//Mooie prestaties van minioren ZPC bij Regionale Finales (update)

Mooie prestaties van minioren ZPC bij Regionale Finales (update)

Gedurende het zwemseizoen 2017-2018 hebben de minioren meerdere voorrondes gezwommen, waarbij vrijwel alle afstanden aan bod komen. Afgelopen weekend (9 en 10 juni) mochten de snelste 24 zwemmers van Noord-Nederland op elke afstand tegen elkaar strijden. Voor ZPC mochten aan deze wedstrijd 21 zwemmers meedoen. De zwemmers werden ingeschreven met de tijdens die ze in de voorronde zwommen. Deze twee dagen kon iedereen laten zien hoeveel ze vooruit gegaan zijn sinds die vorige wedstrijd.

De meisjes geboren in 2007 (minioren 5) mochten op zaterdag het spits afbijten met de zware 100 meter vlinderslag. Carlijn Gruppen zwom een mooi opgebouwde race en tikte als vierde aan in 1.36.72. Jasmijn Sterken had wat problemen met haar zwembril dit weekend en dat is altijd vervelend. De 100m vlinderslag ging zij iets te enthousiast van start, waardoor de tweede 50 meter wat zwaar werd. Ze tikte als vijfde aan in 1.37.84. Imre Bouwland zwom dit weekend het ene PR na het andere. Op de 100 meter vlinderslag werd ze knap negende. Marit van der Burg werd tiende, vijf seconden onder haar inschrijftijd!

De jongens geboren in 2006 (minioren 6) mochten daarna aan de start komen op de zware 400 meter vrije slag. Olivier Wilbers en Tiamo van der Veen begonnen meteen heel sterk en werden tweede en derde op deze afstand. Beiden dik onder hun inschrijftijd. Cai Mink zwom een hele mooie race en hij werd zestiende.

De meisjes uit het geboortejaar 2008 (minioren 4) zwommen de 100 meter rugslag. Dachèn Haaijer zwom 0,1 seconde onder haar inschrijftijd en werd derde. Esmee van der Tuuk deed dit ook en zij werd vijfde. Sofie Vos zwom een hele mooie race en met negen seconden onder haar inschrijftijd werd zij zesde. Milena Meekhof draaide te vroeg op haar buik en werd helaas gediskwalificeerd.

Daarna was het de beurt aan de jongens van jaargang 2007 (minioren 5). Ook zij zwommen de 100 meter rugslag. Jordey Thole zwom vier seconden onder zijn inschrijftijd en hij werd zesde. Tim Zuurman draaide iets te vroeg bij het keerpunt en hij werd gediskwalificeerd.

De meisjes 2009/2010 (minioren 2 en 3) begonnen met de 100 meter schoolslag. Nienke Koster zwom drie seconden onder haar inschrijftijd en werd zesde. Anna Venema zwom negen seconden onder haar inschrijftijd en zij werd elfde. Femke ter Horst (2010) zwom dit weekend heel knap mee met de meisjes die een jaar ouder zijn. Zij werd op deze afstand vijftiende.

De jongens minioren 2, 3 en 4 (2008) zwommen daarna de 100 meter schoolslag. Jay Wesseling zwom een seconde van zijn tijd en hij werd vijfde. Levi Hendriksen liet dit weekend zien dat hij hele grote sprongen maakt. Hij verbeterde deze afstand met acht seconden en hij werd knap twaalfde. Justin Hutten zwom een seconde van zijn tijd af en hij werd twintigste.

Daarna mochten de meisjes minioren 5 alweer voor de tweede keer aan de start verschijnen. Carlijn zwom vier seconden van haar inschrijftijd af en werd met een hele mooie tijd van 1.13.41 knap eerste. Vlak achter haar tikte Jasmijn als tweede aan in 1.14.47, een halve seconde onder haar inschrijftijd. Ook Imre was heel goed op dreef en zwom met een tijd van 1.21.53 naar een negende plaats. Marit werd 17e en dat is heel knap.

Tiamo, Olivier en Cai mochten daarna de 100 meter rugcrawl zwemmen. Na een mooie race met goede onderwaterfases tikte Tiamo als eerste aan in 1.14.28. Olivier werd derde in 1.17.40 en Cai werd achtste in 1.24.40.

Na de pauze mochten de meisjes minioren 4 aan de start verschijnen voor de 50 meter vlinderslag. Dachèn zwom hierbij twee seconden van haar inschrijftijd af en werd tweede. Esmee wist ook een seconde onder haar inschrijftijd te blijven en zij werd negende. Sofie zwom zelfs vier seconden onder haar tijd en zij tikte als veertiende aan. De grootste verbetering was voor Joy ten Hoove. Zij verbeterde zes seconden en werd knap vijftiende.

De jongens minioren 5 zwommen vervolgens de 50 meter vlinderslag. Jordey bleef drie seconden onder zijn inschrijftijd en met 41.86 werd hij vierde. Tim zwom twee seconden onder zijn inschrijftijd en hij werd 21e.

