//World Cup Eindhoven mooie start van het seizoen

World Cup Eindhoven mooie start van het seizoen

De World Cup in Eindhoven was voor de oudere zwemmers de start van het seizoen 2018/2019. In een geweldige ambiance startten voor Hoogeveen zes zwemmers, die in dit geweld van de beste zwemmers van de wereld, zichzelf konden testen. Bij de heren waren het Niels van Eck, Maik Huser, Coen de Lang en Owen Peeks en bij de dames Wiktoria Redzimska en Alinda Dingshoff.

De resultaten waren wisselend, waar bij de jongens 2001 Coen de Lang zijn 200m rugcrawl met bijna zeven seconden aanscherpte en Owen Peeks op de 1500m vrij dik onder zijn beste tijd dook, had Wiktoria niet haar beste weekend en bleef boven haar beste tijden. Niet dat dit erg was, de sfeer was prima en na een korte training periode in het begin van het seizoen was ze wel tevreden en scoorde daarnaast foto’s van haar favoriete Poolse zwemmers en dat was al de moeite van dit weekend waard.

Maik Huser had ook niet de beste races waar nogal eens iets mis ging en daardoor kon hij niet zijn beste tijden verbeteren. Hij genoot vooral van al de finales, die door deelname van de grote zwemmers vanuit het buitenland mooi waren om te zien.

Niels van Eck bleef in de buurt van zijn beste tijden en zwom mooie races met daarbij acceptabele tijden en af en toe hele goede tijden zoals zijn splittijd van 0.21.91 op de 50m vrije slag in de 4 x 50m wisselslag estafette. Deze zwom hij samen met Coen de Lang , Wiktoria Redzimska en Alinda Dingshoff en werden daar twaalfde.

De dag daarvoor zwommen ze de 4 x 50m vrije slag en daar was het nog Junior de Bruin, die inmiddels bij het regionaal talenten centrum in Drachten zwemt, maar gewoon voor Hoogeveen blijft uitkomen, die samen met Niels van Eck, Alinda Dingshoff en Wiktoria Redzimska eveneens twaalfde werden. Dit was op zaterdag en toen bleek dat Junior niet meer in de estafette ploeg van Hoogeveen mocht zwemmen omdat hij voor de Nederlandse ploeg uitkwam en de FINA niet tolereerde dat deze zwemmers voor een club uitkwamen. Daardoor werd de 4 x 50m wisselslag ploeg helemaal omgegooid en kwamen ze niet meer aan hun inschrijftijd wat jammer was.

Junior heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe training methode en dat brengt met zich mee dat zijn tijden nu nog niet geweldig zijn. Bij de 200m vlinderslag zwom hij nog een redelijk goede tijd en benaderde hij zijn beste tijd in een mooie race.

Alinda Dingshoff zwom individueel de 200 en 400m vrije slag heel goed en kwam daar tot mooie tijden. Dit was ook het geval op de 100m rug, maar op haar beste afstanden de 100m en 200m vlinderslag kwam ze niet tot goede tijden.

Mooi begin van het seizoen deze World Cup, maar er was naast de beste zwemmers van de wereld geen kansen voor clubzwemmers om de finales te halen en dat stimuleert misschien niet zo als bij een Nederlands Kampioenschap om het uiterste eruit te halen.

Volgend weekend heeft de ploeg de eerste competitie ronde voor de deur staan en daar zal de voltallige selectie aantreden en er alles aan doen om een mooie ronde te gaan zwemmen.