//Succes voor ZPC Hoogeveen tijdens 3e en laatste Minioren- Junioren wedstrijd dit seizoen!

Zondag 3 maart j.l. werd in Hoogeveen de 3e en laatste ronde in het minioren-junioren circuit georganiseerd. De ZPC Hoogeveen selectie was nu compleet inclusief de zwemmers die tijdens de voorjaarsvakantie op trainingskamp in Tenerife zijn geweest.

Meisjes Junioren 1

De eerste afstand voor de meiden junioren 1 was de 100 meter vlinderslag. De meiden zorgden voor een compleet ZPC Hoogeveen podium. Carlijn Gruppen werd eerste in 1:26,91 een pr verbetering van bijna 4 seconden. Imre Bouwland werd knap tweede in 1:32,08 (3 seconden sneller) en de derde plaats was voor Jasmijn Sterken die haar pr net verbeterde.

De tweede afstand voor deze meiden was de 50 meter vrije slag. Ook deze werd gewonnen door Carlijn, gevolgd door Jasmijn die haar pr verbeterde met 0,3 seconden. Imre werd derde door haar pr te evenaren.

Als derde en laatste afstand stond de 50 meter rugslag op het programma. Het werd wederom een compleet ZPC Hoogeveen podium met Carlijn op 1 in een nieuw pr van 34,90 seconden, gevolgd door Jasmijn. Imre werd derde met een nieuw pr van 38,06 seconden.

Meisjes Junioren 2 en 3

In deze groep word ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door 7 meiden. Charley Blide, Isle Bentum en Almyra Santing bijj de Jjnioren 2 en Miron Schimmelpenning, Julia Redzimska, Riemke Tinnevelt en Elisa Kranendonk bij de junioren 3. Deze groep meiden zwom hetzelfde programma als de junioren 1.

Eerste afstand 100 meter vlinderslag leverde direct een aantal pr’s op. Charley en Miron zagen hun trainings arbeid van Tenerife terug in nieuwe pr’s. Charley zwom een 1:18,94 en werd hiermee tweede en verbeterde haar pr met ruim 2,5 seconden. Miron werd derde en verbeterde haar pr met exact 3 seconden. Julia die heeft doorgetraind in Hoogeveen werd vierde en zwom maar liefst 4,3 seconden van haar pr af. Riemke werd vijfde en wist haar pr te evenaren. Ilse die bij Anniek traint zwom naar een keurige zesde plaats en verbeterde haar pr met ruim 7 seconden. Almyra werd in een nieuwe pr negende (3,6 seconden sneller). Elisa werd twaalfde en bleef helaas net boven haar pr.

De 50 meter vrije slag werd gewonnen door Charley die haar pr evenaarde. Miron werd derde door haar pr iets aan te scherpen. Julia werd vierde gevold door Riemke op de vijfde plaats. Almyra eindigde op de achtste plaats gevolgd door Ilse die haar pr met 3 seconden verbeterde op de negende plaats. Elisa werd in een nieuw pr(2 seconden sneller) knap dertiende.

De derde en laatste afstand werd gewonnen door Miron in 33,21 seconden, een pr verbetering van 0,7 seconden. Charley werd tweede. Julia werd wederom knap vierde en zwom een halve seconde van haar pr af. Almyra en Riemke hebben dezelfde tijd gekregen, Almyra werd door de scheidsrechter als vijfde aangewezen. Beide dames bleven ruim onder hun pr’s. Ilse eindigde als zevende zwom wederom een mooie pr. Elisa wist haar tijd ook te verbeteren en eindigde als tiende.

Jongens Junioren 1 en 2

Bij de jongens zwemmen junioren 1 en 2 tegen elkaar. Flynn Peeks is de enige ZPC Hoogeveen zwemmer bij de junioren 2 en ook hij was net terug van Tenerife. Bij de junioren 1 zwemmen Cai Mink, Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen namens ZPC.

Als eerst mochten de heren 50 meter rugslag zwemmen. Tiamo werd knap tweede in een nieuw pr van 31,92. Flynn zwom ook een nieuwe pr (0,7 seconden sneller) en werd derde gevold door Olivier Wilbers die zijn tijd met bijna 0,9 seconden wist te verbeteren. Cai werd zesde en verbeterde zijn pr met ruim 1 seconde.

Als tweede afstand stond de 100 meter vlinderslag op het programma. Flynn werd keurig derde. Cai werd vierde en zwom een 1:18,28 maar liefst 5 seconden van zijn pr af. Tiamo werd vijfde gevolgd door Olivier die in een nieuw pr zesde werd.

Als laatste afstand mochten de heren 50 meter vrije slag zwemmen. Tiamo werd tweede gevold door Flynn op de derde plaats en Olivier op de vierde plaats. Cai werd keurig zesde.

Junioren 3 en 4

In deze groep zwemt alleen Mac Peeks. Ook Mac zag de trainingen van Tenerife terug in zijn gezwommen tijden. Mac had weinig tegenstand en won overtuigend alle 3 afstanden. Op de 50 meter rugslag zwom Mac 30,75 seconden een verbetering van 0,7 seconden. De 50 meter vrije slag leverde ook een nieuwe pr op van 26,77 seconden.

