//Druk en succesvol weekend selectie ZPC Hoogeveen

Druk en succesvol weekend selectie ZPC Hoogeveen

Afgelopen weekend hadden de zwemmers van ZPC Hoogeveen een druk programma. Naast dat er getraind werd op zaterdagochtend en zondagochtend hadden ze ook nog eens twee wedstrijden. Op zaterdag een sprintwedstrijd in Steenwijk en op zondag de eerste wedstrijd in het LAC (lange afstanden circuit).

Bij de sprintwedstrijd in Steenwijk zwommen de meeste oudere zwemmers boven hun pr’s en dat is gezien de omstandigheden in het bad en de trainingsarbeid van de laatste weken geen verrassing. Ondanks de trainingen wist de selectie van ZPC Hoogeveen meerdere prijzen mee naar huis te nemen. Binnen de diverse leeftijdsgroepen werden de winnaars bepaald door de tijden van de 50 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 50 meter vlinderslag en 50 meter rugslag bij elkaar op te tellen. Daarnaast zijn er aan het einde nog spectaculaire finales waarin de 6 snelste heren en de 6 snelste dames op de 50 meter vrije slag mogen bepalen wie de wisselbeker mee naar huis mogen nemen.

Bij de dames was het wederom Alinda Dingshoff die in een p.r. van 0.26.51 gedeelde eerste werd. Bij de heren was het Niels van Eck die met 0.23.09 overtuigend zijn eerste plaats van vorig jaar wist te verdedigen.

Bij deze sprintwedstrijd waren het voornamelijk de jonge zwemmers die hun tijden soms met meerdere seconden verbeterden.  Bij de jongens waren dit Luc Kerpels, Cai Mink en Olivier Wilbers. Bij de meiden waren dit Carlijn Gruppen, Joy ten Hoove, Julia Redzimska, Almyra Santing, Jasmijn Sterken, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos en Isa Kerpels.

Bij de dames werd Wiktoria Redzimska tweede achter winnares Alinda Dingshoff en bij de heren werd Niels van Eck tweede.  Bij de Jongens jeugd 1 en 2 werd Kylian Heederik knap tweede. Charlotte Wilbers werd bij de meisjes junioren 4 en Jeugd 1 tweede. Bij de meisje junioren 1 werd Joy ten Hoove tweede voor Esmee van der Tuuk die derde werd. Jasmijn Sterken werd bij de meisjes junioren 2 derde achter Carlijn Gruppen die tweede werd. Cai Mink eiste de eerste plaats op bij de jongens junioren 2 voor Olivier Wilbers die tweede werd.

Zondag was er in ons eigen zwembad “de Dolfijn” de eerste wedstrijd in het LAC-circuit met o.a. de 200, 400, 800 en 1500m vrije slag en de 200 en 400m wisselslag.

Zoals ieder jaar neemt de gehele selectie van Hoogeveen deel aan dit circuit. Ondanks het drukke weekend werd deze dag een Drents record gezwommen op de 800 meter vrije slag door Tiamo van der Veen.

Als eerste stond de 200 meter wisselslag op het programma. Bij de Jongens minioren 6 en later waren het Rick Zuurman, Levi Hendriksen en Jay Wesseling. Levi (2 seconden) en Jay (4 seconden) zwommen nette pr’s en voor Rick was het de eerste keer. Rick zwom een keurige 3:47,88.

200 Meter wisselslag meisjes junioren 1 en later. In deze groep is ZPC Hoogeveen goed vertegenwoordigd. In de groep minioren 5 en 4 was Fenna Westerneng het snelst met een pr van maar liefst 6 seconden. Nienke Koster had een kleine verbetering van haar pr. Voor Femke ter Horst, Anna Venema en Rose Norde was het de eerste keer.  Junioren 1, hierin kwamen maar liefst 7 meiden aan de start Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos, Cato Werners en Tilly Werners wisten allen hun tijd met meerdere seconden te verbeteren. Joy ten Hoove spande de kroon en verbeterde haar tijd met maar liefst 37 seconden. Voor Isa Kerpels was het de eerste keer en zij zwom een keurige 3:06.05.

200 meter wisselslag dames en heren senioren open. Bij de jongens en heren waren het de junioren Olivier Wilbers, Cai Mink, Tiamo van der Veen en Jordey Thole. Allen wisten betere tijden op de klokken te zetten. Bij de dames en meiden werd ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door Senna van der Veen en Almyra Santing. Almyra wist haar pr met 5 seconden te verbeteren en bij Senna was het een verbetering van precies 0,1 seconde.

Op de 400 meter wisselslag wist Coen de Lang zijn tijd met 4 seconden te verbeteren. Voor Jasmijn Sterken 6:06.84 en Carlijn Gruppen 5:59.40 was het de eerste keer dat deze afstand werd gezwommen.

Femke ter Horst is minioren 4 en zwom voor het eerst de 200 meter vrije slag. Ze bleef goed zwemmen en zwom naar een keurige 3:12.05.

De 400 meter vrijeslag.  Bij de Jongens minioren 6 en later waren het Jay Wesseling en Rick Zuurman die hun pr’s te verbeterden met 9 en 8 seconden. Levi Hendriksen wist zijn pr met bijna 2 seconden te verbeteren. Meisje minioren 5, Rose Norde en Fenna Westerneng werden helaas gediskwalificeerd. Nienke Koster wist haar pr te verbeteren met maar liefst 18 seconden. Voor Anna Venema was het de eerste 400 meter. Bij de junioren 1 kwamen Cato Werners, Tilly Werners en Isa Kerpels aan de start. Alle drie de dames zwommen ruime pr’s.

Tiamo van der Veen zwom op de 800 meter vrije slag een nieuw Drents record 9:36.66. Verder leverde de 800 meter vrije slag voor de volgende zwemmers ook mooi een pr: Cai Mink, Jordey Thole, Olivier Wilbers (die met zijn 9:38.93 ook onder het oude Drents record zwom). Alinda Dingshoff, Carlijn Gruppen, Dachèn Haaijer, Joy ten Hoove, Julia Redzimska, Wiktoria Redzimska, Mirthe Schenkel, Jasmijn Sterken, Riemke Tinnevelt, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos en Charlotte Wilbers.

De afsluitende 1500 meter vrijeslag werd gezwommen door Quinn Heederik (38 sec pr), Darryl Lubbinge, Flynn Peeks, Mac Peeks, Owen Peeks (7 sec pr) en Luc Kerpels, Luc zwom deze afstand voor het eerst. Heel knap want tijdens deze race wist hij zijn pr op de 400 vrij ook te verbeteren met maar liefst 40 seconden.

A.s weekend neemt de voltallige selectie deel aan het Zechstein toernooi in Veendam. Tijdens dit toernooi  waar ook geslapen wordt in de aangrenzende sporthal, staat plezier voorop. Daarom blijven de wedstrijdbadpakken en -broeken voor de zwemwedstrijden op zaterdag en zondag thuis en worden de wedstrijden in de trainingszwembroek/ -badpak gezwommen. Op naar Bubble!