//Mooie tijden bij competitie wedstrijd ZPC Hoogeveen

Mooie tijden bij competitie wedstrijd ZPC Hoogeveen

Bij de tweede ronde van de competitie waar ZPC in de hoofdklasse zwemt was er de winst in thuisbad “de Dolfijn”. Tegenstanders waren net als altijd in de competitie “de Dinkel”uit Denekamp en ORCA Leeuwarden. Dat de ploeg de winst binnen sleepte was heel goed, omdat het team uit Denekamp in de stand na de eerste ronde boven Hoogeveen staat. Het scheelde aan het einde na 26 programma nummers maar twee seconden, maar dat maakte de prestatie niet minder.

Heel goed werd er gezwommen door de zwemmers van ZPC en heel veel nieuwe tijden kwamen er op de klokken. Begonnen werd er met de 4 x 200m vrije slag estafette waar de winst aan “de Dinkel” moest worden gelaten, maar dat was niet zo verwonderlijk. De Dinkel zwom met vier jongens van 2003 terwijl Hoogeveen zwom met Mac Peeks ( 2004) Tiamo van der Veen (2006), Flynn Peeks (2005) en Olivier Wilbers (2006), een jong  team die het fantastisch deden en alleen nog maar gaan groeien.

Daarna was de 4 x 100m wisselslag meisjes junioren drie en daar was het startzwemster Charley Blide die begon met een dik p.r. op de 100m rugcrawl 1.12.47, waarna Miron Schimmelpenning de schoolslag zwom. Riemke Tinneveld zwom een mooie 100m schoolslag waarna Julia Redzimska het afmaakte op de vrije slag, kwam er een p.r. van vijf seconden op de klok en was de winst daar.

Bij de 400m wisselslag heren, wat een afstand is die er flink inhakt, waren het Niels van Eck en Maik Huser, die met een flinke p.r. van 10 sec voor de winst zwommen. Bij de andere afstanden de 50m schoolslag, de 200m vrije slag en de 100m vlinderslag waren het Darryl Lubbinge, Jeroen Lorius en Junior de Bruin die samen met eerder genoemde twee heren voor de punten zorgden. Deze heren zwommen op het eind nog de 4 x 100m wisselslag waar jonkie Coen de Lang de rugcrawl zwom, Maik Huser de schoolslag, Junior de Bruin de vlinder en Niels van Eck als slotzwemmer op de vrije slag naar de winst zwom.

Bij de persoonlijke nummers tellen twee zwemmers mee voor de punten en bij de jongens jeugd heeft Hoogeveen er ook maar twee, maar dat zijn dan wel twee kanjers. Vandaag zwommen Owen Peeks en Coen de Lang de 100m schoolslag en de 400m vrije slag en dat deden beiden goed. Tijden die dicht bij elkaar liggen en dat is de sterkte van de ploeg momenteel, per programma nummer twee sterke zwemmers.

Bij de dames weer een hoofdrol voor Alinda Dingshoff, zij zwom een p.r. op de 400m wisselslag 4.56.95, bij de 200m vrije slag en de 100m vlinderslag zwom zij op haar p.r. Bij de 400m wisselslag en de 200m vrije slag kwamen er nieuwe Drentse records op de klok. Simone Krans, Wiktoria Redzimska  zijn daarnaast de punten zwemmers bij de dames en deze drie zwommen daarnaast samen met Mirthe Schenkel nog de 4 x 50m vrije slag die ze wonnen. Wiktoria was goed op dreef en zwom op de 200m vrije slag en de 100m vlinderslag een dik p.r.

Mirthe Schenkel zwom de 100m schoolslag in een nieuw Drents record en was daarnaast samen met Dominique Dingshoff de puntenzwemsters op de 400m vrije slag.  Bij de meisjes waren het Charley Blide, Miron Schimmelpenning, Riemke Tinneveld, Julia Redzimska, Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken die mooie tijden zwommen en daar de punten haalden. Charlotte Wilbers, Leah Annakotta en Senna van der Veen namen de 200m rug en de 100m vlinderslag voor hun rekening en daar een p.r. op de vlinderslag voor Charlotte en Senna, Leah verbeterde haar tijd op de 200m rug.

Bij de jongens waren het Mac Peeks en Tiamo van der Veen die samen dezelfde afstanden zwommen en beide gingen veel sneller op de 100m vlinderslag maar bleven op de rugcrawl daar boven. Bij de jongste jongens groep waren het Flynn Peeks en Olivier Wilbers die de punten bij elkaar sprokkelden en daar was er vooral een ontketende Flynn. Al zijn tijden werden aan gort gezwommen vandaag, de 100m vrije slag ging nu naar 1.02.43, de 200m wisselslag naar 2.35.19. Daarnaast waren het Cai Mink en Jordey Thole die beiden hun 100m vrije slag flink aanscherpten, wat Cai bij de 200m wisselslag nog eens deed.