//Veel Hoogeveen blauw op het podium tijdens Minioren-Swimkick deel 1!

Veel Hoogeveen blauw op het podium tijdens Minioren-Swimkick deel 1!

Afgelopen zaterdag was het een leuke wedstrijd. Er werd met veel plezier goed en snel gezwommen. Deel 1 van het Minioren – Swimkick circuit was in ons eigen zwembad de Dolfijn. De ZPC Hoogeveen selectie behaalde maar liefst 9 gouden, 9 zilveren en 4 bronzen medailles. Na het verwelkomen van de zeven andere verenigingen, het maken van de groepsfoto, de ‘Hé Hoogeveen’ yel werden als eerst de swimkick afstanden gezwommen. Bij deze afstanden waren er geen deelnemers namens ZPC Hoogeveen.

Voor Sanne Smook was het extra spannend aangezien ze voor het eerst heeft deelgenomen aan dit soort wedstrijden.

Minioren meisjes 2 en 3, in deze categorie werd Hoogeveen vertegenwoordigd door Femke ter Horst. Dat Femke er zin in had was duidelijk te zien tijdens haar eerste afstand 100 meter vrije slag wist ze met mooie lange slagen haar pr met maar liefst 16 seconden te verbeteren. Op de tweede afstand, de 100 meter wisselslag, leverde opnieuw een pr op. Beide afstanden resulteerder in een tweede plaats.

Minioren jongens 2, 3 en 4. Op de eerste afstand hadden zowel Rick Zuurman als Ramon Vos nog geen tijd staan. Rick wist als eerste aan te tikken in een mooie tijd van 1:54:34. Ramon tikte als tweede aan in een verdienstelijke tijd van 2:06:60. Echter door een foutief keerpunt van school naar vrij werd Ramon gediskwalificeerd. De tweede afstand 100 meter vrij kon Rick zijn pr met maar liefst 14 seconden te verbeteren. Ramon zwom ook deze afstand voor het eerst en hij moet nog oefenen om het goed in te delen. Desondanks werd hij knap tweede en bleef daarbij onder de twee minuten.

Meisjes Minioren 4. Hier stonden maar liefst 4 ZPC Hoogeveen kanjers aan de start. De 100 meter rug leverde een compleet ZPC Hoogeveen podium op. Nienke Koster op de eerste plaats met een nieuwe pr van 6 seconden. Anna Venema werd tweede en verbeterde haar pr met maar liefst 10 seconden. Sanne Smook werd knap derde tijdens haar allereerste wedstrijd. Alleen wel volgende keer het aantal banen tellen. Rose Norde werd vijfde ook Rose zwom deze afstand ook voor het eerst met een hele mooie tijd. De 100 meter vrije slag werd gewonnen door Nienke met een nieuwe pr van 3 seconden. Sanne werd vierde en bleef ruim onder de twee minuten. Anna wist haar PR met maar liefst 3 seconden te verbeteren en Rose zwom ook deze afstand voor het eerst en bleef ondanks de vermoeidheid goed doorzwemmen.

Jongens Minioren 5. Zowel de 100 meter vrije slag als de 100 meter rug werden gewonnen door Jay Wesseling. Jay wist op beide afstanden door technisch goed te blijven zwemmen zijn pr’s te verbeteren met respectievelijk 2,6 en 0,9 seconden. Levi Hendriksen werd 4e op de 100 vrije slag en bleef daarbij net boven zijn pr. Op de 100 meter rug werd Levi knap tweede en verbeterde daarbij zijn PR met maar liefst 6 seconden.

Meisjes Minioren 5. Hierin is ZPC Hoogeveen sterk vertegenwoordigd met maar liefst 5 zwemsters.  De meiden in deze categorie zorgden dan voor twee complete ZPC Hoogeveen podia op zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter rugslag. Dachèn Haaijer werd op beide afstanden eerste met twee hele mooie pr’s. De wisselslag met een tijd van 3.00.33 en 2,9 seconden eraf op de rugslag. Esmee van der Tuuk en Sofie Vos maakten het heel erg spannend tijdens de 200 meter wisselslag. Er was zelfs een scheidsrechtersbeslissing nodig om een tweede en derde plaats aan te wijzen. Esmee werd tweede en bleef daarbij onder haar inschrijftijd. Sofie werd derde en wist haar pr te verbeteren met een seconde. Op de 100 meter rugslag werd Esmee ook tweede en Sofie derde met een nieuwe pr.

Milena Meekhof verbeterde haar pr op de 200 wisselslag met bijna 17 seconden en Luka Wassink wist haar tijd met 1,7 seconden te verbeteren. Tijdens de 100 meter rugslag bleef Milena net boven haar pr. Luka werd helaas gediskwalificeerd door een foutief keerpunt. Dit was erg jammer aangezien Luka anders ruim 16 seconden sneller was dan haar pr.

Jongens Minioren 6. Hierin werd ZPC Hoogeveen vandaag vertegenwoordigd door Nathan Baron en Tim Zuurman. Tijdens de 100 meter rugslag werd Tim 4e en zwom hierbij 10 seconden van zijn pr af. Nathan, een waterpoloër van ZPC Hoogeveen, die ook graag wedstrijden zwemt werd helaas door een foutief keerpunt gediskwalificeerd. Bij de 200 meter wisselslag zwom Tim een mooie race die een tweede plaats opleverde en een verbetering van zijn pr met maar liefst 16 seconden. Helaas werd Nathan ook hier gediskwalificeerd door een verkeerd keerpunt. Tijd om hierbij stil te staan had Nathan niet aangezien hij direct aan de bak moest tijdens de estafette gemengd 4×50 meter vrij.

De Estafettes gemengd 4 x 50 meter vrije slag:
ZPC Hoogeveen had maar liefst 3 teams ingeschreven:
ZPC Hoogeveen 1, Dachèn Haaijer, Sofie Vos, Esmee van der Tuuk en Nathan Baron
ZPC Hoogeveen 2, Milena Meekhof, Tim Zuurman, Nienke Koster en Jay Wesseling
ZPC Hoogeveen 3, Anna Venema, Levi Hendriksen, Luka Wassink en Rick Zuurman
De estaffete werd gewonnen door Hoogeveen 1, gevolgd door Hoogeveen 2 en 3.