//Zeer geslaagde Nederlandse Estafette Kampioenschappen!

Zeer geslaagde Nederlandse Estafette Kampioenschappen!

Afgelopen zondag 30 september j.l. werden in Eindhoven de Nederlandse Estaffette Kampioenschappen gehouden. In tegenstelling tot andere jaren waren de kampioenschappen ditmaal tijdens de pauze van de Fina Swim Worldcup. Een mooie kans voor onze zwemmers om een groot deel van de wereldtoppers live in actie te zien. Tijdens deze Worldcup kwamen er ook 7 zwemmers van ZPC Hoogeveen in aktie. Tijdens en na de wedstijd was er zelfs gelegenheid om met enkele Nederlandse en wereldtoppers op de foto te gaan of om handtekeningen te vragen.

ZPC Hoogeveen werd door 4 teams vertegenwoordigd, bestaande uit:
Jongens minioren 4, 5 en 6:
Tim Zuurman, Nathan Baron, Jay Wesseling, Jordey Thole en Levi Hendriksen.

Meisjes minioren 4,5 en junioren 1:
Dachèn Haaijer, Esmee van der Tuuk, Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken.

Jongens junioren 2 en jonger:
Cai Mink, Flynn Peeks, Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers met een gastoptreden van Jordey Thole tijdens de 4×100 meter school.

Meisjes junioren:
Julia Redzimska, Riemke Tinnenvelt, Miron Schimmelpenning, Charley Blide met een gastoptreden van Carlijn Gruppen tijdens de 4×100 rug.

Jongens minioren 4, 5 en 6 zijn overall 15e van Nederland geworden. Een super prestatie aangezien de zwemmers bij verschillende groepen binnen ZPC Hoogeveen trainen en daardoor vooraf minimaal samen hebben kunnen oefenen. De jongens hadden er zin in en op de eerste afstand, de 4x50m school, werd er bijna 8 seconden onder de inschrijftijd gezwommen. Bij de 4x50m wissel was dit 4,3 seconden en tot slot tijdens de 4x50m vrij was dit bijna 2 seconden.

Meisjes minioren 4, 5 en junioren 1 zijn overall 5e van Nederland geworden met slechts 0,22 seconden achterstand op nummer 4! De meiden die in Eindhoven waren gebleven omdat ze op de dag ervoor nog naar de miniorendag zijn geweest, hadden op zaterdag samen met Jordey nog extra getraint op de overnames en dat was te zien. Zowel op de 4x50m vrij (3,6 seconden) als op de 4x50m school (3,5 seconden) waren de meiden sneller dan de inschrijftijden. Tijdens de 4x50m wisselslag werd er net boven de inschrijftijd gezwommen.

Jongens junioren 2 en jonger, zijn ondanks een diskwalificatie op de 4x100m rug op een keurige 8e plaats geëindigd. De diskwalificatie was vanwege een te vroege overname, wat altijd lastig is bij de rugslag overname. Op de overige estafettes hebben de jongens heel goed gezwommen. Zo zijn ze op de 4x100m meter wissel 7 seconden, 4x100m school 11,5 seconden en 4x100m vrij 1 seconde onder de inshrijftijd gebleven.

Meisjes junioren, hebben helaas ook een diskwalificatie moeten incasseren door een te vroege overname op de 4x100m wisselslag. Desondanks zijn de meiden op een mooie 11e plaats geëindigd. Tijdens de eerste estafette de 4x100m schoolslag werd er 6,5 seconden onder de inschrijftijd gezwommen en op de 4x100m rug waren de meiden ook 1 seconden sneller dan hun inschrijftijd.

Na afloop van de wedstrijden zijn alle zwemmers gebleven om naar de finales te kijken. Het was een fantastisch evenement met een geweldige sfeer met een DJ en een wervelende lichtshow. Vooral de laatste finale de 4x50m gemengd wissel was super spannend. Mede door onze aanmoedigingen (en de rest van het publiek) wist het Nederlandse team te winnen.

#SWC2018