//Tien zwemmers van ZPC Hoogeveen naar ONK in Amersfoort

Tien zwemmers van ZPC Hoogeveen naar ONK in Amersfoort

Dit weekend zullen er voor Hoogeveen tien zwemmers aan de start verschijnen bij de Open Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort. Zes zwemmers zijn het hele weekend aanwezig, terwijl er daarnaast nog vier jeugd zwemmen een dag naar Amersfoort komen om hun favoriete slag te gaan zwemmen.

Niels van Eck, Darryl Lubbinge, Maik Huser, Junior de Bruin, Alinda Dingshoff en Wiktoria Redzimska zullen het hele weekend deelnemen en daar de nodige afstanden gaan zwemmen.

Bij Niels zal dit vooral de kortere afstanden zijn zoals de 50/100 vrije slag/50 en 100m schoolslag. Darryl heeft helaas alleen de limiet kunnen halen op de 50m schoolslag. Maik Huser zwemt alle schoolslag afstanden, met daarbij nog de 50m rug.

Alinda en Wiktoria gaan een wat zwaarder weekend krijgen, beide zijn goed in de 400m wissel en daarnaast zwemmen ze nog veel afstanden waarbij Alinda vooral de vlinderslag en rugcrawl als beste slag heeft en Wiktoria goed is in schoolslag en rugcrawl. Zij zullen daardoor veel starts gaan maken en als daarbij nog de finales gehaald gaan worden, krijgen beiden een zwaar programma.

In de ochtend worden op alle afstanden de series gezwommen, waarna in de middag worden de A en B finales gezwommen worden met de beste 16 zwemmers.

Junior de Bruin traint bij het RTC in Drachten, maar komt bij de wedstrijden voor Hoogeveen uit. Hij zal verder niet bij de ploeg zijn, omdat het RTC zelf voor hun zwemmers zorgt in zo’n ONK weekend.

Jeugd zwemmer Owen Peeks zal de 800m vrije slag zwemmen met daarnaast de 400m wisselslag. Charlotte Wilbers doet het nog iets zwaarder en zwemt naast de 400m wisselslag nog de 1500m vrije slag die Wiktoria Redzimska ook gaat zwemmen.

Coen de Lang komt voor zijn 100m rugcrawl naar Amersfoort, die het afgelopen weekend bij het NJJK in Eindhoven niet ging zoals hij gehoopt had en Mirthe Schenkel gaat datzelfde nog een keer proberen op haar favoriete 200m schoolslag.

Helaas zullen er geen estafettes gezwommen gaan worden omdat Junior de Bruin van het RTC geen toestemming kreeg om in de heren estafette te mogen starten wat wel jammer is.