//Vanuit 50m bad in Den Haag twee medailles mee naar Hoogeveen

Vanuit 50m bad in Den Haag twee medailles mee naar Hoogeveen

Bij de Nederlandse Kampioenschappen 1500m junioren in het 50m bad van Den Haag waren het Tiamo van der Veen en Olivier Wilbers die beide een medaille pakten bij de junioren èèn. De gouden medaille moesten ze aan Senna Hof ( 18.36.34) van DZ&PC uit Drachten laten, maar voor Tiamo (19.07.44) was er de zilveren medaille en Olivier (19.23.52) pakte brons.

Verschil is dat Senna Hof altijd in een 50m bad traint en Tiamo en Olivier alleen in de zomer maanden in Zuidwolde op 50m bad kunnen trainen. Dat is een groot verschil wat je zeker op zo’n lange afstand als de 1500m wel kunt merken. Dit afgelopen winter in het 25m bad waren ze nog eerste en tweede maar vanaf januari draait alles weer om wedstrijden in een 50m bad. De laatste paar weken zijn ze op donderdag naar Drachten geweest om daar nog een paar trainingen in een 50m bad te gaan doen, maar dat kan niet altijd, omdat beide dan eerder uit school moeten om naar Drachten te reizen. Dit is wel nodig om ervaring in zo’n 50m bad op te doen, want de zomer  NJJK waar beide aan deelnemen word in Eindhoven op 50m bad gezwommen in juni.

Voor Hoogeveen kwam bij de jongens junioren twee Flynn Peeks aan de start, die op de valreep nog de limiet haalde in thuisbad “de Dolfijn” in Hoogeveen en dus met een 25m bad tijd stond ingeschreven en nu deze 1500m in het 50m bad moest gaan zwemmen. Hij ging goed van start, maar kreeg het toch wat moeilijk onderweg  en zwom met 19.45.54  een dik p.r. op 50m bad, waarmee hij achtste werd.