//Geen medailles voor zwemmers ZPC Hoogeveen bij ONK

Geen medailles voor zwemmers ZPC Hoogeveen bij ONK

Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg waren er dit keer geen medailles voor de ZPC zwemmers.

Wel lieten een aantal hele leuke dingen zien en zetten nieuwe tijden neer. Bij de estafettes waren de Hoogeveners duidelijk aanwezig en bij de 4 x 50m wissel en vrije slag gemengd werd de A finale bereikt door in de ochtend goed te zwemmen. De dames estafette kwam op de 4 x 100m wisselslag eveneens in de A finale en dat was al een hele prestatie op zich. Bij deze estafettes worden in de morgen de series gezwommen waarna er dan in de middag de A finales volgen, wat overigens voor alle afstanden geld.

In de ochtend plaatste de ploeg zich steeds als vierde of vijfde voor de finales, maar in deze finales waren het dan toch weer de grote ploegen zoals, PSV, Den Haag, Amersfoort en Amsterdam die dan met een heel ander team waarin zwemmers van de talenten teams binnen hun clubs deelnamen, waardoor Hoogeveen daar niet in mee kon komen.

De estafettes van Hoogeveen bestonden uit Niels van Eck, Junior de Bruin, Alinda Dingshoff en Simone Krans, die in de ochtend beter zwommen dan in de middag finales. Misschien had dit als oorzaak dat ze in de ochtend hard moesten zwemmen om de finales te bereiken en dan in de middag toch wel inzagen dat er tegen die grote clubs niet gestreden kon worden.

De dames estafette 4 x 100m wisselslag bestond uit Wiktoria Redzimska, Mirthe Schenkel, Alinda Dingshoff en Simone Krans. Dit team zwom zich in de ochtend heel knap in de finale en daar was het erg moeilijk om aansluiting te houden met de clubs die allemaal andere zwemsters inzetten.

Mirthe Schenkel en Coen de Lang die beide naar Tilburg kwamen om een dag te gaan zwemmen deden dit zo goed, dat ze alle twee in de B finale nog een keer mochten startten en dat was een goed leermoment voor beide. Mirthe zwom de 200m schoolslag en die ging niet zo snel als vorig weekend bij de jeugd kampioenschappen, maar Coen ging nu iets sneller dan vorig weekend.

Owen Peeks die eveneens vorig weekend zijn Nederlandse kampioenschappen had gehad wilde erg graag de 800m vrije slag zwemmen en deed dit niet onverdienstelijk. Een mooi nieuwe tijd van 8.36.67 kwam er op de klokken en daarmee verbeterde hij zich met dertien seconden.

Junior de Bruin die bij het RTC in Drachten zwemt , maar voor Hoogeveen uitkomt, begon goed op vrijdag met de 200m vlinderslag in een mooi p.r. en een vierde plaats. Verder kwam hij niet meer aan zijn tijden en kon hij moeilijk zijn ritme vinden bij de kortere afstanden.

Hier had Niels van Eck geen moeite mee en hij zwom zich op de 50m vrije slag in de A finale waar hij tenslotte zevende werd. Hij kwam niet aan zijn p.r. en dat was bij de andere afstanden ook zo, wel dicht in de buurt maar niet eronder.

Alinda Dingshoff liet op de rugcrawl mooie dingen zien en bij de zware 400m wisselslag werd de A finale bereikt. Bij haar favoriete afstanden de vlinderslag lukte het niet, al kwam er bij de 200m vlinderslag een nieuwe tijd op de klok, maar dat zal nog wel iets sneller moeten om bij de top mee te gaan doen.

Het was dit weekend echt vol in Tilburg, met weinig ruimte op de tribune, lange sessies, weinig tijd tussen de middag om te rusten en laat in de avond klaar. Daardoor kwamen de zwemmers niet aan hun rust toe en dat werkte niet mee aan goede tijden wat jammer was. Snel achter elkaar zwemmen, weinig rust en een zwaar programma voor sommigen.

Wiktoria Redzimska was wisselvallig, bij de ene afstand nieuwe tijden zoals op de 100m rugcrawl en bij andere, de 400m wisselslag bleef ze ver boven haar p.r.

Darryl Lubbinge mocht voor het eerst persoonlijk startten en hij zwom de 50m schoolslag naar een nieuwe tijd, wat bij de vlinderslag weer niet lukte.

Maik Huser mocht de 50m en 100m schoolslag zwemmen en op beide afstanden dicht en net onder zijn p.r.

Simone Krans die te weinig traint om nog hoge ogen te gooien haalt ondanks dat toch nog B finale plaatsen, maar daar niet voor de hoogste plaatsen mee kan doen.

Sanne Hofman zwom dit weekend met de paralympische ploeg mee en verbeterde zich op een aantal afstanden, maar de medailles bleven buiten haar bereik. Ze verbeterde zich op de 100m wisselslag naar 1.17.49 en dat betekende een nieuw Nederlands record S 13

De ploeg heeft nu vakantie en zal op 2 januari de trainingen weer hervatten waarna er op 12 januari de tweede ronde van de competitie zal volgen.