//Lange en zware  2e ronde D1 in Beilen

Lange en zware  2e ronde D1 in Beilen

Een 3 uur durend gevecht om zo snel mogelijk te zwemmen en dat is door de aanwezige zwemmers uitstekend gedaan. 3 van de 4 dames (en die moesten veel en zware nummers zwemmen) waren door ziekte afwezig. Tel daarbij op dat er nauwelijks jongens en geen heren waren, dan weten de insiders genoeg. … veel vervangende tijden. En toch hebben we niet de langzaamste ronde gezwommen!! We zijn ingelopen op de ploeg die boven ons staat en dat is dus een puike prestatie!!

Imre Bouland, Almyra Santing (vlak voor vertrek van de trap gestuiterd…), Ilse Bentum en Elisa Kranendonk zetten de toon door op de 4x 100 wissel 8 seconden van de inschrijftijd af te zwemmen! José Emmink bleef als enige dame over, zwom zich t snot voor de ogen op de 200m vrij en  klokte een pr!! Ook Donna Anakotta moest in haar leeftijd de 200 vrij zwemmen, ze bleef ver onder de vervangende tijd, dus dat was fijn.

Op de 100m vrij kon Nathan Baron voor de punten zwemmen, voor Tim Zuurman was dit te hoog gegrepen. Almyra werd ondanks haar zere pols heel knap 2e op de 200m vrij. Ilse verbeterde zich met 13 seconden en de klapper van de avond was Elisa, zij verpulverde haar inschrijftijd met maar liefst 45 seconden!!! Super gedaan. Voor José stond de 100 vlinder op t programma, ook hier een pr! Maar helaas geen 2e dame. Jay Wesseling was jammer genoeg te vroeg weg op de 100 rug, Levi Hendriksen werd 2e.  Dachen Haaijer won de 50 school, Esmee van der Tuuk werd 3e. Sofie Vos, Luka Wassink, Joy ten Hoove en Nina Bentum verbeterden zich allemaal op deze afstand.

Madelon Verheul had het zwaar, haar knie speelde haar parten, maar ze wilde persé alles  zwemmen en dat getuigt van een geweldige spirit! Op de 200m rug haalde ze toch nog 4 seconden van haar tijd af. Loïsa van der Veere deed dit met 12 seconden en zwom samen met de ijzersterke Imre voor de punten. Imre verbeterde zich met ruim 10 seconden, zij won deze afstand in 2.53.84!

Na de pauze mocht José voor de derde keer zwemmen, maar schoolslag is niet haar favoriete slag. Toch bleef ze ook hier onder de vervangende tijd. Voor Madelon was de 100 school een marteling, maar gelukkig zwom Donna voor de punten! De tijden op de 200 wissel waren te scherp voor Nathan en Tim, hoewel Nathan er zeer dicht bij was! Hij verbeterde zich met ruim 22 seconden tot 3.28.25, het zag er mooi uit, op de schoolslag kan hij nog veel tijd pakken.

Almyra werd 3e op de 100 vrij, Ilse haalde bijna 5 seconden van haar tijd af, ze heeft nu 1.19,15 staan. Levi won de 50 school, Jay werd 2e. Dachen pakte op de 100 rug de 1e plek, voor Esmee en Sofie. Een mooie pr was er voor Joy , hoewel ze zei dat ze bij de clubkampioenschappen ook al zo snel was geweest! Nina en Luka waren ook veel sneller dan de inschrijftijd, Luka met ruim 22 seconden!

Loïsa en Imre moesten nog de 100 vlinder zwemmen, Loïsa deed dit voor het eerst, zij zette 1.42,76 neer, ruim boven de vervangende tijd. Imre zat er met haar 1.40,56 echt nét boven, beide dames gingen tot het uiterste. Loïsa moest 2 programmanummers later weer vol aan de bak in de afsluitende 4x 50 vrij. Fanatiek aangemoedigd door de hele ploeg zwommen Almyra (33,30 en dus chinees eten!) , José, Madelon en Loïsa naar een zeer acceptabele 2.13,61

Natuurlijk zijn we nog altijd laatste, maar de zwemmers hebben hard gestreden!