//Goed eerst weekend voor zwemmers bij Regio Kampioenschappen

Goed eerst weekend voor zwemmers bij Regio Kampioenschappen

Het eerste weekend van de Regio kampioenschappen is voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen goed verlopen. In Drachten, in het 50m bad, werden er door de Hoogeveners zestien keer goud, vijfentwintig keer zilver en vijfentwintig keer brons gehaald.

De zwemmers die op zaterdagmorgen begonnen met een training in “de Dolfijn” waarna in de middag de eerste sessie in Drachten begon, waren scherp en gedreven om goede tijden neer te zetten. Zondagmorgen ging het verder met de tweede sessie en in de avond ging de ploeg nog naar Zuidwolde om daar in de zon een lekkere training in het 50m bad te gaan zwemmen.

Persoonlijk werden er heel veel afstanden gezwommen en met de Nederlandse Kampioenschappen in zicht is het heel goed om te racen in een 50m bad en te kijken waar iedereen staat. Daarnaast nam Hoogeveen deel aan alle estafettes bij de junioren en senioren dames/heren en werden weer de nodige medailles gehaald door de zwemmers, met mooie tijden, die op het einde van de tweede sessie toch redelijk vermoeid raakten.

Alinda Dingshoff was een van de zwemmers die alle afstanden zwom dit weekend en daarbij acht medailles pakte. Wiktoria Redzimska deed hier niet voor onder en zij zwom net als Alinda alle afstanden en haalde vijf medailles. Zij zwommen samen met Charlotte Wilbers en Dominique Dingshoff in de 4 x 100m vrije slag ploeg die brons haalden, en met Niels van Eck en Owen Peeks in de 4 x 100m vrije slag mix die eveneens brons pakten.

Goed op dreef was Owen Peeks die met veel p.r.’s en een grote bijdrage in de estafettes, in totaal zes medailles meenam. De heren wissel estafette bestond uit Coen de Lang die op de rug met een mooi p.r. van 1.01.66 begon, waarna Niels van Eck de schoolslag zwom, Maik Huser de vlinder en Owen Peeks de vrije slag en deze heren wonnen met goot verschil de gouden medaille.

Cai Mink verraste iedereen op de 100m vrije slag, met een dik p.r. van 1.05.66 waarmee hij onder de limiet bleef die nodig was voor het NJJK in juni. Verder zwom hij op al zijn afstanden mooie nieuwe tijden en hoopte hij zondag nog de limiet op de 200m vrije slag te halen maar dat lukte niet.

Goud was er verder voor Riemke Tinnevelt op de 200m schoolslag en zij zit nog steeds dicht bij die limiet die nodig is voor het NJJK, maar nu lukte dat weer niet. Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken zwommen veel afstanden en beide waren vaak op het podium te vinden, Carlijn haalde zes medailles en Jasmijn nam er drie mee naar huis. Leeftijdgenoot Imre Bouwland haalde bij de 800m vrije slag achter Carlijn de zilveren medaille.

Tiamo van der Veen zette op de 100m rug een nieuwe tijd neer van 1.09.17 wat hem hoog op de ranglijst zal brengen, hij nam daarnaast zes individuele medailles mee en twee estafette medailles die hij samen met Mac Peeks, Flynn Peeks en Olivier Wilbers bij elkaar zwom op de 4 x 100m wisselslag en de 4 x 200m vrije slag.

Flynn Peeks was met dikke p.r.’s heel goed op dreef dit weekend en het is jammer dat het gat wat tussen de limieten van junioren één en twee zo groot is, dat hij er op dit moment niet onder kan zwemmen. Hij zal dat zeker volgend seizoen weer gaan doen en gezien de lengte die hij momenteel krijgt zal hij dan goed mee kunnen doen.

De meisjes junioren haalden de zilveren medaille op de 4 x 100m vrije slag met Miron Schimmelpenning, Julia Redzimska, Riemke Tinneveld en Charley Blide. Bij de mix estafette 4 x 100m vrije slag waren het Mac en Flynn Peeks die samen met Miron en Charley de bronzen medaille binnen haalden.

Niels van Eck zwom weinig afstanden maar was op de 100m vrije slag nog steeds de snelste heer van de regio Noord, verder was hij bij de estafettes natuurlijk van grote waarde voor de ploeg.

De zwemmers krijgen deze week een rust week waarna ze in het weekend hetzelfde programma nog een keer gaan afwerken en daarna zal alles in het teken staan van de Nederlandse Kampioenschappen.