//Weer een goede competitie ronde voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Weer een goede competitie ronde voor zwemmers ZPC Hoogeveen

De derde ronde van de competitie werd gezwommen in Leeuwarden en verliep voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen erg goed. Iedereen zwom gedreven, waren gebeten om te winnen en er werden heel veel persoonlijke record (p.r ’s) gezwommen.

Een zware ronde, waarin de zware 200m vlinderslag en 400m wisselslag op het programma stond plus vier estafettes maar de ploeg sloeg zich er goed door.Bij de jongste zwemmers was er de 4 x 100m vrije slag jongens en meisjes aan het begin van de wedstrijd. Bij de jongens waren het Flynn Peeks, Olivier Wilbers, Tiamo van de Veen, Mac Peeks die als jong team het geweldig deden. Mooie split tijden waarbij vooral slotzwemmer Mac een mooie 0.56.86 (hand geklokt) noteerde en ze uitkwamen op een p.r. van 4.08.00.

Bij de meisjes waren het Riemke Tinnenveld, (als startzwemster naar een mooie p.r. van 1.08.06), Julia Redzimska , Miron Schimmelpenning en Charley Blide die allemaal geweldige tussen tijden noteerden en samen naar een p.r. van acht seconden zwommen 4.22.14.

Bij de heren en dames stonden de 50m vlinderslag, 200m rugcrawl, 100m vrije slag en de 200m schoolslag op het programma en werd er daarnaast nog de 4 x 100m vrije slag gezwommen. Bij de heren Maik Huser, Niels van Eck, Darryl Lubbinge en Junior de Bruin die daar samen op een hele goede manier de punten bij elkaar zwommen. Bij de estafette moesten ze in een mooie race de Dinkel voor laten gaan, maar de heren zwommen wel onder de inschrijftijd met 3.31.85.

Bij de dames Simone Krans, Alinda Dingshoff met daarbij toegevoegd de jongere Mirthe Schenkel die alle drie meer dan hun ding deden en geen enkele punt lieten liggen. Bij de estafette dames waren het Mirthe Schenkel, Simone Krans, Wiktoria Redzimska en Alinda Dingshoff die nipt verloren van de Dinkel maar wel twee seconden onder de inschrijftijd zwommen. Starzwemster Mirthe Schenkel zwom voor de eerste keer onder de minuut met 0.59.91 en slotzwemster Alinda ging voor een inhaalrace die ze net verloor maar wat haar wel een 0.56.75 (handgeklokt) opleverde.

Bij de jeugdzwemmers had Hoogeveen natuurlijk Owen Peeks en Coen de Lang die de 200m vlinderslag en de 200m wisselslag zwommen en dat natuurlijk goed deden, met voor beide een mooie nieuwe tijd op de 200m wisselslag.

Bij de meisjes in die leeftijd had Hoogeveen Mirthe hogerop laten zwemmen waardoor Wiktoria Redzimska het samen moest doen met Senna van der Veen en Kyra Wooldrik en laatste twee konden dit niet waar maken. Wiktoria zwom een hele mooie 200m vlinderslag met daarbij een p.r. van 2.29.15 maar daar bleef de tweede zwemster ver bij achter en kwam niet onder de vervangende tijd.

De kleinste jongens en meisjes zwommen fantastisch vandaag en daar was het Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken (2007)die beide voor de eerste keer de 200m schoolslag zwommen en mooie tijden noteerden. Om de punten bij elkaar te zwemmen zijn zij nog te jong en dan zijn het Miron Schimmelpenning en Riemke Tinneveld (2005) op de 200m schoolslag met beide een mooi p.r. en bij de 100m rugcrawl Julia Redzimska ( vandaag weer goed voor mooie tijden) die samen met Miron de punten pakte.

Charley Blide (2006) zwom met deze meisjes mee, en allemaal zwommen ze nieuwe tijden en lieten ze een hele mooie groei zien waar je blij van word. Bij de jongetjes dezelfde afstanden en dezelfde mooie tijden en daar was het vooral Cai Mink die iedereen verstelt deed staan met zijn tijden en samen met Olivier Wilbers dikke persoonlijke records op de 200m schoolslag neer zette. Hier was het Tiamo van der Veen die samen met Olivier op de rugcrawl voor de punten zwom en daar nog een kleine p.r. van 1.08.21. noteerde. Jordey Thole zwom bij de 200m schoolslag en de 100m rugcrawl twee keer een nieuwe tijd en hij is met zijn 11 jaar de jongste bij deze jongens en mag nog twee jaar in deze leeftijd meezwemmen.

Mac en Flynn Peeks hadden de zware 400m wisselslag op het programma staan en daar was het Mac die zich op deze afstand met veertien seconden verbeterde naar nu 5.11.75. Bij de 100m vrije slag, wat hun tweede afstand was, Flynn die naar een hele mooie 1.01.59, maar broer Mac verbeterde zich daar naar 0.58.26. Bij de dezelfde afstanden meisjes, waren het Charlotte Wilbers en Dominique Wilbers die beide mooie dingen lieten zien.

Charlotte zwemt al mooie tijden op de 400m wisselslag en de 100m vrije slag maar van Dominique werd vandaag wel iets verwacht en daar voldeed ze dan ook helemaal aan. De 400m wisselslag zwom ze negentien seconden onder haar p.r. 5.31.37 en dat was naast de tijd van Charlotte 5.22.66 een hele mooie tijd. Bij de 100m vrije slag beide meisjes ook dicht bij elkaar en dat maakt het voor de punten zo mooi. Charlotte zwom 1.00.34 en Dominique verbeterde zich naar nu 1.01.77 en dat was een hele mooie tijd. Zij ontwikkelt zich de laatste tijd erg goed en bij Hoogeveen komt de 1 minuut grens voor veel zwemsters zo langzamerhand weer in beeld.

Deze ronde moest ZPC de ploeg van “de Dinkel” Denekamp net voor zich dulden maar hebben qua punten een hele goede ronde gezwommen. Nu gaat een aantal zwemmers (14) naar Tenerife voor een trainingsstage van twee weken en zal op 16 maart de vierde ronde van deze competitie gezwommen worden.