//Junioren ZPC pakken medailles bij Nederlandse estafette Kampioenschappen

Junioren ZPC pakken medailles bij Nederlandse estafette Kampioenschappen

Bij de Nederlandse estafette Kampioenschappen afgelopen weekend in Eindhoven, zijn het de junioren één/twee meisjes en jongens gelukt om de zilveren en bronzen medaille mee naar Hoogeveen te nemen. In totaal startte Hoogeveen met zes teams in Eindhoven waarbij aan het eind bleek, na het zwemmen van vier estafettes dat de jongsten tweede en derde werden.

Bij de jongens waren het Cai Mink, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en de één jaar jongere Jordey Thole die direct fantastisch begonnen op de 4 x 100m wisselslag en tweede werden. Daarna volgde de 4 x 100m ss wat hun minste afstand was, maar toch een vijfde plaats, de 4 x 100m rug met een eerste plaats en de 4 x 100m vrije slag met weer een tweede plaats. Alles bij elkaar leverde hun dat de bronzen medaille op en die was dik verdiend na een ochtend geweldig  zwemmen en iedere afstand weer opnieuw ervoor gaan. Diskwalificaties zijn altijd een beetje de angst bij deze Estafette Kampioenschappen en dat is ook niet  raar als je ziet  dat er in de ochtend 37 diskwalificaties waren, maar de teams van Hoogeveen waren daar niet bij.

Bij de meisjes waren het Jasmijn Sterken, Carlijn Gruppen en de één jaar jongere Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk en Tilly Werners, laatst genoemde is van “de Reest” uit Meppel naar Hoogeveen gekomen, die de estafettes zwommen. Deze meisjes zwommen een geweldig weekend, hele mooie tijden, geen diskwalificaties en hoge klasseringen. Bij de 4 x 100m schoolslag vierde , de 4 x 100m rug eerste, 4x 100m wissel en de 4 x 100m vrije slag tweede wat in totaal de zilveren medaille betekende. Dat deze kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen op zo’n wedstrijd is heel mooi om te zien, mooie tijden en technisch word er super gezwommen.

Bij de junioren vier ook een jongens en meisjes team, die hadden het iets moeilijker deze morgen omdat de jongens het moeten doen met twee jongere zwemmers en de meisjes het qua niveau moeilijker hebben. Bij de jongens waren het Mac Peeks, Quin Heederik, overgekomen van Deltasteur uit Kampen en de jongere Flynn Peeks en Luc Kerpels, overgekomen van Moby Dick uit Schoonebeek. Deze jongens zwommen dezelfde estafette afstanden en daar waren de klasseringen twee keer twaalfde en twee keer vijftiende waardoor ze in totaal veertiende werden. Wel waren er mooie tijden met de minuut doorbreking van Quin op de 100m vrije slag die 0.58.61 zwom.

Bij de meisjes waren het Miron Schimmelpenning, Riemke Tinneveld, Julia Redzimska, de èèn jaar jongere Almyra Santing en bij de 4 x 100m rug was het Esmee van der Tuuk die daar in mee zwom en zij is drie jaar jonger. Deze meisjes werden in totaal twaalfde en hadden op hun estafettes de hoogste klassering op de 4 x 100m schoolslag waar ze achtste werden.

De middag waren het de dames en heren die zwommen en zij gingen voor de 4 x 100m wissel, vrije slag, rug, en vlinder waarbij zij eindigen met de 10x 100m vrije slag wat betekent dat er dan dus tien zwemmers aan de start moeten staan.

De gehele TOP van Nederland was aanwezig wat betekende dat de teams van PSV Eindhoven de Dolfijn Amsterdam, The Hague Swimming uit Den Haag en Amersfoort zo wie zo te hoog gegrepen is voor de zwemmers van Hoogeveen. Vooral PSV met Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk waren in Eindhoven om Nederlandse records te gaan zwemmen. Toch was er voor de dames Wiktoria Redzimska, Mirthe Schenkel, Alinda Dingshoff en de jonge Charlotte Wilbers een zesde plaats op de 4 x 100m wisselslag.

Bij de 4 x 100m rugcrawl met Charlotte, Alinda, Dominique Dingshoff en Wiktoria een zevende plaats en bij de 4 x 100m schoolslag negende met daarbij Riemke Tinneveld, Mirthe Schenkel en de 4 x 100m vlinderslag werden ze vijftiende met daarin Senna van der Veen als startzwemster met weer Wiktoria, Charlotte en Alinda.

Dit waren prima klasseringen maar dan komt de 10 x 100m vrije slag en is de ploeg wel heel erg jong met Carlijn Gruppen als jonkie (2007) en dat word dan lastiger. Daar dan ook een achtiende plaats en dat bracht dat ze gemiddeld als elfde eindigden en dat was een knappe prestatie voor deze jonge dames ploeg.

Bij de heren waren het Coen de Lang, Maik Huser, Junior de Bruin en Niels van Eck die begonnen met een achtste plaats op de 4 x 100m wisselslag, waarna ze op de 4 x 100m rug elfde werden met Kylian Heederik , dit seizoen vanaf Deltasteur overgekomen, Maik, Coen en Owen Peeks. Bij de 4 x 100m schoolslag een negende plaats voor Maik, Kylian, Niels en Darryl Lubbinge en bij de 4 x 100m vlinderslag negende met Junior, Maik, Coen en Kylian die daar onder de minuut ging met 0.59.04.

Bij de 10 x 100m vrije slag waren het weer de jongere zwemmers die het heren team moesten aanvullen en daar werden ze twaalfde met negen van de tien heren onder de minuut wat een mooie prestatie is. De heren werden net als de dames over-all elfde en dat was weer heel knap als je bedenkt dat ze in een kort tijdsbestek vier, of zo als de meesten vijf keer moeten zwemmen.

Mooie wedstrijd zo aan het begin van het nieuwe seizoen, waarbij je kunt zien dat Hoogeveen mooi op tijd begonnen is met trainen en nu al mooie tijden op de klokken zet. A.s weekend gaat de ploeg op kamp waar de focus ligt op gezelligheid en niet op het zwemmen en daarna staat op 5 oktober de competitie op het programma waar met vertrouwen naar uitgekeken word.