//Veel PR’s en medailles voor zwemmers ZPC tijdens minioren-junioren circuit in Assen

Veel PR’s en medailles voor zwemmers ZPC tijdens minioren-junioren circuit in Assen

Op zaterdag 8 december werd deel 2 van het minioren-junioren circuit gezwommen in Assen. Het was een zeer vlotte wedstrijd met (bij sommige leeftijden) erg weinig deelnemers. Ook bij Hoogeveen waren er helaas veel afzeggingen en zieken. De zwemmers die meededen zwommen echter heel erg goed. Het ene na het andere PR sneuvelde. Alle zwemmers hebben deze dag minstens één PR gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Rick Zuurman die maar liefst 16 seconden verbeterde op de 100 meter schoolslag.

Bij de junioren 2 en 3 zwommen Rienke Tinnevelt, Almyra Santing en Ilse Bentum in zeer korte tijd drie afstanden. De meiden begonnen met de 100 meter schoolslag. Riemke werd op deze afstand derde in 1.27.56 en Almyra negende in een dik PR van acht seconden (1.35.86). Ilse startte te vroeg en werd hierdoor gediskwalificeerd.

De tweede afstand voor de meiden was de 50 meter vlinderslag. Riemke werd op deze afstand vierde in een tijd van 37.69. Ilse verbeterde zich heel knap met drie seconden en zij werd in 40.25 (9e). Ook Almyra verbeterde haar PR met drie seconden en zij werd tiende in 40.90.

De derde afstand was de 100 meter wisselslag. Riemke werd op deze afstand derde in een PR van 1.21.48. Almyra verbeterde vijf seconden en zij tikte als achtste aan in 1.25.52. Ilse zwom ook weer een PR en met 1.28.39 werd zij elfde.

Bij de jongens junioren 1 en 2 was het voor ZPC Cai Mink die meedeed en dit deed hij zeer goed. Hij begon met winst op de 100 meter wisselslag in een mooi PR van drie seconden (1.20.23).

Ook de 100 meter schoolslag werd een winst voor Cai. Hij zwom een hele nette slag en tikte aan in 1.33.14.

De derde afstand was de 50 meter vlinderslag en om het rijtje compleet te maken won Cai deze afstand ook. Hij werd eerste in 36.14.

Femke ter Horst had bij de meisjes minioren 2 en 3 heel weinig tegenstand. Zij begon met de 100 meter schoolslag en hierop werd zij tweede. Ze verbeterde zich met vijf seconden (2.02.79), vlak achter de nummer 1.

De tweede afstand van Femke was de 50 meter vlinderslag. Ook deze zwom ze heel netjes en ze werd tweede in 52.74.

Ook bij de jongens minioren 2, 3 en 4 was er heel weinig deelname. Alleen de jongens van ZPC deden hieraan mee: Rick Zuurman, Ramon Vos en Mathijs Boersma. Rick moest in zijn eentje de 50 meter vlinderslag zwemmen. Dit deed hij heel goed, maar helaas was hij te vroeg van het startblok af, wat een diskwalificatie betekende.

De jongens zwommen daarna allemaal de 100 meter schoolslag. Mathijs ziet dit zelf als veruit zijn favoriete slag en dat liet hij vandaag ook zien. In een mooie lange slag tikte hij als eerste aan in 1.55.97. Rick werd tweede in 1.58.35, een PR van maar liefst 16 seconden. Helaas werd Ramon Vos gediskwalificeerd omdat hij te vroeg startte.

De meisjes minioren 4 begonnen met de 200 meter wisselslag. Nienke Koster wist deze afstand knap te winnen en zij tikte aan in 3.33.32, tien seconden sneller dan haar PR. Anna Venema zwom deze afstand voor het eerst en dit deed zij heel erg goed. Zij tikte aan in 4.24.84.

De tweede afstand was de 50 meter vrije slag. Nienke werd op deze afstand derde in een PR van 40.01, nog net niet onder de 40 seconden. Anna verbeterde zich met twee seconden en zij werd zevende in 52.04.

De jongens minioren 5 begonnen met de 50 meter vrije slag. Jay Wesseling werd op deze afstand derde in een mooi PR van twee seconden (36.05). Levi Hendriksen werd vierde en hij tikte aan in 39.41, een PR van drie seconden.

De tweede afstand was de 200 meter wisselslag. Jay en Levi zwommen deze afstand heel erg netjes en met goede keerpunten. Jay won in een tijd van 3.20.69, een PR van negen seconden. Ook Levi zwom een dik PR en met een verbetering van negen seconden werd hij derde.

De meisjes minioren 5 en de jongens minioren 6 zwommen vandaag één afstand. De 100 meter vlinderslag laten we deze kinderen nog niet zwemmen. De meisjes mochten de 100 meter vrije slag zwemmen. De meiden van ZPC zwommen deze afstand allemaal heel erg netjes. Dachèn Haaijer won deze aftand in een mooi PR van 1.11.96. Esmee van der Tuuk werd tweede in 1.14.71 (dik PR van acht seconden) en Sofie Vos kwam hier vlak achteraan met 1.14.87 en zij werd derde (ook een mooi PR van twee seconden). Luka Wassink is al een tijdje goed op dreef tijdens de wedstrijden. Ook vandaag wist zij zichzelf weer uitstekend te verbeteren en zij werd vijfde in 1.29.63 (PR van drie seconden). Nina Bentum zwom ook wederom een dik PR en zij tikte als achtste aan in 1.32.79.

Helemaal aan het einde van de wedstrijd mochten Jordey Thole en Tim Zuurman eindelijk hun 200 meter wisselslag zwemmen. Beide jongens zwommen een PR. Jordey verbeterde één seconde en hij won deze afstand in 3.02.27. Tim werd knap tweede in 3.32.68, een PR van drie seconden.

Het was een goede, vlotte wedstrijd waar iedereen weer heeft kunnen laten zien wat we al die tijd tijdens de trainingen oefenen. Voor de trainers ook fijn om te zien dat de dingen die in de training geoefend worden, er in de wedstrijd ook uitkomen. Heel knap gedaan aan alle zwemmers.