//De D1 ploeg heeft de degradatieplek verlaten!

De D1 ploeg heeft de degradatieplek verlaten!

Na een hele mooie ronde met supertijden staan we voorlaatste, we hebben De Inktvis ingehaald!

Imre Bouwland, Ilse Bentum, Elisa Kranendonk en Lotte Becker zwommen zo hard ze konden op de 4x 50m vrije slag en haalden maar liefst 10 seconden van de inschrijftijd af, een heel mooi begin! Sander Hoogeveen zwom op de vlinderslag onder de 30 seconden en dat is niet slecht gezien zijn geringe zwemtraining! En fijn dat hij er was, heren zijn schaars!! Sam van Wijngaarden zwom een prima 100 vlinder, een pr, en belangrijk, ver onder de vervangende tijd! Donna Anakotta had het zwaar. Nathan Baron en Tim Zuurman waren allebei al eens sneller op de 100m rug, maar zoiets kan gebeuren. Ilse werd met een mooie 3.29.95 3e op de 200m schoolslag en ook Elisa bleef met 3.35.07 ver onder de vervangende tijd!

Sander mocht weer aan de bak voor de 100m rug, hiermee haalde hij veel punten voor ons. Er is geen 2e heer, dus ook een keer een langzame tijd en dus veel seconden. Maar ja, wat er niet is kan niet zwemmen! Bij de dames zijn we gelukkig ruim voorzien. Daniëlle Kruizinga zwom met 3.12.20 ruim 10 seconden van haar tijd af, echt super gedaan! Martine Verheul haalde als 2e dame veel punten en ook José Emmink bleef nog heel ruim onder de langzame tijd. Dat is altijd prettig!  

Jay Wesseling en Levi Hendriksen zwommen beiden een pr op de 100m school. Jay werd 1e voor Levi.  Net als de jongste meiden zwemmen ze nog niet voor de punten, maar dat komt volgend jaar wel. Dachen Haaijer won de 50m rug, voor Esmee van der Tuuk en Sofie Vos. Nina Bentum, Lotte Becker, Luka Wassink, Milena Meekhof en Joy ten Hoove zwommen net als Dachen, Esmee en Sofie allemaal een pr op deze afstand! Op de 100m vrij hadden Madelon Verheul en Loisa van der Veere helaas een valse start. Gelukkig zwom Imre met 1.13.67 een hele mooie tijd. Jo Ann Mulder haalde met een klein pr ook nog veel punten binnen. Lana Faham was al eens veel sneller. Sander  werd 2e op de 200m school en zorgde weer voor een hele lading punten! Bij de dames zwommen Daniëlle en José op de 100m rug voor de punten. Sam had een super dag en klokte een hele mooie 3.12.83 op de 200m wissel. Tim was op weg naar een hele mooie tijd op de 200m school, maar hij raakte in de war en stopte na 6 baantjes. Jammer, maar dit gebeurt hem nooit weer! Hij weet nu dat hij veel harder kan dan de 4.00.29 die nu op de klokken kwam. Ilse en Elisa zwommen een mooie 100m rug, met hele goede tijden. De derde afstand voor de dames was de 50m vlinder. Daniëlle en José haalden de punten binnen. Jay won de 50m rug in een nieuw pr, voor Levi die zich ook mooi verbeterde. Dachen won de 100m school voor Esmee en Sofie. De dames verbeterden zich weer knap. Dat deden Luka, Joy, Milena en Nina ook. Lotte zwom dit voor de eerste keer, zij heeft nu een richttijd. Hopelijk blijft haar nieuwe bril dan goed zitten, dan kan ze lekker hard zwemmen.

Op de 200m wissel zette Lana een tijd neer, nu weet ze dat met goed trainen nog veel harder kan. Imre was de snelste Hoogeveense dame, met 3.04.45 verbeterde ze zich fors. Onze tweede puntenzwemster Loïsa haalde ook 6 seconden van haar tijd af. Madelon bleef met 5 seconden verbetering niet achter en ook Jo Ann was ondanks vermoeidheid sneller dan ooit! Super gedaan allemaal. De allerlaatste estafette voor ons was de 4x 100m vrij. Daniëlle (1.05.56) , José, Loïsa (net uit t water…) en Martine hielden De Reest mooi achter zich.

Dit alles resulteert in n voorsprong van 210 seconden, dat moeten we in de laatste ronde zien vast te houden. Dan zwemmen we volgend jaar weer in de D1 en dat is een uitstekende prestatie voor een ploeg met nauwelijks jongens in allerlei leeftijdscategorieën.