//Brons bij Nederlandse Kampioenschappen voor estafette team

Brons bij Nederlandse Kampioenschappen voor estafette team

Bij de Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort was er de bronzen medaille voor het gemende estafette team. Daarnaast was het Sanne Hofman die brons haalde op de 50m rugcrawl en een Nederlands record zwom op de 50m vlinderslag.

De bronzen medaille op de estafette was een geweldige prestatie, want achter Amersfoort en de Dolfijn Amsterdam, maar voor PSV kwamen ze tot een mooie 3.43.03. In de ochtend had Wiktoria Redzimska de plaats van Alinda Dingshoff ingenomen en samen met Thomas Kappe, Niels van Eck en Simone Krans gezorgd dat ze als vijfde naar de finale gingen. Voor die finale werd besloten om toch Alinda weer in deze estafette te laten startten omdat er een kleine kans was om brons te halen. Thomas Kappe begon en was niet helemaal tevreden over zijn tijd 0.54.17 waarna een ontketende Niels van Eck het overnam en tot een geweldige 0.50.36 kwam wat snelste split tijd van de dag was. Alinda Dingshoff bracht de ploeg naar de tweede plaats met 0.58.39 waarna Simone vol aan de bak moest om deze plek vast te houden. Zij traint niet meer volop maar gaat er altijd voor en zal altijd het uiterste uit zichzelf halen en dat deed ze, ze moest toestaan dat De Dolfijn uit Amsterdam haar voorbij ging maar hield met nip verschil 3.43.03 tegen 3.43.22  PSV achter zich in een mooi 1.00.11 wat voor haar een mooie tijd was.

Wiktoria Redzimska had een heel goed weekend met een mooie tijd op de zware 400m wisselslag 5.10.49 waarmee ze het Drentse record van clubgenote Alinda Dingshoff afpakte. Zij zwom op al haar afstanden hele mooie nieuwe tijden en mocht daardoor vaak in de finales later op de dag startten. Bij de 200m rugcrawl kwam er een mooie 2.25.48 op de klok, bij de 200m wisselslag snelde ze in de finale naar 2.26.77 en werd daar negende mee wat goed is als je nagaat dat zij voor het eerste jaar op de senioren kampioenschappen mag startten. Alinda Dingshoff die tijdens de regionale Kampioenschappen geweldig op dreef was kon dit niet doortrekken op dit Nederlands kampioenschap en dat was erg jammer. Er waren hoge verwachtingen voor haar en vooral op de 100 en 200m vlinderslag maar deze liepen totaal niet, zij kwam nog wel op de 200m in de A finale maar kon daar geen potten breken.

Wel was ze weer van grote waarde in de estafettes waar ze mooie tijden neerzette, zowel bij de 4 x 100m vrije slag als op de 4 x 100m wisselslag. Daar zwom zij in de ochtend de vlinderslag, maar doordat dit niet goed ging werd er besloten haar als startzwemster de rugcrawl te laten zwemmen en dit deed ze voortreffelijk. Daar was het weer Niels van Eck op de schoolslag die een hele mooie tussentijd van 1.04.28 zwom waarna Thomas Kappe de vlinderslag voor zijn rekening nam en dat goed deed met 0.57.69. Simone Krans zwom weer als slotzwemster de vrije slag en het team werd heel knap vierde. Dit achter de grote clubs “de Dolfijn” uit Amsterdam, PSV Eindhoven en ZPC Amersfoort en dan heb je het uitstekend gedaan.

Niels van Eck was dit weekend heel goed op dreef en zwom mooie tijden op zijn afstanden waarmee hij vaak de A finale bereikte. Als zwemmer in de estafettes in hij van onschatbare waarde en zet daar tijden neer waar hij in Nederland goed kan meedoen. Hij zwom persoonlijk op de 50m vrije slag met 0.23.11 en de 100m vrije slag 0.51.52 twee keer een nieuw Drents record en werd daar twee keer zevende mee. Dat in het geweld van TOP zwemmers die bijna allemaal bij een talenten centrum zwemmen en alleen met zwemmen bezig zijn is het knap dat hij er met een baan naast, zo goed kan meedoen.

Thomas Kappe had een wat wisselend weekend, soms zwom hij top tijden en een andere keer lukte het niet. Hij kan eigenlijk op alle slagen uit de voeten en dit weekend werd het hoofdzakelijk  vrije slag en vlinderslag wat hij zwom. Daarnaast een uitstapje naar de 50m schoolslag en die ging boven verwachting goed met een mooi p.r. van 0.30.56.

Maik Huser zwom de 50m en 100m schoolslag en had daar heel veel zin in wat resulteerde in mooie nieuwe tijden. Bij de 100m schoolslag ging hij fantastisch en won de serie in 1.07.76 en dat was een p.r. van twee seconden en een 21ste plaats. Jammer, want hij wilde heel graag een finale zwemmen, maar dit is zijn eerste jaar bij de senioren dus dit was al een geweldige prestatie. Bij de 50m schoolslag ging het weer heel goed en daar een tijd van 0.30.31 en een negentiende plaats wat weer net geen finale betekende.

Erwin Heinsius die naar Amersfoort kwam voor de 200m en de 50m schoolslag is veruit het beste in de 200m en dat leverde in de morgen een mooie nieuwe tijd op van 2.26.82 en een elfde plaats wat betekende dat hij in de B finale het nog een keer mocht proberen. Daar zwom hij niet onder de nieuwe tijd , maar wel weer onder zijn inschrijftijd van de ochtend en dat was knap. De 50m sprint is niet helemaal zijn ding en daar bleef hij dan ook boven zijn inschrijftijd.

Kyra Wooldrik mocht de 400m vrije slag zwemmen en dat leverde geen nieuwe tijd op, maar zij heeft door haar stage niet alles kunnen trainen de laatste tijd.

Sanne Hofman zwom met de Paralympische ploeg mee in Amersfoort en daar kwam zij met de 50m rugcrawl op het podium en dat was lang geleden. Dit betekent dat ze weer op de weg terug is na een hardnekkige blessure en bij de 50m vlinderslag zwom ze in de klasse S 13 een nieuw Nederlands record.