Meisjes minioren 2 en 3

Femke ter Horst vertegenwoordigd in deze categorie ZPC Hoogeveen. Femke wist de eerste afstand de 100 meter vrije slag te winnen.  Op de 100 meter wisselslag was Femke het enige meisje. De wedstrijdleiding had daarom besloten dat ze zij met de jonges mee mocht zwemmen. Femke hield zich goed staande. Ze wist haar serie zelfs te winnen  en zwom een keurige 1:46,58.

Jongens Minioren 2, 3 en 4

ZPC heeft in elke leeftijdsgroep 1 jongen zwemmen. Ramon Vos bij de minioren 2, Mathijs Boersma bij de minioren 3 en Rick Zuurman bij de minioren 4. Rick werd knap tweede en evenaarde zijn pr tot op de 100ste . Ramon had een enorme eindsprint en werd in 1:41,76 vierde. Bijna 9 seconden sneller dan zijn pr. Mathijs heeft goed zijn best gedaan en werd keurig achtste.

Rick werd derde en wist zijn pr met 3 seconden op de 100 meter wisselslag te verbeteren. Ramon en Mathijs hadden beiden nog geen tijd staan op deze afstand. Ramon (vijfde) bleeft keurig onder de twee minuten. Mathijs is helaas gediskwalificeerd door een foutief keerpunt van rugslag naar school slag. Erg jammer, maar daar gaan wij zeker op oefenen.

Meisjes Minioren 4

In de groep wordt ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door Nienke Koster, Rose Norde en Anna Venema. Nienke Koster zwom een hele mooie 100 meter rugslag in 1:29,19. Een verbetering van haar pr met ruim 6 seconden. Ook Rose zwom keurig en verbeterde haar pr met maar liefst 14 seconden. Helaas werd Anna gediskwalifeerd door een foutief keerpunt.

Als tweede afstand stond de 100 meter vrije slag op het programma. Nienk werd vierde, Rose en Anna eindigden op de zevende en achtste plaats. Rose wist haar pr met 5 seconden te verbeteren en voor Anna was er een kleine verbetering.

Jongens Minioren 5

Jay Wesseling traint nu een aantal maanden mee in de groep van Jessica. De extra trainingen waren vandaag terug te zien. Jay wist beide afstanden overtuigend te winnen. Op de 100 meter vrije slag zwom Jay een keurige 1:19,19 en op de 100 meter rugslag 1:27,42. Op beide afstanden een verbetering van meer dan 4 seconden.

Levi Hendriksen zwom voor wat hij waard was. Alleen komt hij soms nog net wat kracht en lengte te kort. Dit zie je vooral terug op de 100 meter vrije slag. Levi zwom werd zesde en verbeterde zijn pr met 3 seconden. De 100 meter rugslag gaat Levi veel beter af, hij werd dan ook tweede en zwom een keurige 1:31,46. Een verbetring van zijn pr met bijna 4 seconden.

Meisjes Minioren 5

Bij de minioren 5 werd ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door maar liefst zeven zwemsters. Tijdens de 400 meter vrije slag was er een compleet ZPC Hoogeveen podium. Sofie Vos werd eerste in 5:32,25, gevold door Esmee van der Tuuk in 5:32,85 en Dachèn Haaijer met 5:39,62. Voor alledrie de dames waren het nieuwe pr’s. Joy ten Hoove werd keurig zevende en verbeterde haar pr met 23 seconden. Luka Wassink eindigde als achtste en wist haar pr net niet te verbeteren. Milena Meekhof werd elfde en verbeterde haar pr met bijna 15 seconden. Nina Bentum eindigde als twaalfde. Voor Nina was het de eerste keer dat ze de 400 meter vrije slag mocht zwemmen. Knap gedaan hoor.

Als tweede afstand stond de 100 meter rugslag op het programma. Helaas werd Sofie gediskwalificeerd waardoor het geen ZPC Hoogeveen podium werd. Esmee van der Tuuk zwom in een nieuw pr van 1:21,13 naar de eerste plaats gevolgd door Dachèn op de tweede plaats. Joy werd vierde en verbeterde haar pr met 4,6 seconden. Milena zwom naar een keurige vijfde plaats door haar pr met bijna 9 seconden te verbeteren. Luka wist haar pr niet te verbeteren en werd achtste. Nina wist haar pr net iets scherper te zetten en werd tiende.

Jongens Minioren 6

In deze groep zwemmen Jordey Thole en Tim Zuurman. Jordey wist zowel de 100 meter rugslag als de 400 meter vrije slag te winnen. Tim Zuurman werd derde op de 100 meter rugslag door zijn pr met 0,3 seconden te verbeteren. Voor Tim was het de eerste keer dat hij de 400 meter vrije slag mocht zwemmen. Tim werd keurig vierde in 6:32,92.

De estaffete:  Meisjes 4 x 50 meter vrijeslag

Er stonden namens ZPC Hoogeveen twee teams aan de start.

ZPC Hoogeveen 1 met Julia Redzimska, Miron Schimmelpenning, Charley Blide en Riemke Tinnevelt wisten de estaffete te winnen. De meiden wisten maar liefst 1,6 seconden onder hun inschrijftijd te blijven.

ZPC Hoogeveen 2 met Imre Bouwland, Almyra Santing, Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen werd tweede en bleven daarbij 1,7 seconden onder hun inschrijftijd.

Een zeer geslaagde dag met veel pr’s en podia namens ZPC Hoogeveen. De Junioren gaan zich nu verder richten op het langbad seizoen en voor enkele minioren staat volgende week de jaargangwedstrijden in Leiden op het programma.