//ZPC Hoogeveen per touringbus naar Den Haag voor Arena Minioren Club Meet Finale

ZPC Hoogeveen per touringbus naar Den Haag voor Arena Minioren Club Meet Finale

Op zondagochtend 7 april staan de minioren van ZPC met hun ouders om 7.45 uur te wachten bij zwembad de Dolfijn. Vandaag gaan we met de bus naar Den Haag om daar tegen 15 andere verenigingen uit heel Nederland te strijden. In het begin van dit seizoen heeft ZPC zich geplaatst door de snelste van heel regio Noord te worden.
Om kwart voor 8 rijden de chauffeurs Gerrit en Marion met de bus voor. Onderweg is iedereen druk met het vertellen van moppen, het zingen van liedjes en het doen van de yell door de microfoon.
Als we bij het Hofbad in Den Haag aankomen, mogen we meteen naar binnen om bij de finales van de Swimcup te kijken. Heel leuk al die zwemmers, maar onze zwemmers komen alleen voor de allerbekendsten: Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Joeri Verlinden. Gelukkig komen deze alledrie aan de start. Als Femke en Ranomi aangetikt hebben met de 50 meter vrije slag is het tijd om ons om te kleden en de opmars te beginnen. We hebben allemaal een mooi shirt met de Olympische ringen en onze namen, een medialle en het Olympische vuur. Het thema is dan ook OS 2020. Dat is ook goed te zien op ons spandoek. Bij het begin van de ronde staat Ranomi om iedereen een high five te geven.
Dan is het tijd om in te zwemmen. Spannend in zo’n groot zwembad. Banen van 50 meter zijn toch wel echt lang.
Estafettes
Na het inzwemmen wordt er begonnen met de estafette van de schoolslag. Vandaag staan van de schoolslag, rugcrawl en vlinderslag estafettes op het programma. De zwemmer van de jongste leeftijd zwemt als eerste 50 meter, dan de zwemmer die een jaar ouder is ook 50 meter en de oudste zwemmer zwemt 100 meter. Voor de meiden starten Femke ter Horst, Anna Venema en Dachèn Haaijer. Helaas neemt Anna te snel over en wordt de estafette gediskwalificeerd. Daarna zijn de jongens aan de beurt. Mathijs Boersma, Levi Hendriksen en Tim Zuurman tikken als 12e aan.
Na een aantal persoonlijke nummers is het weer tijd voor een estafette, dit keer de rugcrawl. Femke, Nienke en Esmee van der Tuuk zwommen voor de meiden. Dit deden ze super goed en ze tikten als 2e aan. Heel knap.
Voor de jongens waren daarna Rick, Jay en Jordey Thole aan de beurt. Ook dit ging goed en de jongens tikten als 13e aan.
De zwaarste slag is toch de vlinderslag. Deze estafette betekent ook dat de zwemmers van de oudste leeftijd 100 meter vlinderslag moeten en dat is heel pittig. Voor de meiden zwemmen Femke, Nienke en Esmee deze slag. Dit doen ze heel goed en ze worden zevende.
Bij de jongens zwemmen Rick, Levi en Jordey. Helaas wordt deze estafette gediskwalificeerd.
Meisjes minioren 2 en 3
In deze jongste leeftijdscategorie zwommen Femke ter Horst, die alle estafettes voor haar rekening nam en Marlou Slomp.
Marlou mag het eerste individuele nummer van deze dag zwemmen, de 50 meter vrije slag. Bij de start ging er even wat mis. Het meisje naast Marlou dook er te vroeg in en daardoor Marlou ook. Eén meisje zwom de hele baan door en daardoor moest de serie opnieuw. Geen probleem voor Marlou. Ze ging als een speer en in een hele mooie tijd van 55.30 tikt ze als 23e aan.
Na de pauze was Marlou weer aan de beurt, dit keer voor de 50 meter rugcrawl. Ook deze afstand ging heel erg goed en hiermee werd ze 23e in 59.90.
