//Veel PR’s tijdens de Minioren Jaargang Limiet wedstrijden in Kampen

Veel PR’s tijdens de Minioren Jaargang Limiet wedstrijden in Kampen

Op zaterdag 19 januari j.l. werd in Kampen een Minioren Jaargang Limiet wedstrijd georganiseerd. Dit is een extra wedstrijd naast de bestaande circuits. Deze wedstrijd is bedoeld voor de minioren die zich (nog) kunnen plaatsen voor de jaargangwedstrijden in Leiden op 9 en 10 maart a.s..

Het was een wedstrijd met een zeer sterk deelnemersveld met zwemmers uit diverse provincies zoals; Overijssel, Gelderland, Friesland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Flevoland, Limburg en natuurlijk Drenthe.

ZPC Hoogeveen werd vertegenwoordigd door 6 minioren, bij de jongens waren het Jordey Thole (minioren 6) en Jay Wesseling (minioren 5). Bij de meiden waren het Dachèn Haaijer, Joy ten Hoove, Sofie Vos en Esmee van der Tuuk (allen minioren 5).

Meiden Minioren 5

Als eerste stond de 100 meter vrije slag op de agenda. Joy mocht als eerste starten in de tweede serie. Joy zwom een mooie race en wist haar recent gezwommen pr met ruim 3 seconden te verbeteren. In de laatste serie, serie vier was het de beurt aan Dachèn, Sofie en Esmee. Dit was een hele snelle serie en ook deze meiden wisten hun pr’s van nog geen 3 weken oud te verbeteren. Dachèn werd eerste met 1:10.74 (een verbetering van 1,2 seconden), Sofie werd vierde met 1:12.74 (een verbetering van 2,1 seconden) en Esmee werd vijfde met 1:13.92 (een verbetering van 0,8 seconden).

De tweede afstand, 200 meter vrije slag, werd ook door alle meiden gezwommen. Ook hier mocht Joy het spits afbijten. Het was heel spannend aangezien het de eerste keer was dat Joy een 200 meter vrije slag mocht zwemmen. Joy heeft een keurige race gezwommen met een hele nette 3:19.99 als resultaat. In de laatste serie was het de beurt aan Sofie, Esmee en Dachèn. Het werd een zeer spannende race. Sofie ging mooi en hard van start en zwom op kop.

In de laatste meters wist Dachèn nog nipt van Sofie te winnen. Esmee werd derde. Deze spannende race leverde wederom 3 pr’s op. Dachen 2:39,08 (2,6 seconden sneller), Sofie 2:39,19 (2,7 seconden sneller) en Esmee 2:40,93 (1,5 seconden sneller).

Voor Esmee, Joy en Sofie stond als laatste afstand de 100 meter rugslag op het programma. Voor Dachèn was dit de 100 meter schoolslag. Esmee en Sofie hadden alles gegeven op de eerdere afstanden en konden hun pr’s net niet meer verbeteren. Esmee werd tweede en Sofie derde. Joy had nog energie over en wist een derde pr te zwemmen van maar liefst 2,5 seconden. Ook Dachèn ging vrolijk door en werd eerste met 1:32.75 een verbetering van haar 100 meter schoolslag tijd met maar liefst 1,4 seconden.

Jay Wesseling (jongens minioren 5)

Ook voor Jay stonden er 3 afstanden op het programma. Waar het bij de meiden pr’s regende wilde het bij Jay niet lukken. Dit is helemaal niet erg aangezien Jay technisch mooi bleef zwemmen. Wij weten ook zeker dat de pr’s er gaan komen. Als eerste was het de 100 meter vrije slag. Jay bleef maar iets boven zijn pr en zwom een keurige 1:24.51. De tweede afstand van Jay was de 100 meter rugslag. Deze zwom Jay bijna op zijn pr. Als laatste afstand stond de 100 meter wisselslag op het programma. Wederom een mooie race, waarbij Jay dichtbij zijn pr bleef. 3 Keurige races met 3 keer een knappe 6e plaats in dit sterke deelnemersveld. Mooi en technisch zwemmen is heel belangrijk waardoor de pr`s vanzelf komen!

Jordey Thole (jongens minioren 6)

Jordey zit op een aantal afstanden dichtbij de jaargang wedstrijden. Voor hem was het dan ook extra spannend. Als eerste mocht Jordey de 50 meter vrije slag zwemmen. Jordey werd derde met 33.79 seconden. Een verbetering van zijn pr met 0,4 seconden. De tweede afstand was de 200 meter vrije slag. Deze race liep niet helemaal volgens plan. Jordey werd vierde maar bleef net boven zijn pr. Als laatste stond de 100 meter schoolslag op het programma. Helaas werd Jordey op deze afstand gediskwalificeerd. Erg jammer aangezien zijn tijd anders heel goed was geweest.

Het was een goed georganiseerde wedstrijd met goede resultaten voor ZPC Hoogeveen. Zowel de jongens als de meiden hebben zich van hun beste kant laten zien