//Mooie tijden voor de ZPC Hoogeveen minioren tijdens Minioren-Swimkick deel 2!

Mooie tijden voor de ZPC Hoogeveen minioren tijdens Minioren-Swimkick deel 2!

Zaterdag 26 januari was het een leuke en sportieve wedstrijd. Er werd met veel plezier goed en snel gezwommen. Ook deel 2 van het Minioren – Swimkick circuit was in ons eigen zwembad de Dolfijn. De ZPC Hoogeveen zwemmers behaalden maar liefst 9 gouden, 8 zilveren en 4 bronzen medailles.

Na het verwelkomen van de 10 andere verenigingen, de ‘Hé Hoogeveen’ yel werden als eerst de swimkick afstanden gezwommen. Bij deze afstanden waren twee deelnemers namens ZPC Hoogeveen.

Voor Marlou Slomp en Amor van der Veen was het vandaag hun eerste wedstrijd bij de minioren groep. Marlou en Amor deden mee met de swimkick afstanden en mochten als eerst de 50 meter rugslag zwemmen. Beiden hadden er erg veel zin in, maar vergaten om op het start signaal te wachten. Helaas werden beiden door een te vroege start gediskwalificeerd. De tweede afstand was de 50 meter schoolslag. Marlou zwom in een hele mooie tijd van 1:03,28 naar de derde plaats. Amor deed het eveneens goed en werd, als minior 2 tussen de minioren 3, tweede op maar 0,09 seconden achterstand op de eerste plaats. Super gezwommen allebei.

Minioren meisjes 2 en 3.  Voor Femke ter Horst stond als eerste de 100 meter rugslag op het programma. Ze werd knap tweede en zwom daarbij ruim een seconde onder haar oude pr. De tweede afstand, de 50 meter vrije slag, leverde opnieuw een tweede plaats op en een verbetering van haar pr (0,7 seconden sneller).

Minioren jongens 2, 3 en 4.  Als eerste mochten Rick Zuurman, Mathijs Boersma en Ramon Vos de 50 meter vrije slag zwemmen. Helaas werd Ramon gediskwalificeerd vanwege een te vroege start. Rick werd knap 3e en verbeterde zijn pr met exact 1 seconde. Mathijs bleef technisch goed zwemmen en verbeterde daardoor zijn pr met 10 seconden. Op de tweede afstand mochten de heren 100 meter rugslag zwemmen. Rick zwom heel netjes en werd eerst in 1:47,98 een verbetering van zijn pr met 10 seconden. Ramon had nog geen tijd staan op de 100 meter rugslag. Ramon zwom als minior 2 een hele mooie 1:54,34. Dit was mede te danken aan zijn turbo stand in de laatste meters. Mathijs werd helaas gediskwalificeerd op zijn keerpunt. Heel erg jammer, want hij had een zeer goede tijd.

Meisjes Minioren 4. Door de afmelding van Sanne Smook stonden drie ZPC Hoogeveen kanjers aan de start. De 100 meter schoolslag leverde voor Nienke Koster en Roos Norde een nette pr op. Nienke verbeterde haar tijd met 4 seconden en Roos deed dit met bijna 12 seconden. Anna Venema wist haar pr net niet te verbeteren. De tweede afstand was de 50 meter vlinderslag. Ook op de vlinderslag wist Roos haar pr te verbeteren met 3 seconden. Nienke en Anna wisten hun pr’s net niet te verbeteren.

Jongens Minioren 5. De 50 meter vlinderslag werd gewonnen door Jay Wesseling van ZPC Hoogeveen. Jay zwom een keurige 45,90. Een verbetering van zijn pr met maar liefst 4 seconden. Levi Hendriksen had jammer genoeg een valse start en werd daardoor gediskwalificeerd. Heel jammer aangezien hij maar net na Jay aantikte. Ook de 100 meter schoolslag werd door Jay gewonnen in een nieuw pr 1:43,13 (4,7 seconden sneller). Levi herstelde zich goed en werd tweede in een keurige 1:47,73 (4,5 seconden sneller).

Meisjes Minioren 5. Door de afmelding van Nina van Bentum werd ZPC Hoogeveen vertegenwoordigd door maar liefst 6 zwemsters.  De meiden in deze categorie zorgden voor een compleet ZPC Hoogeveen podium bij de 400 meter vrije slag.  Na een spannende race tikte Esmee van der Tuuk als eerste aan, gevolgd door Sofie Vos en Dachèn Haaijer. De dames bleven hierbij ruim onder de inschrijftijden en maar net boven hun vorige week gezwommen pr’s. Luka Wassink zwom vandaag voor het eerst de 400 meter en dat deed ze zeer verdienstelijk. In het tweede deel van haar race wist ze zelfs te versnellen. Ze zwom daardoor een keurige 6e tijd van 6:47,25. Joy ten Hoove wist haar vorige week gezwommen pr met 2 seconden te verbeteren. Milena Meekhof mocht de 400 meter ook voor het eerst zwemmen ze bleef keurig zwemmen en finishte in 7:18,18.

De 100 meter schoolslag werd gewonnen door Dachèn Haaijer en Esmee van der Tuuk werd tweede.  Beide meiden wisten hun pr’s net niet te verbeteren. Sofie Vos werd knap vierde met een nieuw pr van ruim 2 seconden. Joy, Luka en Milena werden 11e, 12e en 13e. Joy wist haar recent gezwommen pr met 3 seconden te verbeteren. Luka verbeterde haar pr met 2 seconden en Milena verbeterde haar pr met een halve seconde.

Jongens Minioren 6. Jordey Thole, Nathan Baron en Tim Zuurman stonden aan de start namens ZPC Hoogeveen. Op de 100 meter schoolslag werd Jordey eerste en Tim derde met een verbetering van zijn pr van 0,8 seconden. Nathan, een waterpoloër van ZPC Hoogeveen, die ook graag wedstrijden zwemt werd keurig 5e en verbeterde zijn pr met 1,2 seconden. Jordey werd ook 1e op de 100 meter vrije slag gevolgd door Nathan op een tweede plaats. Tim werd keurig 5e.

De Estaffetes:

Minioren 1-3 gemengd 4 x 25 meter wisselslag:

ZPC Hoogeveen vertegenwoordig door Ramon Vos, Mathijs Boersma, Femke ter Horst en Marlou Slomp werden eerste in 1:36,60 (7 seconden onder de inschrijftijd).

De Estafettes gemengd 4 x 50 meter vrije slag:                                   

Er stonden maar liefst 3 ZPC Hoogeveen teams aan de start:
ZPC Hoogeveen 1, Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Esmee van der Tuuk en Jordey Thole
ZPC Hoogeveen 2, Joy ten Hoove, Nathan Baron, Luka Wassink en Jay Wesseling
ZPC Hoogeveen 3, Tim Zuurman, Milena Meekhof, Levi Hendriksen en Nienke Koster
De estaffete werd gewonnen door ZPC Hoogeveen 1 (2:14,74), gevolgd door ZPC Hoogeveen 2 (2:30,82) en ZPC Hoogeveen 3 (2:38,85) werd nipt vierde. Alle teams bleven ruim onder de inschrijftijden.

Kortom een mooie wedstrijd met wederom top resultaten!