Bij de meisjes minioren 2 en 3 zwommen Nienke, Femke en Anna de 100 meter vrije slag. Nienke en Femke verbeterden allebei vier seconden en werden achtste en zestiende. Anna zwom drie seconden onder haar inschrijftijd en zij werd negentiende.

Jay en Levi stonden daarna klaar voor de 100 meter vrije slag. Jay bleef net boven zijn tijd en hij werd elfde. Levi wist maar liefst tien seconden van zijn inschrijftijd af te halen en hij werd achttiende.

De laatste afstand op de zaterdag voor de meisjes minioren 5 was de 200 meter wisselslag. Carlijn en Jasmijn werden met hele mooie tijden eerste en tweede. Imre zwom ook weer heel goed en zij werd achtste. Marit haalde twee seconden van haar inschrijftijd af en zij werd elfde.

De jongens minioren 6 zwommen de 100 meter schoolslag. Olivier zwom vier seconden van zijn inschrijftijd af en hij werd vierde. Ook Cai bleef onder zijn inschrijftijd en hij tikte als zevende aan. De schoolslag is niet helemaal het ding van Tiamo, maar hij zwom hem erg netjes en hij was tevreden met zijn tijd van 1.49.08 en een negentiende plek.

De meisjes minioren 4 zwommen de 100 meter vrije slag als hun laatste afstand. Dachèn zwom een hele snelle race en met 1.16.80 tikte zij als tweede aan. Esmee en Sofie bleven allebei een seconde onder hun inschrijftijd en zij werden negende en tiende.

De laatste individuele afstand van de zaterdag was voor Jordey en Tim. Zij zwommen ook de 100 meter vrije slag. Jordey deed dit heel goed en met 1.17.74 werd hij derde. Tim bleef ook onder zijn inschrijftijd en hij werd zeventiende.

Tot slot was er nog de estafette 4 x 50 meter vrije slag (minioren 4 en jonger). Voor ZPC deden hier twee teams aan mee. Het team van Justin, Esmee, Rick en Joy werd helaas gediskwalificeerd door een te vroege overname. Het andere team met daarin Jay, Dachèn, Levi en Sofie werd knap derde. Tot hun grote blijdschap kregen ze hiervoor ook een mooie medaille.

Op de eerste dag wist ZPC al een hele hoop medailles mee naar huis te nemen.  Met 3 gouden medailles, 5 zilveren en vijf bronzen keerden we weer huiswaarts. De dag erna kwam iedereen weer terug naar Heerenveen voor de tweede sessie.

Zondag 10 juni

Op de zondag stonden alle zwemmers weer vol goede moed voor het zwembad. Een kwartier voordat het inzwemmen mocht beginnen, stonden de zwemmers van ZPC al met hun badmuts en bril aan de badrand. Na het aftellen konden alle zwemmers eindelijk tegelijk het water in duiken.

Vandaag werd er gestart met de 400 meter vrije slag voor de meisjes minioren 5. Ook vandaag had de bril van Jasmijn weer een eigen wil en bij de 400 meter vrije slag besloot hij af te gaan. Heel vervelend en daardoor moest Jasmijn stoppen. Carlijn liet zich niet afleiden en zwom een hele mooie race met een super eindsprint. Ze tikt als eerste aan, maar liefst 20 seconden onder haar inschrijftijd! Ook Imre is super op dreef dit weekend. Zij zwemt zelfs 42 seconden onder haar inzwemtijd en wint haar eerste Noord-Nederlandse medaille. Een derde plaats voor haar. Marit zwemt ook een goede race en met 18 seconden onder haar inschrijftijd wordt zij elfde.

Na de 400 meter vrije slag, zwommen de jongens minioren 6 de 200 meter wisselslag. Olivier Wilbers zwemt 5 seconden onder zijn inschrijftijd en met een hele mooie techniek wordt hij tweede. Ook Tiamo en Cai zwemmen super en met respectievelijk zes en twaalf seconden onder hun inschrijftijd worden zij vijfde en zesde.

De meisjes minioren 2 en 3 begonnen vandaag met de 100 meter wisselslag. Nienke zwom heel knap elf seconden onder haar inschrijftijd en zij werd achtste. Femke deed het ook heel goed en met acht seconden onder haar inschrijftijd werd zij veertiende.

Daarna zwommen de jongens minioren 2, 3 en 4 de 100 meter wisselslag. Jay zwom een seconde onder zijn inschrijftijd en werd achtste. Levi verbeterde vier seconde en hij werd zestiende. Beide mannen zwommen deze 100 meter wisselslag erg netjes.

Bij de meisjes minioren 4 heeft ZPC het geluk een grote groep te hebben. De meiden stonden nu aan de start voor de 100 meter schoolslag. Dachèn kan een erg mooie schoolslag en ze kan de laatste baan ook nog een knap versnellen. Ze tikte als eerste aan, in een hele mooie tijd van 1.35.79. Ook Esmee zwom de schoolslag heel goed en zij werd negende. Sofie zwom vier seconden onder haar inschrijftijd en zij werd negentiende. Milena en Joy verbeterden ook allebei iets en zij werden 21e en 22e.

