//Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 2 in Coevorden

Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 2 in Coevorden

Zaterdag 12 oktober hebben Elisa Kranendonk, Ilse Bentum, Tim Zuurman, Luka Wassink en Milena Meekhof namens ZPC Hoogeveen  meegedaan aan de tweede ronde van het Junioren, Jeugd en Senioren-circuit in Coevorden. In een warm zwembad waar voor het publiek helaas ook niet echt de gelegenheid is de wedstrijd goed te volgen is door het vijftal weer goed gezwommen.

Luka beet het spits af met de 50 meter schoolslag en zwom hierop ruim 1,5 seconde onder haar pr in een tijd van 50.55. Ook Elisa en Ilse hadden gekozen voor deze afstand. Ilse snoepte een halve seconde van haar pr af en zwom deze 50 meter in 43.68. Elisa zwom met een tijd van 45.01 nog net een pr.

Na deze 50 meter schoolslag was het de beurt aan Tim op de 100 meter schoolslag. Hij verbeterde zich op deze afstand met bijna 4 seconden en zette een tijd van 1.38.20 op de klok.

In het programma erna mocht Luka alweer starten. Nu op de 100 meter vrije slag. Het lukte haar op deze afstand net niet zich te verbeteren, maar ze zwom alsnog een mooie tijd van 1.25.54.

Voor Tim helaas net een te vroege start op de 200 meter vrije slag hetgeen dus een diskwalificatie betekende.

Op de 50 meter vlinderslag kwam Milena deze wedstrijd voor het eerst in actie. Zij zwom deze afstand netjes in 51.77 hetgeen een seconde boven haar pr was. Ook Ilse zwom deze afstand en deed dat in een tijd die 1,5 seconde sneller was dan haar pr namelijk in 38.02.

Elisa had als tweede afstand gekozen voor de 100 meter rugslag. In een mooie krachtige slag tikte zij aan in 1.22.98, waarmee ze heel mooi een pr van 2,5 seconde zwom.

De tweede afstand voor Milena was de 200 meter schoolslag. Deze had zij nog niet eerder gezwommen hetgeen haar nu dan ook nog niet meeviel. In een mooie schoolslag zwom zij naar een tijd van 4.06.96.

Tim zwom de 200 meter wissel als zijn laatste afstand deze wedstrijd. Ook op deze afstand verbeterde hij zich. Met 3.16.37 op de klok zwom hij bijna 2,5 seconde onder zijn pr.

De laatste afstand deze wedstrijd was de 100 meter wisselslag voor alle vier de dames, waarop ze allen sneller zwommen dan hun inschrijftijd. Luka en Milena zwommen samen in de 4e van 14 series. De dames waren erg aan elkaar gewaagd, maar het lukte Luka om net voor Milena aan te tikken. Luka zwom ruim 3 seconden onder haar pr naar een tijd van 1.40.51. Milena zwom bijna een seconde sneller dan haar oude pr en zwom nu een tijd van 1.41.07. Ook Elisa verbeterde zich met ruim 3 seconden en zwom deze 100 meter in 1.27.69. Ilse was de laatste zwemster voor ZPC Hoogeveen deze wedstrijd. Zij zwom op deze 100 meter wisselslag bijna 4,5 seconde van haar pr af en tikte aan in 1.23.99.

Er is goed gezwommen en met 11 nieuwe persoonlijke records op 15 starts kunnen we dan ook terugkijken op een goede wedstrijd.