//Tweede weekend Regio kampioenschappen levert nog meer medailles op

Tweede weekend Regio kampioenschappen levert nog meer medailles op

Bij het tweede weekend van de Regio kampioenschappen in Drachten werden er door de zwemmers van ZPC Hoogeveen nog meer medailles binnen gehaald, dan het eerste weekend en met 25 x goud, 26 x zilver en 17 x brons kwam het totaal van beide weekenden op  41 goud, 51 zilver en 42 bronzen medailles en daarmee was de ploeg uit Hoogeveen veruit de beste vereniging. Vooral de allround zwemmers en dat in alle leeftijden maakte dat er in alle kleuren veel prijzen meegenomen werden.

Bij de allerjongsten was het toch weer Carlijn Gruppen die een zwaar programma zwom en daarbij 4x goud, 1x zilver en 1x brons haalde. Daarbij haalde zij met de meisjes junioren 4 x 200m vrije slag eveneens de gouden medaille en dat in een mooi team met allemaal oudere meisjes. Jasmijn Sterken en Imre Bouwland zijn beide van dezelfde leeftijd, waarbij Jasmijn het podium met een tweede plaats op de 400m vrije slag haalde. Beide meisjes zwommen mooie races met nieuwe tijden en zij zullen zich zeker gaan ontwikkelen en mee gaan doen voor het podium.

Bij de jongste jongens heeft Hoogeveen drie hele goede jongens die allemaal weer mooie dingen lieten zien en daar begon Olivier Wilbers op zaterdag al mee op de 1500m vrije slag. Na in de ochtend nog een training van 4.5 kilometer te hebben gezwommen, liet hij zien dat dit niks uitmaakt, hij zwom op de 1500m vrije slag direct naar een mooie tijd van 18.57.57 en dat was 22 sec sneller dan zijn inschrijftijd. Cai Mink was de verrassing van dit weekend, want hij greep de kans om nog limieten te halen voor het NJJK met beide handen aan. Vorig weekend zwom hij zo vanuit het niets al de limiet op de 100m vrije slag en dit weekend voegde hij daar met dikke p.r.’s nog de 200m en de 400m wisselslag aan toe. Met deze twee jongens was het Tiamo van der Veen, die er voor zorgden dat het podium in deze leeftijd steeds goed bezet was.

Charley Blide had een goed weekend, zij zwom naar vijf keer goud en mooie tijden, zij gaat de club verlaten en zal voor Trivia in Groningen gaan zwemmen.

Owen Peeks en Coen de Lang zorgden er bij de jeugd voor dat er heel wat medailles mee kwamen naar Hoogeveen, vooral Owen was na de training in de morgen ook in staat om zijn tijd op de 1500m vrije slag nog te verbeteren en dat was een hele goede prestatie. Hij nam twee gouden, twee zilveren en een bronzen mee en had daarnaast nog een grote rol in de heren estafette 4 x 100m vrije slag die ruim eerste werd en de gouden medaille pakte. Coen de Lang nam een gouden, en drie zilveren medailles mee naar huis en deed dit met goede tijden en veel overtuiging.

Voor Flynn Peeks kwam er een mooie tijd (5.31.94) bij de zware 400m wisselslag op de klok, wat betekende dat hij net boven de limiet van 5.31.10 zwom, en daar grote kans heeft dat hij mag starten. Voor deze jonge kinderen geld dat ze met 0.5 sec per 50m boven de limiet, nog mogen worden ingeschreven en dat daarmee dan de series worden aangevuld. De 400m wisselslag is geen slag die in Nederland graag gezwommen word, het is een zware slag en je moet alle vier de slagen beheersen, waardoor zijn kans  vrij groot is.

Groot grossierder dit afgelopen weekend was zeker Alinda Dingshoff die op alle afstanden deelnam en daarbij in alle estafettes zwom, zij had dan ook verreweg de meeste medailles. Twee keer goud, vijf keer zilver en één keer brons, voeg daar aan toe dat zij in totaal éénentwintig keer gezwommen heeft, op zaterdagmorgen en zondagmiddag nog een training afwerkte en dan daarbij nog negen p.r’s gezwommen heeft, waarvan de 200m wisselslag en de 800m vrije slag Drentse records waren, dan kan zij met een gerust hart naar de NK toe gaan werken. Verder was zij met zusje Dominique, Wiktoria Redzimska en Charlotte Wilbers goed voor een Drents record bij de 4 x200m vrije slag dames.

Charlotte Wilbers was net als Alinda bijna op alle afstanden van de partij en zij schuwt het zware werk niet, gaat altijd tot het gaatje wat resulteerde in drie keer zilver en drie keer brons, zij zwemmen met twee leeftijden bij elkaar en daar is zij de jongste.

Mirthe Schenkel had de afgelopen week iets anders aan haar hoofd dan zwemmen maar was met de mix en dames estafette nog goed voor zilver en haalde persoonlijk nog brons op de 200m schoolslag, zij zal nu haar hoofd weer bij het zwemmen moeten hebben en de komende tijd richting de NJJK er voor gaan.

Niels van Eck heeft niet heel veel afstanden gezwommen en traint momenteel ook niet alles, maar liet nog wel even zien dat de vrije slag nog steeds zijn domein is en won goud op de 50m. Hij is daarnaast natuurlijk de drijvende kracht in de estafettes, die samen met de jonge jongens gaat voor de winst en als slotzwemmer weet, wat hem te doen staat.

Maik Huser haalde goud met de estafette heren en werd gedeeld derde op de 100m schoolslag en was daarbij zeer tevreden over zijn tijd wat hem een goed gevoel geeft richting het NK. Darryl Lubbinge die erg hard traint zag zijn wens om een limiet te halen op de 100m schoolslag niet in vervulling gaan.

Junior de Bruin die bij het Regionaal Talenten Team in Drachten traint maar nog steeds de wedstrijden voor Hoogeveen uitkomt, zwom maar één weekend en daarin niet heel veel afstanden maar was goed voor goud op de 50 en 200m vlinderslag en natuurlijk met de 4 x 100m vrije slag estafette goud en zilver voor de 4 x 100m wissel mix (heren/dames) estafette.

Mac Peeks was dit weekend beter op dreef dan het vorige en zwom mooie races met nieuwe tijden en limieten voor het NJJK en nam daarbij nog 1 x goud, 4x zilver en 1x brons mee. Miron Schimmelpenning, Julia Redzimska en Riemke Tinneveld blijven iedere keer net boven de limiet voor het NJJK , maar hebben met hun aandeel in de estafettes en persoonlijk, toch nog de nodige medailles meegenomen. Zij doen dit in nieuwe tijden en dat geeft toch moed om door te blijven gaan en te kijken of ze volgend jaar de limieten wel gaan halen.

De ploeg gaat zich nu helemaal richten op het NJJK waarvoor ze aanstaande donderdag naar het 50m bad in Hengelo gaan om daar drie dagen te trainen en waarna ze de zaterdagmiddag en zondag twee keer in Zuidwolde de voorbereiding voort zetten.