Daarna was het de beurt aan de jongens minioren 5. Jordey had al het hele weekend zin in de 100 meter schoolslag. Na een mooie race tikte hij als derde aan in 1.36.95. Tim kwam niet aan zijn inschrijftijd en hij werd veertiende.

Nog meer schoolslag werd er gezwommen door de meisjes minioren 5. Jasmijn zwom een mooie lange slag en zij tikte in 1.36.36 als tweede aan. Carlijn bleef iets boven haar inschrijftijd en zij werd zesde. Imre zwom vijf seconden onder haar inschrijftijd en tikte als negentiende aan.

Het laatste programma voor de pauze was de 100 meter vrije slag voor jongens minioren 6. Olivier en Tiamo kunnen deze afstand beiden heel goed. Tiamo ging hard van start en moest daardoor de twee 50 meter iets toegeven, maar werd toch knap derde met een super tijd van 1.07.48. Ook Olivier zwom een hele mooie slag, met goede keerpunten en hij werd tweede in 1.06.01. Ook Cai verbeterde zijn inschrijftijd goed en met 1.14.26 werd hij tiende.

Na de pauze werd er begonnen met de 50 meter vlinderslag minioren 2 en 3. Anna zwom hierbij drie seconden onder haar inschrijftijd en zij werd vijftiende. Femke werd knap elfde en Nienke zevende.

Ook de jongens minioren 2, 3 en 4 zwommen de 50 meter vlinderslag. Levi deed dit super goed en netjes en met een hele knappe tijd van 53.39 werd hij dertiende. Jay kwam deze keer niet aan zijn inschrijftijd en hij werd negentiende.

De meisjes minioren 4 zwommen de 200 meter wisselslag. Dachèn zwom heel netjes met vooral een hele mooie tweede schoolslagbaan. Ze werd knap tweede, maar 0,1 seconden achter de eerste. Esmee bleef met 3.19.10, één seconde onder haar inschrijftijd en zij werd vijfde. Sofie zwom dertien seconden onder haar tijd en werd knap negende. Milena wist ook wat seconden te verbeteren en zij werd achttiende. Joy werd helaas gediskwalificeerd doordat zij bij de rugcrawl te vroeg op haar buik draaide.

De meisjes minioren 5 stonden alweer klaar voor de 100 meter rugcrawl. Carlijn had al een heleboel gouden medailles op zak, maar wilde ook deze mee naar huis en dat lukte haar. Ze zet heel goed door tijdens haar race en weet het goed in te delen. Met een mooie tijd van 1.20.99 werd zij eerste. Jasmijn zwom ook een hele mooie sterke rugcrawl en met 1.22.72 werd zij knap tweede. Marit eindigde net naast het podium met een knappe tijd van 1.27.35 op een vierde plaats. Imre verbeterde wederom haar inschrijftijd en met 1.29.11 werd zij zevende.

De jongens minioren 5 moesten op het einde van dit zware weekend nog de 100 meter vlinderslag zwemmen. Knap als je hierbij dan nog onder je inschrijftijd kunt komen en dat deden Olivier, Tiamo en Cai  alle drie. Heel mooi en sterk gezwommen en met een tweede plek voor Olivier, een derde plek voor Tiamo en een vijfde plek voor Cai ook hele mooie resultaten.

De meisjes minioren 2 en 3 zwommen de 100 meter rugslag. Nienke was hierbij tijdens de voorronde helaas gediskwalificeerd, wat betekent dat je nu dan niet mee mag doen. Femke en Anna zwommen wel mee en werden dertiende en vijftiende. Aan de tijden is te zien dat het aan het einde van zo’n weekend wel wat zwaarder wordt.

De laatste individuele afstand was voor de jongens minioren 2, 3 en 4, de 100 meter rugslag. Jay zwom een mooie lange slag en werd vijfde. Levi wist weer veel te verbeteren en hij werd met tien seconden onder zijn inschrijftijd tiende. Rick zwom twaalf seconden onder zijn inschrijftijd en hij werd zestiende. Justin zwom een hele mooie rugslag, maar helaas werd hij gediskwalificeerd.

Tot slot nog de leukste afstand, de estafette. Deze dag was dat een gemengde estafette 4 x 50 meter wisselslag voor minioren 6 en jonger. Tiamo, Carlijn, Jasmijn en Olivier hadden een hele sterke ploeg en zij wisten overtuigend te winnen. De tweede ploeg van ZPC met Esmee, Dachèn, Cai en Jordey werd knap vijfde. ZPC had ook nog een derde ploeg met Sofie, Tim, Imre en Jay en zij wisten op een twaalfde plek te eindigen.

Al met al was het een heel mooi, en vermoeiend, zwemweekend, met mooie prestaties, nieuwe PR’s, knappe tijden, super technieken en veel plezier. Met een uiteindelijke oogst van 7 gouden, 11 zilveren en 9 bronzen medailles gingen de minioren van ZPC Hoogeveen tevreden naar huis.