//Puike 2e ronde in Beilen

Puike 2e ronde in Beilen

Na een prima wedstrijd zijn we 1 plekje gestegen op de ranglijst, UITSTEKEND gedaan dus door onze ploeg!! De verschillen zijn nog niet enorm groot, met de één na laatste plek scheelt t maar 24 seconden… maar we gaan voor handhaving in de D1.

Almyra Santing, Elisa Kranendonk, Ilse Bentum en Imre Bouwland wonnen  de 4x 100m wissel. Almyra zette een mooie 1.16 neer, Elisa zat dicht bij haar pr, Ilse vlinderde naar 1.27 en Imre maakte het af in 1.10.8, een prima start! De 200m vrij was een prooi voor Daniëlle Kruizinga. Ze baalde van haar NT bij de inschrijving (ze had m vorig jaar gezwommen en ze trekt zich graag op aan anderen), maar haar 2.28.43 was goed voor de winst! Zelf meende ze dat er nog meer in had gezeten…. Wat n heerlijke drive!! Kyra Wooldrik eindigde als 3e. Merlin Nijzingh zette met 2.36.09 een prima 4e tijd neer. Wendy de Boer-Gruppen was na de bevalling weer van de partij en zwom een mooie race. José Emmink traint momenteel minder, ze is op kamers gegaan in Leeuwarden en dan is 200m een eind. Ook Donna Anakotta moest haar pr loslaten. Daarna was voor Lana Fahnam, Madelon Verheul, Loïsa van der Veere en Leah Anakotta dezelfde afstand aan de beurt. Leah won in 2.37.35, Loïsa werd keurig 3e en verbeterde zich met 3 seconden! Madelon dook dik onder haar pr (daar was ze ook super blij mee) en ook Lana haalde 6 seconden van haar tijd af!

Tim Zuurman won de 100m vrij , maar de limiet bleef vandaag buiten zijn bereik, die komt zeker later nog! Jay Wesseling werd 2e en ook Levi Hendriksen kon zich niet verbeteren. Maar zoals gezegd, het seizoen is nog lang!  Fenna Westereng won de 200m wissel in 3.08.49, Tilly Werners werd 3e. Nienke Koster, Anna Venema  en Cato Werners waren al eens sneller op deze afstand. Milena Meekhof en Rose Norden lukten dit wel, ze haalden ruim 3 seconden eraf! Luka Wassink hapte er maar liefst 9 seconden af, maar baas boven baas was vandaag Nina Bentum, met een verplettering van 19 seconden! Ze heeft nu een mooie 3.34.38 staan! Er werd door de meiden super netjes gezwommen. Bij de heren was Erik Nederman na een afwezigheid van 3 jaar weer terug! En hoe!! Hij kon eerst lekker los bij de 50m school en later stond voor hem de zware 100 vli op t programma. We dachten nog, ach laat de anderen lekker los en zwem je eigen race, maar hij verbaasde iedereen met een super 1.13.14 en daarmee verdiende hij,  naast de 3e plek, heel veel punten voor de ploeg! Fijn dat je terug bent Erik!!

Merlin won de 100 vli bij de dames in 1.18.22, bij haar ziet deze slag er zo eenvoudig uit…. De zwemmers weten echter wel beter! Daniëlle werd keurig 3e, met een pr van 3 seconden! José had geluk dat de Kamprechter niet bij de 15m lijn stond… ze  zwom een prima race. Kyra had t zwaar, ze was al eens veel sneller. Donna deed t super, precies haar inschrijftijd stond voor haar op de klok! Rick Zuurman moest alleen zijn 100m rug zwemmen, hij zwom naar een keurige 1.48, maar een verbetering zat er nu niet in. Almyra, Elisa en Ilse zwommen in dezelfde serie de 200m rug. Pas in de 4e baan ontstonden de verschillen. Almyra werd 2e in 2.47.23, een prachtige verbetering van haar tijd met 22 seconden!!! Ilse werd 3e met een pr en ook Elisa was ruim 11 seconden sneller. Top dames! Elisa had zoveel gegeven, die moest even aan de suiker, na 3 klontjes was ze er weer!

Na de pauze een korte afstand voor de dames, de 50m school. Daniëlle werd 3e , net voor Merlin. Beiden verbeterden zich, echt geweldig! Dit lukte Wendy ook, ook met 2 seconden. Op de 100m school werd Leah 2e, net voor Loïsa. Madelon zwom weer een klein pr, fijn voor haar! Jay won de 200m wissel met een verbetering van 18 seconden! Zijn tijd is nu 3.10.68, heel mooi! Tim werd 3e, weer veel puntenwinst hier! Imre zwom in een super mooie stijl naar de winst op de 100m vrij, ze wilde de tijd van de estafette evenaren, maar dat lukte net niet. Maar 1.11.88 is ook heel goed! Fenna werd 3e , net voor Tilly, zij verbeterde zich naar 1.24.57. Milena klokte 3 seconden sneller, prima gedaan! Nina snoepte 1 seconde eraf, Anna ruim 2 seconden en Rose zelfs ruim 4 , zij heeft nu 1.46.98 staan. De meiden doen t geweldig, mooi om te zien.

Erik moest nog n 3e afstand, de 200m vrij. Dan komt t op inhoud aan en dat heeft Erik genoeg. Met zijn 2.31.77 bleef hij dik onder de vervangende tijd. Als Sander Hoogeveen de volgende ronde ook weer mee doet zit het bij de heren wel snor! Rick zwom op de 50m school (gedragen door de hee-hee’s van de ploeg) in een mooie stijl naar 54.65, die verbetering komt nog wel! Voor Ilse de 2e keer 100 vli, een loodzwaar nummer. Ze bleef vlak boven haar estafette tijd en eindigde knap als 2e, en toch nog weer sneller als haar inschrijftijd, kortom uitstekend gezwommen! Almyra werd 3e met een verbetering van 7 seconden. Ze was vooral blij met het geen last hebben van haar schouder, ze kon lekker zwemmen zei ze. En dat is gewoon heel belangrijk! Voor Elisa ook een pr, met een kleine seconde, elk pr telt!!

De afsluitende estafette werd in een spannende race gewonnen door Merlin, Daniëlle, Leah en Kyra. De dames waren De Valken nét de baas. Madelon, Loïsa, José en Wendy zwommen ruim 4 seconden sneller als de inschrijftijd, en dan doe je het gewoon goed!

Het was een mooie wedstrijd met een geweldig resultaat!!