//Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd staan voor de deur

Nederlandse Kampioenschappen junioren/jeugd staan voor de deur

Aanstaand weekend worden de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd zwemmers in het “Pieter van den Hoogenband” zwemstadion in Eindhoven gezwommen. Er wordt met spanning naar uitgekeken want de meeste zwemmers van ZPC Hoogeveen zijn hoog op de ranglijsten te vinden.

Zo zal de jongste van de groep Charley Blide op veel afstanden starten en daarbij vooral bij de rugcrawl hoge klasseringen, maar ook bij de vrije slag en wisselslag is zij niet kansloos voor een eventuele medaille. Flynn Peeks zal onbevangen naar dit NJJK toe kunnen gaan, hij heeft laat in dit seizoen nog twee limieten gezwommen. Dat is al moeilijk genoeg, omdat de limieten vrij scherp zijn. Hij zal zeker laten zien dat hij op de NK thuishoort en proberen te klimmen op de ranglijst.

Broer Mac gaat ook proberen hoog te eindigen, vooral op de 200m rugcrawl kan hij in Nederland goed meedoen. Verder heeft hij daarnaast nog de nodige limieten op andere slagen, zoals de vrije slag en de wisselslag. De oudste van de gebroeders Peeks, Owen, richt zich op hele andere dingen en voor hem is de 1500m vrije slag zeker zijn grootste doel. Daar wil hij heel graag een goede tijd neerzetten. Hij heeft de pech dat er in zijn leeftijd drie hele goede lange afstand zwemmers zijn, die alle drie in het Nederlandse team zwemmen, maar daar zal hij zich niet door uit het veld laten slaan. Hij zwemt in de jeugd klasse( 2000/2001) en is daarin de jongste, wat het nog lastiger maakt. Hij zal zeker proberen om zijn tijd die hij bij de Swim cup in april zwom, dik te gaan verbeteren. Verder heeft hij nog limieten op de 200m vrije slag en de zware 400m wisselslag die hij goed beheerst.

Mirthe Schenkel staat vooral op de 200m schoolslag goed geplaatst en dit jaar is het voor het eerst dat de 200m schoolslag in een rechtstreekse finale gezwommen gaat worden. Vorig jaar waren er in de ochtend de series met in de middag de finale van de beste acht zwemsters, maar nu moet het in één keer gebeuren. Zij zal bij de 100m schoolslag zeker in de voorronde de finale willen halen. Bij de 50m schoolslag, waar zij niet zo goed in is moet het in de ochtend direct gebeuren en dat wordt lastig als je niet zo’n sprinter bent.

Dit probleem heeft Junior de Bruin ook. Hij zal op de 200m vlinder en de 50m vlinder direct moeten vlammen. Bij de 50m en 100m vlinderslag staat hij als eerste geplaatst. Op de 200m vlinderslag als tweede en zelfs op de 50m vrije slag heeft hij een hoge positie op de ranglijst. Hij is bij de jeugd de oudste en zal dat nu moeten laten zien en medailles gaan pakken. Hij zal er zeker gebrand op zijn door het feit dat hij op zeshonderdste de limiet voor de Europese Kampioenschappen heeft gemist.

Coen de Lang heeft een lastige periode achter de rug met zijn lange lichaam, maar de kracht begint nu te komen en hij zal ongetwijfeld mooie dingen laten zien. Hij zwemt net als Owen in de jeugd categorie en is daar de jongste dus zullen de medailles nog lastig worden maar een plaats in de finale zal mooi zijn. Op de rugcrawl heeft hij zich heel goed ontwikkeld. Met name op de 200m rugcrawl, waar hij in de toekomst hoge ogen kan gaan gooien.

Charlotte Wilbers bijt donderdag het spits af met de 400m vrije slag waar zij vorig jaar Nederlands Kampioen op werd, dus de blikken zullen op haar gericht zijn. Daar kan zij prima mee omgaan en zal zeker diep gaan om een goed resultaat neer te zetten. Bij de andere slagen staat ze er net zo goed voor, dus zij zal er dit weekend alles aan doen om een medaille mee naar huis te nemen.