//Team Speedo NL Event

Team Speedo NL Event

Zondag 9 september 2018 vertrokken 12 zwemmers van ZPC Hoogeveen naar het Sloterparkbad in Amsterdam voor het Team SpeedoNL Event. 11 zwemmers gingen er heen als deelnemer en 1 zwemmer als lid van Team SpeedoNL.

Bij aankomst ontving elke zwemmer een enveloppe met daarin het programma voor de dag, een lunchbon, een bon voor de loterij en een badmuts in een specifieke kleur. De kleur van de badmuts gaf aan met welke andere zwemmers samen een team gevormd werd en welke Team SpeedoNL-zwemmer daarvan de teamcaptain was.

Team roze werd o.a. gevormd door Olivier, Cai, Elisa en Riemke. Zij hadden Luuk Nijland als teamcaptain. Jordey, Carlijn, Jasmijn en Ilse maakten deel uit van team oranje-geel en hadden Josien Wijkhuijs als teamcaptain. Team zalmrose werd o.a. gevormd door Imre, Sofie, Esmee en Dachèn met Tamara van Vliet als teamcaptain. Milena, Nina en Tim maakten deel uit van team zwart en hadden Elinore de Jong als teamcaptain. Alinda Dingshoff was als lid van het Team SpeedoNL teamcaptain voor team blauw-groen, waarin verder geen zwemmers van ons waren ingedeeld.

Nadat alle teamcaptains aan de zwemmers en het publiek waren voorgesteld, mochten de zwemmers hun teamcaptains opzoeken en werd er met alle teams een gezamenlijke warming-up gedaan. Om 10.00 uur begonnen de zwemmers onder leiding van hun eigen teamcaptain vervolgens aan hun eerste clinic. Elke clinic duurde ca. 20 minuten en na elke clinic draaiden de zwemmers door naar een andere baan die werd geleid door een andere teamcaptain. Er waren in totaal 10 clinics.

Er werd op de verschillende banen en onder leiding van de verschillende teamcaptains gewerkt aan schoolslag (Koen Lems), onderwater fase (Josien Wijkhuijs), vlinderslag (Elinore de Jong), keerpunten (Jeroen Baars), rugstartsteun (Luuk Nijland), rugcrawl (Alinda Dingshoff), Powerrack (Ties Elzerman), borstcrawl (Tamara van Vliet) en starten (Thom de Boer). De genoemde teamcaptains werden waar nodig ondersteund door hun SpeedoNL-teamlid Anouk Elzerman (zus van Ties).

Alle hierboven genoemde  clinics vonden dus in het bad plaats. De enige clinic die op het droge plaatsvond was in het clubhuis. Ook ouders en trainers mochten deze clinic bijwonen. Het was een leuke en interessante presentatie door Joeri Verlinden over zijn Olympische ervaringen.

Joeri vertelde vol enthousiasme o.a. over de accreditatie, een zeer belangrijk onderdeel in de beveiliging van de Spelen. Hiermee krijgen o.a. mensen van de media, atleten, sportofficials en sponsors toegang tot Olympische wedstrijdlocaties. Joeri vertelde dat het tijdens de Olympische Spelen dus erg belangrijk is dat je deze kaart goed bij je houdt. Ook vertelde Joeri over het kledingpakket dat de sporters krijgen en dat ze naast een sportief pak ook een speciaal net pak krijgen voor als ze na de Olympische Spelen gehuldigd worden door de koning en koningin. Verder vertelde Joeri over het Olympisch dorp, het zwembad, de eetzaal (met gratis Mc Donalds) en de beveiliging. Leuk weetje is dat er tijdens de Olympische Spelen per dag ongeveer 22.000 bananen worden gegeten.

Femke Heemskerk zou er deze dag waarschijnlijk ook zijn, maar helaas was zij er toch niet i.v.m. een wedstrijd. Dit vonden diverse zwemmers toch wel erg jammer. Zij hadden Femke nu toch wel eens écht willen ontmoeten.

Na vijf clinicrondes was er tijd voor een lekkere en gezonde lunch op de tribune. Alle zwemmers kregen op vertoon van hun gele lunchbon een mooi klein koeltasje gevuld met hun lunch. De koeltasjes mochten de zwemmers houden. Na de lunch was er tijd voor het verzamelen van de handtekeningen van de Team SpeedoNL zwemmers op bijv. de zwemplank, een houten plank of in een boekje.

Nadat alle zwemmers de door hun gewilde handtekeningen hadden verzameld, gingen ze verder met de laatste vijf clinicrondes.

De clinics werden afgesloten met enkele gezellige en grappige estafettes. Elk team had voor de start van de estafettes een originele yell bedacht. Nadat alle teams hun yell hadden laten horen werd al gauw het startsein voor de eerste estafette gegeven. Er waren o.a. een normale estafette, een estafette waarbij de aan de beurt zijnde zwemmer een T-shirt moest aantrekken en aan de volgende zwemmer moest doorgegeven, een estafette waarbij moest worden gezwommen met een met water gevuld plastic bekertje op het voorhoofd en tot slot nog een estafette waarbij de teamcaptain door het team vervoerd moest worden. Al met al heel veel plezier dus.

Na de estafettes was het tijd voor de uitslag van de verloting en de prijsuitreikingen voor de beste yell en voor het totaal van de clinics en estafettes. De verloting werd gewonnen door Dachèn. Zij won een erg mooie SportstarZ rugtas. De prijs voor de beste yell ging niet naar zwemmers van ZPC Hoogeveen. Na het uitreiken van deze prijs werd begonnen met de prijsuitreiking voor het totaal van clinics en estafettes. Elk team ging hierbij op de foto met de teamcaptain en alle zwemmers mochten vervolgens een mooie Speedo-bidon als aandenken uitkiezen. Alle zwemmers hebben goed en gezellig gewerkt en weer veel geleerd. Leuk was het dat de 1e prijs voor de clinics incl. estafettes ging naar team roze, het team waarin Olivier, Cai, Elisa en Riemke zaten. Zij kregen hiervoor een mooie Speedo Deluxe Ventilator Mesh Tas.

Het was voor zowel de zwemmers als ouders een gezellige en zeer geslaagde dag die door velen nog even gezamenlijk werd afgesloten bij de Mc Donalds. Bedankt allemaal!