//Laatste wedstrijd van dit seizoen breng mooie tijden op de klokken

Laatste wedstrijd van dit seizoen breng mooie tijden op de klokken

Voor ZPC Hoogeveen was het dit afgelopen weekend de afsluitende wedstrijd van het seizoen in Amsterdam. Daar kwamen voor heel veel zwemmers mooie tijden op de klokken en dat kwam mede door het feit dat er na lange tijd op 50m bad nu weer in het 25m bad gezwommen werd.

Flynn Peeks die een hele goede ontwikkeling doormaakt zo aan het einde van dit seizoen trok dit in Amsterdam door met heel veel verbeteringen waarmee hij ongetwijfeld in de buurt van de limieten gaat komen. Deze limieten zijn nog niet bekend voor het nieuwe seizoen dus moeten de zwemmers nog even geduld hebben.

Darryl Lubbinge zat met zijn tijd op de 50m schoolslag onder de limiettijd van afgelopen seizoen en bij de heren en dames blijven de limieten tot aan de Olympische spelen hetzelfde. Voor hem betekent dit dat hij mag gaan deelnemen aan de Winter ONK en dat is voor hem een mooie opsteker.

Senna van der Veen had eindelijk na een hele lange tijd weer een heel goed weekend met persoonlijke records van vele seconden op bijna al haar afstanden en daarmee gaat ze met een beter gevoel het nieuwe seizoen in en word het doorzetten beloond.

Julia Redzimska die nu nog bij de junioren twee zwemt (2005) ging dit weekend helemaal los met tijden die de trainsters deden verbazen. Ze begon de eerste dag met de 100m vrije slag waar ze direct al vijf seconden harder ging en die lijn trok ze het hele weekend door met tijden waarmee ze serieus gaat meedoen.

Leeftijdgenootje Miron Schimmelpenning deed hierin mee en zwom erg goed en haar lengte gaat nu wat opleveren en we hopen dat de kracht er nu in gaat komen, zodat ze het komende seizoen weer limieten kan gaan zwemmen.

Mac Peeks dook op de 100m vrije slag onder de minuut, had hij vorige week nog zijn vinger gebroken, met twee vingers aan elkaar getaped, zwom hij er prima mee en verbeterde zijn tijden aan de lopende band. Owen Peeks zwom vooral op de 400m vrije slag een mooie tijd met 4.10 en daarnaast werden op andere afstanden veel nieuwe tijden neergezet.

Junior de Bruin kwam met de 100m, 50m vlinder en de 50m vrij en de 50m rug op het podium en nam daar op alle afstanden de gouden medaille mee. De tijd van 0.23.31 op de 50m vrije slag was goed voor een nieuw Drents record. Ook maakte hij deel uit van de 4 x 50m wisselslag heren waar hij samen met Thomas Kappe (rug) maik Huser (schoolslag) Junior (vlinderslag) en Niels van Eck (vrije slag) met 1.43.72 een Drents record werd gezwommen.

Mirthe Schenkel was bij de 50m schoolslag weer goed bezig en pakte hier de bronzen medaille bij de jeugd. Alinda Dingshoff was bij de 100m vlinderslag goed voor de bronzen medaille en verbeterde daar met 1.02.29 het Drentse record. Ditzelfde deed ze ook op de 200m vrije slag met een hele mooie tijd van 2.03.57 en dat was een p.r.

Charlotte Wilbers die heel goed lange afstanden kan zwom dit weekend de 400m vrije slag en kwam daar tot 4.38.55 wat voor haar een Drents record was. Wiktoria Redzimska was bij het ONK al heel goed op dreef en zwom daar een nieuw Drents record 50m bad op de 400m wisselslag en deed dat nu in Amsterdam weer met 5.01.21 waarmee ze net niet onder de vijf minuten grens ging maar wel een Drents record zwom.