//Sofie Vos, Esmee van der Tuuk en Dachèn Haaijer zwemmen heel goed op tweede zwemdag in Leiden

Sofie Vos, Esmee van der Tuuk en Dachèn Haaijer zwemmen heel goed op tweede zwemdag in Leiden

Tijdens de tweede dag van de Jaargangsfinale in Leiden zaten Esmee en Sofie al vroeg in het zwembad om een zitplek bezet te houden. Ook vandaag waren er weer veel zwemmers en trainers die een plekje op de tribune probeerden te bemachtigen. Jordey stond vandaag alleen een keer tweede reserve, dus hij ging deze ochtend weer naar huis. Vandaag mochten voor ZPC Hoogeveen dus de drie meiden van 2008 in actie komen. Gisteren zwommen ze alle drie dezelfde afstanden, maar vandaag verschilden de afstanden die ze moesten. Iedereen mag tijdens de Jaargangsfinale drie afstanden per dag zwemmen, dus als je je voor meer afstanden geplaatst hebt, dan moet je een keuze maken.

Sofie en Dachèn begonnen vandaag met de 50 meter vrije slag, oftewel de Femke Race. De meiden mochten naast elkaar in de tweede serie zwemmen. Ze begonnen allebei heel sterk. Dachèn won haar serie in 31.97, een heel mooi PR. Hiermee wordt ze zesde. Sofie tikt aan in 33.13, ook een PR, zij wordt hiermee elfde.

Dan is het tijd voor de 100 meter rugcrawl. Sofie zwemt in de tweede serie en dit gaat heel erg goed. Ze opent in 40 seconden en dan tikt ze aan in 1.22.42, een PR van drie seconden en een zevende plek. Esmee mag in de laatste serie aan de start komen en ook zij gaat heel goed van start. Na de vier banen tikt ze aan in een super mooie tijd van 1.18.56. Een hele knappe vierde plek.

Esmee en Dachèn mogen dan aan de start verschijnen voor de 100 meter schoolslag. In dit programmanummer is een extra serie toegevoegd, omdat er iemand meezwemt van de organiserende vereniging. Esmee zwemt in de eerste serie en na vier mooie constante banen tikt zij aan in 1.40.01, een knappe 21e plek. Dachèn zwemt in de laatste serie op baan 1. De eerste drie banen gaan heel erg goed, maar de laatste baan wordt het zwaar. Ze tikt aan in 1.32.68 en wordt hiermee zevende.

De laatste afstand voor Esmee en Sofie was de zware 400 meter vrije slag. Op de deze afstand mochten er twaalf zwemmers meedoen. Esmee en Sofie zwommen beide in de eerste serie, naast elkaar. Er was afgesproken met Chris en Mariët dat ze met een lange slag zouden beginnen en elke 100 meter een beetje zouden versnellen. Dit ging heel erg goed. Esmee zwom 1.21, 1.26, 1.26 en 1.24 en tikte aan in een tijd van 5.38.89 en ze wordt hiermee achtste. Sofie bouwde haar race ook heel goed op. Met 1.19, 1.26, 1.24 en 1.21 tikt zij aan in 5.32.33 en hiermee wordt zij zevende.

Last but nog least, Dachèn! Zij mocht als allerlaatste de 100 meter wisselslag zwemmen. Ze begon meteen heel sterk met een goede vlinder en rug en hield dit met de schoolslag en borstcrawl goed vol. Ze tikt aan in een dik PR van 1.21.17, een verbetering van drie seconden, en hiermee wordt zij achtste.

Als de meiden weer ingevlochten en eindelijk aangekleed zijn, zetten we de tocht in naar de McDonalds, waar we het zwemweekend traditiegetrouw afsluiten. Het was een heel leuk weekend, waarin iedereen heeft laten zien dat ze goed kunnen zwemmen. Voor alle vier de deelnemers van ZPC was dit de laatste keer dat ze mee mogen doen in Leiden. Hopelijk mogen er volgend jaar weer nieuwe zwemmers meedoen.