Jongens minioren 3 en 4
Bij de jongens minioren 3 en 4 waren voor ZPC Hoogeveen Mathijs Boersma en Rick Zuurman zwemmen. Zij namen dus de esfattes en individuele afstanden voor hun rekening.
Mathijs en Rick zwommen samen de 50 meter rugcrawl. Mathijs tikt als 27e aan in 54.66 en Rick in 50.22 als 19e. Allebei in een mooi PR, heel knap op een 50 meter baan.
Mathijs zwom daarna de 50 meter vrije slag. Hij zwom een hele nette baan en hij tikt aan in 47.15, hiermee wordt hij 22e.
Meisjes minioren 4
Bij de meisjes minioren 4 zwommen Nienke Koster, Anna Venema en Rose Norde.
Rose en Nienke zwommen de 100 meter vrije slag. Zij zwemmen beiden een mooi PR. Rose tikt aan in een tijd van 1.47.96 en wordt daarmee 29e. Nienke begint heel mooi en zij tikt als 12e aan in 1.28.23.
Rose en Anna zwemmen de 50 meter schoolslag. Rose wordt 28e in 1.02.99 en Anna tikt als 25e aan in 57.05.
Jongens minioren 5
Bij deze leeftijd zwemmen Levi Hendriksen en Jay Wesseling.
Levi en Jay verschenen naast elkaar aan de start voor de 50 meter schoolslag. Zij aan zij zwemmen ze naar de overkant. Jay tikt aan als 10e in 48.32 en Levi wordt 12e met 49.02.
Jay zwemt de 100 meter vrije slag. Hij tikt als 15e aan in 1.21.43.
Meisjes minioren 5
In deze oudste leeftijdsgroep heeft ZPC een hele mooie groep meiden. Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk, Sofie Vos, Luka Wassink, Joy ten Hoove en Nina Bentum stonden vandaag aan de start.
Esmee en Dachèn verschenen aan de start voor de 50 meter vlinderslag. Esmee kwam net uit het water en kon meteen weer door naar de voorstart. Zij tikt aan in 43.82 en ze wordt daarmee 18e. Dachèn gaat als een speer en zij tikt aan in 39.92 en daarmee wordt ze 9e.
Sofie en Dachèn zwemmen de 100 meter vrije slag. Sofie wordt knap 10e met 1.15.35 en Dachèn heel mooi 7e met 1.13.68.
Jongens minioren 6
Voor de jongens mag Tim de 50 meter vlinderslag zwemmen. Hij tikt aan in 50.88 en hiermee wordt hij 26e.
De laatste individuele afstand van de dag wordt gezwommen door Tim en Jordey, de 100 meter vrije slag. Tim tikt als 24e aan in 1.23.43 en Jordey wordt 17e met 1.17.47.
Als laatste afstand van de dag wordt de 6 x 50 meter vrije slag gezwommen. Doordat er per afstand maar twee zwemmers ingeschreven mogen worden, zwommen een aantal zwemmers alleen deze estafette. Sofie, Joy, Ramon, Nina, Anna en Luka kwamen met elkaar aan de start. Dat ze niet voor niks mee waren gekomen lieten ze heel goed zien. Wat een super goede tijden zetten deze zwemmers op de klokken. Luka tikte als laatste zwemmers heel knap als 6e aan!
Na deze wedstrijd kleedde iedereen zich snel om en konden we met z’n allen de bus weer in. Onderweg gingen we traditiegetrouw uiteraard nog even naar de McDonalds waar we met dit lekkere weer heerlijk buiten konden zitten. Voor sommige zwemmers een hele goede plek, aangezien er nog een paar hele dikke auto’s de parkeerplaats op kwamen rijden.
Al met al was het een hele leuke wedstrijd. Volgend jaar moeten we het zonder de jongens 2007 en de meiden van 2008 doen en dan wordt het waarschijnlijk een hele klus om ons weer voor deze finale te plaatsen. Maar we gaan gewoon ons best doen. Op naar volgend jaar!