//Nederlandse Kampioenschappen in nieuwe 50m bad in Amersfoort

Nederlandse Kampioenschappen in nieuwe 50m bad in Amersfoort

De Nederlandse kampioenschappen worden aanstaand weekend gehouden in het nieuwe 50m bad“Amerena” in Amersfoort. Voor ZPC Hoogeveen zullen daar acht zwemmers/sters aan de start verschijnen. Bij de heren zijn dat Niels van Eck, Thomas kappe, Maik Huser en Erwin Heinsius. Bij de dames Alinda Dingshoff, Simone Krans, Wiktoria Redzimska en Kyra Wooldrik.

Er zullen mix estafettes gezwommen worden waar Niels, Thomas, Simone en Alinda in de 4 x 100m wisselslag zwemmen en bij de 4 x 100m vrije slag zal Wiktoria de plaats van Alinda innemen omdat dan het persoonlijke belang van Alinda voor gaat. Zij staat op de 400m wisselslag hoog geplaatst en deze is direct na de 4 x 100m vrije slag mix.

Iedereen zal de nodige persoonlijke afstanden zwemmen en bij Niels van Eck zal er uitgekeken worden naar de 50m en 100m vrije slag, met daarnaast de 50m schoolslag waarop hij goed uit de voeten kan.

Alinda Dingshoff staat naast de 400m wisselslag hoog op de vlinder afstanden en daarnaast zwemt zij de rugcrawl, waar ze landelijk goed kan meedoen.

Thomas kappe zal nu eens moeten laten zien dat hij veel talent heeft en op de vlinderslag afstanden een goede tijd neer gaan zetten met daarnaast de vrije slag afstanden waar hij goed in is.

Simone Krans kan dankzij haar talent nog altijd goed meedoen ondanks de weinige training arbeid die ze de laatste tijd doet. Zij zal in de mix estafettes mee doen en daar zeker tot het uiterste gaan, met daarnaast nog persoonlijke afstanden zoals de 50m,100m  rugcrawl, 50m schoolslag, 50m vlinderslag en 50m vrije slag.

Wiktoria Redzimkska heeft een zwaar programma met langere afstanden zoals de 400m wisselslag, 400m vrije slag, 200m wisselslag,200m schoolslag en dat is waar zij erg goed in is.

Maik Huser en Erwin Heinsius zijn beide hele goede schoolslag zwemmers en dat is waar zij op zullen startten en voor beide de 50m schoolslag met voor Maik daarnaast de 100m en Erwin is vooral goed in de 200m schoolslag waar zijn uitdaging ligt om een goede tijd neer te zetten.

Kyra Wooldrik zal alleen voor de 400m vrije slag naar Amersfoort komen en dat is de afstand die haar goed ligt.

Sanne Hofman komt namens de Paralympische ploeg in actie. Ze zwemt dit weekend niet heel veel afstanden, maar met de finales zal ze toch wel een druk programma krijgen.