//Zechtstein toernooi weer prooi voor ZPC Hoogeveen

Zechtstein toernooi weer prooi voor ZPC Hoogeveen

Het tweedaagse Zechstein toernooi in Veendam is wederom gewonnen door de selectie van ZPC Hoogeveen. Voor de hoeveelste keer is inmiddels niet meer helemaal duidelijk, maar dat de laatste tien jaar de bekers meegaan naar Hoogeveen is wel een feit.

De voltallige selectie met groot en klein strijden het hele weekend voor de punten en dat leverde de zaterdag en zondag dagprijs op, met daarnaast de overall prijs van het toernooi. Verder werd Dachèn Haayer uitgeroepen tot zwemster van het toernooi bij de meisjes en het was helemaal compleet toen bleek dat de nummer twee en drie Joy ten Hove en Esmee van der Tuuk ook voor Hoogeveen zwemmen. Bij de jongentjes was de derde plaatst voor Levi Hendriksen en dat was een knappe prestatie.

Gezegd moet worden dat de gehele ploeg de punten bij elkaar sprokkelt, doordat bij elke afstand de eerste zwemmer voor de punten zorgt(ben je zesde krijg je zes punten, eerste één punt enz) maar de jongste zwemmers maken voor Hoogeveen zeker het verschil.

Deze jongste categorie is bij Hoogeveen zo sterk vertegenwoordigt, wat andere clubs missen, waardoor deze kinderen heel veel medailles dus punten binnen slepen. De aller jongsten Ilse Zuurman, Amor van der Veen en Ramon Vos zijn acht jaar en mochten dit jaar voor het eerst aan het toernooi deelnemen en wonnen al veel medailles samen.

Met elkaar hard zwemmen, met daarnaast op de zaterdagavond de water disco waar alle zwemmers gezamenlijk aan deelnemen en daar met elkaar een feest van maken. De volgende dag om half negen gaat het dan weer verder met de wedstrijd en de oudere zwemmers hebben daar nog al eens moeite mee.

De estafettes maken het ieder jaar weer helemaal af en dan is de sfeer in het bad geweldig. De meeste estafettes waren een prooi voor Hoogeveen, alleen de heren moesten bij hun beide estafettes de zege aan Borger laten. Bij de dames en de allerkleinsten was het twee keer de winst voor Hoogeveen en daar zijn vooral bij de jongsten niet heel ploegen die een team op de been weten te brengen, wat wel jammer is.

Al met al een geweldig zwem festijn waar de zwemmers het gehele jaar naar uitkijken en wat organisatorisch heel goed in elkaar steekt met dank aan alle vrijwilligers van zwemclub  “Bubble” in Veendam. Voor Hoogeveen was de catering en de bezetting van begeleiding in de hal overdag en s’nachts weer goed voor elkaar en daar zijn veel ouders mee bezig.

Nu gaat de selectie een trainingsweek doen in het eigen bad “de Dolfijn” in Hoogeveen en zal weer toegewerkt worden naar de competitie waar de ploeg een hele mooie zesde plek bezet bij de beste 15 zwem teams in Nederland.