//Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 1 in Klazienaveen

Junioren, Jeugd & Senioren Ronde 1 in Klazienaveen

Zaterdag 14 september hebben Leah, Elisa, Ilse, Tim, Luka en Nina namens ZPC Hoogeveen  meegedaan aan de eerste ronde van het Junioren, Jeugd en Senioren-circuit in Klazienaveen.

Met ingang van dit seizoen is er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de diverse soorten wedstrijden, zo ook in het Junioren, Jeugd & Senioren-circuit. Er wordt niet meer gewerkt met series en finales op basis waarvan prijzen worden uitgereikt. Prijzen worden nu uitgereikt o.b.v. klassementen, waarbij de behaalde FINA-punten van de 3 gezwommen afstanden bij elkaar op worden geteld en de top 3-zwemmers per leeftijdsgroep een medaille ontvangen.

De wedstrijd begon met de dames 50 meter rugslag. Aan de start hierbij verschenen alle vijf dames, waarbij Elisa Kranendonk haar pr met ruim 2 seconden verbeterde naar een tijd van 38.13 en ook Ilse Bentum haar pr met ruim 1 seconden verbeterde naar een tijd van 38.76.

In programma 2 was het de beurt aan Tim Zuurman. Hij zwom de 50 meter schoolslag met een klein pr in 47.86.

Luka Wassink had gekozen voor de 100 meter schoolslag. Ondanks een mooie race lukte het haar vandaag niet om haar tijd op deze afstand te verbeteren.

In programma 4 was het Tim die op de 100 meter vrije slag startte en krachtig zwom naar een tijd van 1.19.07 hetgeen 0.2 seconde boven zijn onlangs in Heerenveen gezwommen pr was.

Op de 200 vrije slag kwamen in programma 5 weer drie van de vijf dames uit. Nina Bentum zwom hierbij in een mooie slag in een heel mooi pr van bijna 11 seconden van 3.36.15 naar 3.25.39. Ook Ilse zwom op deze afstand een mooi pr van ruim 3 seconden en zwom naar een tijd van 2.49.19. Leah Anakotta lukte het vandaag niet om op deze afstand te verbeteren.

Vier van de vijf dames mochten in programma 11 starten op de 50 meter vrije slag. Nina zwom net als op haar 50 meter rug eerder deze wedstrijd net iets boven haar pr. Op deze afstand lukte het Luka wel mooi om zich te verbeteren met ruim 2,5 seconden naar 37.69. Ook Elisa wist zich in een heel goede race te verbeteren met 2 seconden naar 33.07. Leah zwom deze afstand in een tijd van 32.49.

Elisa en Ilse zwommen in programma 13 de 200 meter wisselslag beide sneller dan voorheen. Voor Ilse resulteerde dit in een mooi pr van bijna 3 seconden en een tijd van 3.02.24. Elisa zwom met een pr van bijna 2 seconden naar 3.19.20.

Als laatste was het de beurt aan Tim op de 100 meter wisselslag in programma 14. Hij zwom met een pr van ruim 18 seconden naar een mooie nieuwe tijd van 1.31.03.

Ilse en Elisa behaalden een gezamenlijke 3e plaats in het klassement meisjes 13 – 14 jaar. Ilse ging hiervoor naar huis met een bronzen medaille. Elisa ontving voor haar prestaties helaas nog niets, maar dat wordt nog geregeld.

Leah plaatste zich als 2e in het klassement meisjes 15 – 16 jaar en ontving hiervoor dan ook een zilveren medaille.

Tim ontving een bronzen medaille voor zijn 3e plaats in het klassement jongens junioren 1 en 2.

Zo aan het begin van het seizoen al met al toch al mooie resultaten voor deze zwemmers in de eerste ronde van het JJS-circuit.