit weekend op verschillende afstanden.

Bij de jongens waren het vooral Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die medailles meenamen. Beiden zwommen veel en gevarieerde afstanden en lieten daarbij mooie dingen zien.

Bij de dames weer groot grossierder Alinda Dingshoff dit weekendgoed voor vijk keer goud, twee zilver en twee bronzen medailles, maar daarnaast was het vooral Wiktoria Redzimska die mooie dingen liet zien. Bij de 50m rug dook zij voor het eerst als startzwemster in de estafette onder de 30 sec met 0.29.83, bij de 100m vrije slag kwam er een 0.59.30 op de klok en dat was de eerste keer onder de minuut.

Bij de langere afstanden de 800m en 1500m vrije slag laat Hoogeveen zien dat daar veel op getraind word en de zwemmers die afstanden heel goed aan kunnen. Bij de meisjes waren het Charlotte Wilbers, Mirthe Schenkel en Dominique Dingshoff die met zijn drieën op het podium stonden in allemaal nieuwe tijden. Bij de dames een hele mooie nieuwe tijd voor Alinda Dingshoff en met 9.08.51 een p.r. van 10 sec.

De 1500m vrije slag is een zware afstand waar Hoogeveen een paar toppers heeft die hierop heel goed uit de voeten kunnen. Zo was het bij de junioren één en twee, Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die goud en zilver meenamen in 18.09.43 en 18.13.81. Bij de junioren drie en vier was het Quinn Heederik die daar goud meenam en Mac Peeks pakte daar de bronzen medaille. Bij de jeugd 1 en 2 was het Kylian Heederik die met zijn tijd van 16.53.46 een dik p.r. zwom van 18 seconden en dat leverde hem de eerste plaats op. Hij nam zeven gouden medailles en drie zilveren mee deze afgelopen twee weekenden en liet zien dat hij allround een hele goede zwemmers is.

Bij de heren lange afstand specialist Owen Peeks die bij de LAC wedstrijd twee weken geleden nog een p.r. van 16.21 zwom, hij ging nu alweer twaalf sec sneller naar 16.09.51. Zijn doel bij de Nederlandse Kampioenschappen zal zeker zijn om onder de 16 minuten te duiken. Coen de Lang zwom een gedegen Kampioenschap met tijden in de buurt van zijn p.r’s en pakte  op zijn laatste afstand de 200m rug de gouden medaille in een mooie nieuwe tijd. Junior de Bruin die terug komt van een blessure en bij het OC in Drachten traint pakte op de 200m vlinderslag in een mooie tijd de gouden medaille en dat bied weer perspectief voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Bij de estafettes veel spektakel en daar deed jong en oud van Hoogeveen goed mee en namen ze de nodige medailles in allerlei kleuren mee.

Nu gaan de zwemmers zich focussen op de voorbereiding voor het NJJK/ONK en zullen ze er alles aan doen om daar goed voor de dag te komen. Er is nogal wat veranderd bij de jongste zwemmers die nu niet meer limieten hoeven te zwemmen, maar waar de beste dertig zwemmers per twee leeftijden van Nederland zich kunnen plaatsten. Daar zullen ze allemaal tien afstanden zwemmen en aan de hand van die uitslagen worden de top gevormd.