//Negen minioren zwemmers/sters naar de jaargang finale in Dordrecht

Negen minioren zwemmers/sters naar de jaargang finale in Dordrecht

Aanstaand weekend worden er in Dordrecht de jaargang finales gezwommen voor de jongste zwemmers/sters in Nederland. De beste 24 kinderen van elke leeftijd op elke slag mogen daar strijden voor de titel “beste” van Nederland. Officieel geen Nederlandse Kampioenschappen maar wel een wedstrijd waar de besten van iedere leeftijd tegen elkaar zwemmen. Voor ZPC Hoogeveen zullen er negen zwemmers/sters deelnemen en dat is een mooi aantal.

Bij de oudsten in de categorie jongens 2006 zijn het Tiamo van der Veen, Olivier Wilbers en Cai Mink die deelnemen. Tiamo en Olivier hebben al vaak deelgenomen en hebben beide al meerdere medailles in de wacht gesleept, dus zullen alle ogen op hun gericht zijn. Bij Tiamo is dat vooral op de 100m rugcrawl en Olivier zal bij de vrije slag afstanden flink willen uitpakken. Cai gaat voor de eerste keer deelnemen, hij mag op de 200m wisselslag en de 100m rugcrawl gaan startten.

Bij de oudste categorie meisjes 2007 zijn het Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen die beide hoog op de ranglijsten te vinden zijn en de nodige afstanden zullen gaan zwemmen.

Dachen Haayer, Sofie Vos en Esmee van der Tuuk zijn beiden van 2008, Dachen heeft al eens een medaille gepakt, maar dat was in een 25m bad, nu moet het in het 50m bad gebeuren. Gelukkig traint de ploeg vaak in Zuidwolde waar een 50m bad is wat maakt dat ze daarop goed uit de voeten kunnen. Dachen zal startten op vier afstanden en Esmee mag de 100m rugcrawl en de 200m wisselslag zwemmen.

Sofie Vos gaat voor de eerste keer naar Dordrecht om de 100m rugcrawl te zwemmen, dit is voor haar de enige afstand wat knap is omdat zij nog niet zo lang in de selectie mee traint.

Jordey Thole zal bij de jongens 2007 op vier afstanden gaan deelnemen, hij ontwikkelt zich erg goed binnen de ploeg en er zal met vertrouwen naar zijn verrichtingen gekeken worden.