//Regio Kampioenschappen afgesloten met veel limieten en medailles

Regio Kampioenschappen afgesloten met veel limieten en medailles

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen waren de afgelopen twee weekenden druk, met veel zwemmen en trainen. Als trainster heb ik er helaas niet bij kunnen zijn, maar vanuit het ziekenhuisbed de verrichtingen moeten volgen. De zwemmers hebben er goed om gezwommen, hebben als ploeg geholpen bij het klokken en zijn er voor een aantal wat limieten bij gekomen voor het NJJK/ONK deze maand.

Zo was het Flynn Peeks die op de 400m wisselslag met een tijd van 5.54.46 onder de limiet van 5.58.47 bleef en een bronzen medaille haalde. Coen de Lang die individueel op de rug tot 1.04.47 kwam wat niet snel genoeg was voor de limiet van 1.04.45, mocht het een half uur later als startzwemmer in de 4 x 100m wisselslag heren nog een keer proberen. Daar zwom hij met 1.03.91 er wel onder en was daar erg blij mee, in deze estafette zwom hij met Niels van Eck (schoolslag) Junior de Bruin (vlinderslag) en Thomas Kappe (vrije slag)  met een ruime winst naar de gouden medaille.

Het was weer een heel goed weekend voor Alinda Dingshoff die wederom mooie tijden zwom en veel medailles mee naar huis nam. Vooral haar tijd van 5.06.79 op de 400m wisselslag was van een goed niveau en zij zal nu de puntjes op de I moeten gaan zetten richting het ONK over drie weken.

Charley Blide vulde haar medaille score aan door op de 50m vrije slag en 200m vrije slag de gouden medaille te pakken, de 100m schoolslag en de 100m rugcrawl ging naar zilver. Daarnaast pakte ze op de 4 x 100m wisselslag de bronzen medaille, bij de 4 x 100m vrije slag werden ze tweede. Bij deze 4 x 100m wisselslag zwom Miron Schimmelpenning de schoolslag in een mooie tijd van 1.25.86 en dat was sneller dan ooit. Senna van der Veen nam de zware vlinderslag voor haar rekening en daar natuurlijk Charlotte Wilbers die afsloot met de vrije slag. Bij de 4 x 100m vrije slag naast Charlotte Wilbers en Charley Blide nog Dominique Dingshoff en Senna van de Veen die naar zilver zwommen. Charlotte Wilbers liet zien dat het haar niet deert nog een aantal zware trainingen te moeten doen, zij zwemt gewoon op haar afstanden nieuwe tijden op de klok, wat een goed gevoel richting het NJJK geeft.

Owen Peeks heeft het weekend zwaar aan de bak gemoeten, moest hij in de morgen nog een lange afstand training zwemmen, in de middag zwom hij de 1500m dicht tegen zijn persoonlijk record aan en haalde zilver, bij de 200m vrije slag werd hij derde. Hij zal nu gaan rusten en moeten zorgen dat hij er helemaal klaar voor is over twee weken.

Wiktoria Redzimska is een zwemster die veel afstanden aan kan, alle slagen beheerst en een heel goed doorzetting vermogen heeft. Zo zwom ook zij een mooie tijd op de 400m wisselslag waar zij drie seconden sneller ging en tweede werd bij de dames achter clubgenote Alinda. Verder zwom zij natuurlijk in de beide dames estafettes naar twee keer de zilveren medaille en deed dat op de 4 x 100m vrije slag met Kyra Wooldrik, Simone Krans en Alinda Dingshoff. Bij de 4 x 100m wisselslag zwom Mirthe Schenkel de schoolslag nadat Wiktoria met de rugcrawl gestart was. Alinda Dingshoff nam de vlinderslag voor haar rekening en Simone Krans sloot af met de vrije slag. Mirthe Schenkel haalde persoonlijk op de 100m schoolslag de zilveren medaille in weer een redelijke tijd, maar ging daarna in de estafette nog weer een seconde sneller en dat begint er richting het NJJK weer wat op te lijken.

Manon Tiggelaar zwom een goede regio Kampioenschappen en dat werd op de 400m wisselslag beloond met een zilveren medaille achter clubgenote Charlotte Wilbers. Miron Schimmelpennig haalde hier bij de junioren twee de zilveren medaille met net achter haar Julia Redzimska die brons pakte.

Mac Peeks deed ondanks alle vermoeiende dagen rustig door dit weekend en zwom op de 1500m vrije slag naar de gouden medaille waar broertje Flynn naar zilver zwom bij de junioren één. Mac haalde bij de 100m schoolslag en de 100m rugcrawl nog brons en deed dat in goede tijden wat maakt dat hij vol vertrouwen richting het NJJK kan gaan trainen. Bij de 800m vrije slag dames was er voor Miron Schimmelpenning brons bij de junioren twee, waar Dominique Dingshoff brons pakte bij junioren drie, daar het goud voor eerder genoemde Charlotte Wilbers.

Bij de heren estafette natuurlijk team één die twee keer goud pakte met op de 4 x 100m vrije slag Niels van Eck, Junior de Bruin, Thomas Kappe en Maik Huser, maar ook het tweede team ging er helemaal voor. Jammer dat zij met heel goed zwemmen op beide afstanden, net vierde werden en dus zonder medaille naar huis gingen. Met Owen Peeks, Coen de Lang, Darryl Lubbinge en Erwin Wilbers gingen ze naar een p.r. van 3.47.83 en dat was net achter de nummer drie. Bij de 4 x 100m wisselslag waren het Owen Peeks, Erwin Heinsius, Maik Huser en Darryl Lubbinge die daar weer een p.r. van drie seconden zwommen maar genoegen moesten nemen met de vierde plaats.

Nu zullen de blikken richting het NJJK/ONK gaan en zal er deze weken rust worden genomen, waarin de focus zal worden gelegd op de doelen voor iedereen persoonlijk. Met nog een aantal trainingen in “de Waterlelie” in Zuidwolde waar de NK zwemmers in het 50m bad nog de laatste voorbereidingen gaan afwerken, zal er met vertrouwen naar het NK gekeken worden.