//Team SpeedoNL Event 2019

Team SpeedoNL Event 2019

Zondag 15 september 2019 vertrokken Elisa, Ilse, Tim, Esmée, Sofie, Levi, Rick, Luka, Nina, Tilly, Cato en Fenna naar het Sloterparkbad in Amsterdam om daar deel te nemen aan het Team SpeedoNL Event 2019. Sandy en Madelon waren als trainers mee om te kijken, te leren en om ideeën op te doen. Ook Alinda, lid van Team SpeedoNL, was aanwezig in de rol van teamcaptain.

Bij aankomst ontving elke zwemmer een Speedotasje met daarin o.a. het programma voor de dag, een bon voor een gezond tussendoortje en een badmuts in een specifiek thema. Het thema van de badmuts gaf aan met welke andere zwemmers samen een team gevormd werd. Elk team ontving ook aanwijzingen over hun teamcaptain. Het team moest a.h.v. deze aanwijzingen bedenken bij welke teamcaptain ze waren ingedeeld hetgeen meteen de eerste punten voor de dag kon opleveren.

Team Regenbogen werd o.a. gevormd door Elisa, Ilse en Tim. Tamara van Vliet was hun teamcaptain en werd daarin bijgestaan door Luuk Nijland. Esméé, Sofie, Levi en Rick maakten deel uit van team Klappertanden en zij hadden Ties Elzerman als teamcaptain. Team Snorkels werd o.a. gevormd door Luka en Nina met Irene Teufer als teamcaptain. Tilly, Cato en Fenna maakten deel uit van team Sneeuwpoppen en hadden Koen Lems als teamcaptain.

Naast onze eigen Alinda en eerdergenoemde captains waren ook Elinore de Jong, Jeroen Baars en Thom de Boer als captains aanwezig. Dominique Sikkema fungeerde als vliegende keep.

Tot 12.00 uur was er gelegenheid om te lunchen en om te kleden, waarna de teamcaptains werden voorgesteld. Nadat de teamcaptains en zwemmers kennis met elkaar hadden gemaakt, de teamyell was bedacht en opgeschreven en er gezamenlijk was opgewarmd, kon er worden gestart met de eerste ronde clinics. Elke clinic duurde ca. 20 minuten en na elke clinic draaiden de zwemmers door naar een andere baan die werd geleid door een andere teamcaptain. Er waren in totaal 8 clinics.

Er werd op de verschillende banen en onder leiding van de verschillende teamcaptains gewerkt. De clinics in het diepe bad waren rugstart(steun), borstcrawl, powerrack en elastieken. De clinics in het ondiepe bad waren schoolslag, rugslag, vlinderslag en dobbelspel.

Na vier rondes was er pauze en dus tijd voor een lekker en gezond tussendoortje. Alle zwemmers kregen op vertoon van hun bon een mooie gevulde Speedo- lunchbox. Tijdens de pauze was er ook een Meet&Greet en konden er dus handtekeningen worden verzameld van de aanwezigeTeam SpeedoNL zwemmers.

Nadat alle zwemmers de door hun gewilde handtekeningen hadden verzameld, gingen ze verder met de laatste vier rondes met clinics.

De clinics werden afgesloten met een tweetal funestafettes. Voor aanvang van de estafettes lieten alle teams eerst nog even hun teamyell horen. Tijdens de eerste estafette moest er met een bekertje water op het voorhoofd worden gezwommen. Tijdens de tweede estafette moest het shirt waarop de teamyell geschreven was, worden doorgegeven, waarbij het shirt wel steeds juist aangetrokken moest worden. Al met al veel plezier.

Na de estafettes was het tijd voor de uitslag. Gedurende de dag konden er punten verdiend worden op basis van:

  • A.h.v. aanwijzingen juist raden van de teamcoach;
  • Beste team-Yell;
  • Inzet tijdens de clinics;
  • Samenwerken;

Het ging vandaag dus niet om snelheid, maar het ging erom wie samen het beste een  TEAM vormden.

Elk team ging in willekeurige volgorde op de foto met de teamcaptain. Het laatste team dat op de foto ging, ging echter als winnaars op de foto. Zij waren de winnaars van de dag. En deze winnaars van de dag waren de leden van team KLAPPERTANDEN o.a. dus bestaande uit Esméé, Sofie, Levi en Rick. Zij ontvingen als prijs een mooie grote Speedo-handdoek.

Het was voor zowel de zwemmers als ouders weer een gezellige en zeer geslaagde dag.