//Handhaving D1 met kleine ploeg

Handhaving D1 met kleine ploeg

Een geweldige prestatie dit seizoen, ondanks nauwelijks jongens/heren hebben we het gered, we blijven erin! In Meppel werd de laatste ronde gezwommen, ons kleine groepje heeft weer enorm hard geknokt.  Op de 100m vrije slag haalde Sam van Wijngaarden ruim 3,5 seconden van haar tijd af en dat is na een seizoen met veel gezondheidsproblemen een uitmuntende prestatie! Donna Anakotta verbeterde zich ook met bijna 2 seconden, dus dat was een mooie start. Tim Zuurman moest voor broodnodige punten zorgen op de 200m vrij, en dat lukte! Hij haalde maar liefst 17 seconden van zijn tijd af en zat dus ruim onder de vervangende tijd! Super gezwommen!

Ilse Bentum werd 3e op de 100m school, met een mooi pr, Elisa Kranendonk verbeterde zich ook, dat waren weer veel punten. En ook Lotte Becker haalde een mooie hap van haar tijd af.  Daniëlle Kruizinga was super blij met haar pr op de 100m vrij, 1.05.26 is een prima tijd. José Emmink zorgde ook voor puntenwinst, zij was wat minder blij met haar tijd. Maar haar studie in Leeuwarden zorgt voor minder tijd om te trainen. Het blijft geweldig om Martine Verheul te zien glijden, het was helaas haar laatste optreden bij ons, volgend jaar stopt ze. Bedankt voor je inzet Martine!

Onze jongste zwemmers doen nog niet mee voor de punten, maar doen zo mooi ervaring op. Levi Hendriksen werd 2e op de 100m vrij. Hij verbeterde zich met bijna 2 seconden tot 1.27.98, dat belooft veel moois voor volgend jaar! Joy ten Hoove zwom een prachtige 50 vlinder, ze won de afstand in 41,90. Ze verbeterde zich met  5,5 seconden, super! Luka Wassink zat goed op haar tijd, Milena Meekhof had het zwaar, ze was al eens veel sneller. Nina Bentum was nu bijna 2 seconden sneller, heel mooi gedaan. Op de 200m school bleven alle meiden dik onder de vervangende tijd. Jo Ann Mulder zette 3.43.83 neer, maar zij kan harder! Jo Ann heeft een hele mooie techniek, wat gedurfder van start en dat kan ze zichzelf verbazen! Hopelijk is ze er volgend jaar weer bij. Loïsa van der Veere gaat tot het uiterste, zij zette een mooie 3.39.58 op de klokken. Madelon Verheul strijdt voor wat ze waard is en haalde ruim 8 seconden van haar tijd af, zij klokte 3.37.80 en was daar terecht blij om. Daniëlle had vooraf niet al te veel vertrouwen in de 200m rug, maar ze deed het zeer goed, met 2.57.41 eindigde ze als 4e. José baalde van haar 3.01.96, haar brilletje liep vol en daardoor irriteerde haar lens haar mateloos. Maar ook zij zorgde voor mooie punten! Martine zat  vlak achter haar. Sam moest zich fors verbeteren op de 200m rug om voor de punten te zwemmen. En dat deed ze ook, met een verbetering van ruim 17 seconden bleef ze ruim onder de vervangende tijd. En er zit nog meer in! Donna was al eens sneller, maar haar 3.05.82 levert veel punten op en daar gaat het om!

Tim zat op de 100m school net iets boven de vervangende tijd, maar hij heeft goed aanvallend gezwommen. Levi won de 50m vlinder, het was een hele mooie race met een hele mooie slag van hem! Joy werd knap 2e op de 100m vrij, met een forse verbetering. Ze haalde ruim 6,5 seconden er van af, haar 1.20.73 is een hele mooie tijd. Luka verbeterde zich met 2  seconden tot 1.26.84. Nu zat Milena dicht bij haar inschrijftijd, mooi gedaan meid. Nina had last van haar vinger (ze blesseerde zich bij het inzwemmen), maar heeft in ieder geval wel de afstand gezwommen. Lotte zwom deze afstand voor het eerst en zag er wel tegenop. Haar 1.46.56 is een mooi vertrekpunt. Loïsa haalde op de laatste individuele afstand van deze competitie nog 4 seconden van haar 100m rug af, ze deed met 1.29.23 zeer goede zaken voor ons. Ook de tijd van Jo Ann leverde punten op. Madelon was niet tevreden over haar race, en dat stemt mij als coach dan weer tevreden. Altijd beter willen! Mooi  deze mentaliteit. Helaas konden wij niet meedoen aan het spectaculaire laatste nummer de 8x50m estafette gemengd. Mooi om te zien. Dit kost ons heel veel tijd, je krijgt namelijk 4.54.00 als vervangende tijd… maar als er geen heren/jongens zijn houdt het op.

Tot de volgende competitie, hopelijk met weer zo een gezellige en goed gemotiveerde ploeg!