//Zware eerste D1 ronde

Zware eerste D1 ronde

In het kleine 5 banenbad in Klazienaveen duurde de wedstrijd met 3u en 15 minuten veel te lang. Het was warm en vol. Iedereen zijn uiterste best gedaan en is er hard gezwommen. Onze ploeg mist heel veel jongens en daardoor krijgen wij voor al die onderdelen de vervangende tijd. Hierdoor zullen we ons zeer waarschijnlijk niet kunnen handhaven in de D1, maar de motivatie om hard te zwemmen was hoog!

Almyra Santing, Elisa Kranendonk, Ilse Bentum en Imre Bouwland doken dik onder de inschrijftijd op de 4x 100m vrij, een mooi begin voor ons. Martine Verheul verslikte zich en kon een mooie race op de 100m wissel helaas niet afmaken, maar José Emmink en Daniëlle Kruizinga haalden veel punten. Op de 200m schoolslag haalde Sam van Wijngaarden een enorme hap van 28 seconden van haar tijd af, en dat is heel knap gezien het feit dat ze aan het herstellen is van Pfeiffer! Ze bleef ook onder de vervangende tijd! Hier hebben we 1 zwemster nodig en Donna Annakotta zette ondanks haar vele werken (en dus wat minder trainen) een goede tijd neer.

Imre Bouwland zwom voor het eerst de 200m rugslag en deed dat met 3.04.37 uitstekend en werd knap 3e. Elisa Kranendonk zette met 3.19.50 de 5e tijd neer. Almyra tikte helaas na een mooie race op de buik aan en Ilse draaide tijdens de race te vroeg naar de buik, jammer. Maar het zwemmen van de beide meiden zag er mooi uit!

Onze enige heer Sander Hoogeveen was redelijk tevreden met zijn race op de 50m rugslag. Schoolslag en José is een lastig iets, haar knieën vinden dit geen fijne slag, maar ze bijt zich er altijd weer goed doorheen! De dames en heren worden in deze competitie zwaarder belast, ze moeten 3x zwemmen. Daniëlle en Martine zorgden nu voor de punten.

Op de 100m wissel een spannende race tussen Jay Wesseling en Nathan Boer. Jay won nipt voor Nathan. Nathan had ’s morgens al een waterpolowedstrijd gespeeld (en met 17-2 gewonnen!) , dus het was een lange zwembad dag voor hem! Levi Hendriksen kon zich niet verbeteren. Dachen Haaijer won de 50m vrij voor Sofie Vos en Esmee van der Tuuk. Milena Meekhof zwom bijna 2 seconden van haar tijd af, Nina Bentum zat dicht bij haar tijd.

Madelon Verheul was ondanks haar knieklachten de snelste ZPC zwemster op de 100m school, en mocht daardoor in de afsluitende estafette zwemmen. Haar knieën waren er niet zo blij mee, maar de winnaarsmentaliteit van Madelon is uitstekend! Ze bleef Loïsa van der Veere nipt voor. Jo-Ann Mulder kon zich niet verbeteren, Lana Fahham zetten een tijd neer die in de toekomst zeker sneller kan!

Na de pauze mochten de heren (heer bij ons) aan de bak. Schoolslag is Sander op het lijf geschreven, hij eindigde met een goede tijd als 4e. Daniëlle verbeterde zich op de 50m rug (“het ging echt lekker”) , José is een goede rugzwemmer, zij haalden samen de punten. Ook op haar 2e afstand een forse verbetering voor Sam, Donna zwom voor de punten. Nathan mocht voor het eerst starten op de 200m rug. Hij was iets in de war door de grote, oudere en dus sterkere zwemmer naast hem, maar zijn race was mooi opgebouwd, de 3e 50m wist hij niet zo goed of hij nog door moest. Zijn zwemmen zag er super mooi uit, helaas gingen 2 keerpunten niet goed, maar daar kun je op trainen!

Elisa, Almyra, Imre en Ilse moesten de zware 100m vlinder zwemmen. Elisa bewoog tijdens de start, maar ze zwom toch 12 seconden van haar tijd af (al komt die dus niet in de boeken). Alleen Ilse bleef onder de vervangende tijd, maar alle meiden verbeterden zich! Sander eindigde als 3e op de 100m wissel (maar heeft zijn supertijden nog altijd in het hoofd…). Jay won de 50m vrij, Levi werd 4e. Dachen won de 100m wissel, met Sofie als 2e en Esmee als 3e. Milena verpulverde haar tijd met 11 seconden en ook Nina haalde ruim 5 sec eraf! Loïsa werkt regelmatig op de vrijdag, en dat zie je terug in de wat langere afstanden. Op de 200m vrij was ze onze snelste zwemster, maar haar toptijd was niet te halen. Madelon knokte zich naar haar inschrijftijd , Jo-Ann had het zwaar. Voor Lana was het de eerste keer, ze zag er tegenop. Lana moet leren de 200m op te bouwen en daar gaan we aan werken.

De afsluitende 4x 100m wissel met José, Madelon, Daniëlle en Martine was zwaar, maar de dames bleven ver onder de vervangende tijd, dus er werden veel punten gepakt!