//ZPC Hoogeveen neemt alle prijzen mee uit Veendam

ZPC Hoogeveen neemt alle prijzen mee uit Veendam

Bij de tweedaagse wedstrijd, het Zechstein toernooi in Veendam was het weer ZPC dat alle prijzen greep. De wedstrijd word gezwommen op zaterdag en zondag en de zwemmers overnachten in de sporthal die verbonden is met het zwembad. Een wedstrijd die al jaren georganiseerd wordt en waar alle zwemmers graag naar toe gaan.

Deze keer was het Andre Cats (technisch directeur van de KNZB) die de wedstrijd opende door het eerste startschot te lossen. Voor ZPC is dit een echte club wedstrijd waar groot en klein samen strijden voor de punten, die bij elk programma nummer de eerste zwemmer/ster oplevert. Zaterdagavond is er dan een water disco en dat is voor iedereen altijd weer het hoogtepunt van het jaar. Iedereen gaat daar dansen en gek doen en hebben met elkaar een geweldig leuke avond, waarna er dan weer op zondagmorgen word gezwommen.

Deze wedstrijd word door Hoogeveen benadert als een wedstrijd waar we wel ons best gaan doen maar waar de tijden niet belangrijk zijn, waar gezwommen word in een gewoon badpak en de dure pakken thuis gelaten worden, wat maakt dat het een heel ontspannende sfeer hangt. Altijd blijft de drang om te willen winnen en dat is terug te zien in de estafettes waarbij alle zwemmers naar het zwembad komen en daar met elkaar de ploeg aan moedigen. Bij de heren en dames was Hoogeveen oppermachtig en was er af en toe nog een ploeg die kon volgen maar met Niels van Eck binnen de gelederen is het erg moeilijk om van dit team te winnen.

Bij de dames natuurlijk de ervaring van Simone krans en Alinda Dingshoff, aangevuld met schoolslag zwemster Mirthe Schenkel en de altijd fanatieke Wiktoria Redzimska, maakt dat er een heel goed team staat. Bij de estafette in de jongere categorieën waren er vaak eerste plaatsten maar af en toe moest een heel jong team toch de winst aan anderen laten wat helemaal niet erg is.

Puntenzwemmers dit weekend waren zeker Niels van Eck, Alinda Dingshoff, Simone Krans, die al hun afstanden wonnen of tweede werden. Bij de jongere zwemmers waren dit Dachen Haayer, Rick Zuurman, Olivier Wilbers, Carlijn Gruppen, Jasmijn Sterken, Charley Blide en Charlotte Wilbers. Bij de aller kleinsten was Femke ter Horst vaak op het podium te vinden, maar Nienke Koster en Esmee van der Tuuk stonden daar ook regelmatig.

Bij de leeftijd 2008 waren het zelfs meerdere keren dat Dachen Haayer, Esmee van der Tuuk en Sofie Vos met z’n drieën het podium blauw kleurden. Bij de jongens Jay Wesseling die samen met Levi Hendriksen de nodige punten binnen haalden, met daar net boven jongens 2005, Jordey Thole die niet veel medailles pakte maar wel de nodige punten haalde.

Nieuw binnen de club is Zana Udo die bij deze wedstrijd voor de eerste keer voor Hoogeveen zwom in een leeftijd die we niet hadden  (2002) en daar dan ook punten haalde voor de winst. Wiktoria Redzimska haalde heel veel overwinningen binnen dit weekend en liet zien dat zij overal hard kan zwemmen. De beide jeugd zwemmers Coen de Lang en Owen Peeks zijn voor het team van onschatbare waarde en laten samen echt hele mooie dingen zien en vullen elkaar daarbij goed aan.

Bij de jongens 2004 heeft Hoogeveen alleen Mac Peeks en hij kan dat goed aan en schraapt in zijn eentje genoeg punten bij elkaar. Miron Schimmelpenning was bij de meisjes 2005 samen met Julia Redzimska goed voor de nodige punten en deden dat in de estafettes samen met, Charley Blide en Carlijn Gruppen die de zieke Riemke Tinneveld verving en dat heel goed deed. Senna van der Veen zwom samen met Leah Annakotta, Charlotte Wilbers en Mirthe Schenkel en gingen naar de winst op de 4 x 50m vrije slag en de 4 x 50m wisselslag, waarbij Dominique Dingshoff bij de 4 x 50m wisselslag  de vrije slag zwom.

Bij de heren natuurlijk de eerder genoemde Niels van Eck die als slot zwemmer van onschatbare waarde was en het iedere keer fantastisch afmaakte. Hij zwom samen met Darryl Lubbinge, Junior de Bruin en Maik Huser en beide estafettes werden gewonnen. Zo haalde de ploeg de winst op zaterdag en zondag binnen en won dus overtuigend de over-all prijs en dat was de laatste jaren niet anders.

Thuisclub Bubble werd tweede en dat was verrassend, met als derde de start gemeenschap, FZC,54/De Vikings uit Franeker/Harlingen.

Deze week heeft de ploeg een trainingsweek en gaan Charley Blide, Olivier Wilbers, Tiamo van der Veen en Flynn Peeks a.s. zaterdag naar Amsterdam voor de Nederlandse kampioenschappen lange afstanden.