//Druk, maar lonend weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Druk, maar lonend weekend voor zwemmers ZPC Hoogeveen

Het was even hectisch dit afgelopen weekend voor de zwemmers, met trainingen in de ochtend en wedstrijden in de middag maar het leverde veel mooie dingen op.

Zaterdag werd er gestart in de vroege uren met een training in thuis bad “de Dolfijn” waarna er in de middag de Regionale Zomer Kampioenschappen in Drachten gezwommen werden. Zondag herhaalde zich dat, werd er in “de Waterlelie” Zuidwolde in het prachtige 50m bad een goede start gemaakt in de vroege morgenzon, met om één uur in Drachten de tweede sessie van de RZK. Dat dit voor de zwemmers heel goed uitpakte blijkt wel uit de medailles en limieten die er gehaald werden.

Met zeventien keer goud, elf keer zilver en achtien keer brons, kunnen ze terug kijken op een heel goed weekend waarbij zwemmers uit Friesland, Groningen en Drenthe tegen elkaar streden.

Charley Blide, de jongste bij de junioren, zwom in totaal vijf gouden en één  zilveren medaille bij elkaar en zette daar mooie tijden neer met de limiet op de 200m wisselslag zodat die ook aan het lijstje kan worden toegevoegd voor het NJJK in Eindhoven.

Charlotte Wilbers deed daar niet voor onder, zij was goed op dreef met vooral op de 400m vrije slag een mooie tijd. Bij de 4 x 200m vrije slag meisjes estafette zwom zij als startzwemster een tijd van 2.16.03 en dat betekende onder de vereiste tijd van 2.16.97 zodat ze die op het NJJK mag zwemmen, daarnaast pakte ze met 0.33.48 op de 50m rug eveneens de limiet. Zij behaalde één keer goud, drie keer zilver en twee keer de bronzen medaille en had als startzwemster een groot aandeel in de zilveren medaille op de 4 x200m vrije slag waar ook Charley Blide met Dominique Dingshoff en Leah Anakotta  in zwommen.

Miron Schimmelpenning haalde dit weekend de zilveren medaille op de 200m schoolslag en verbeterde zich op haar andere afstanden goed en laat zien dat het steeds beter gaat lukken. Mac Peeks haalde bij de jongens 2004 de limiet op de 100m vrije slag waar hij met 1.01.06 onder de 1.01.40 bleef en pakte twee keer zilver en drie keer brons bij deze wedstrijd. Flynn Peeks zag dat hij in het noorden goed kan meedoen op de 200m rug waar hij in Alkmaar nog de limiet pakte, nu naar brons zwom in weer een snellere tijd van 2.42.23. Leeftijd genoot Robin van der Burg haalde geen medailles maar wel vele seconden van zijn tijd af waar hij soms zijn tijden gezwommen in een 25m bad nu verbeterde met 50m bad tijden.

Mirthe Schenkel had een heel goed weekend qua tijds verbeteringen op al haar slagen, alleen haar favoriete schoolslag liep niet zoals zij graag zou willen. Wel pakte ze hier goud op de 50m en zilver bij de 200m schoolslag en volgend weekend staat de 100m schoolslag op het programma.

Coen de Lang en Owen Peeks die beide van 2001 zijn maken een hele goede ontwikkeling door. Zo gaat de ene er vol in waar de andere overal over nadenkt wat maakt dat ze totaal verschillende zwemmers zijn met beide hun eigen ontwikkeling. Daar is het Owen die op de lange afstanden heel goed uit de voeten kan met daarbij een goede rugcrawl waar hij op de 200m de bronzen medaille haalde. Coen de Lang is een technische zwemmer die alle slagen goed beheerst en perfect uitvoert maar daarbij iets teveel denkt. Een klein gesprekje in de ochtend maakte dat hij de tweede middag relaxed aan de start van de 200m rugcrawl kwam en daar eindelijk liet zien hoe goed hij eigenlijk is. De gouden medaille en een p.r. van 2.18.21 maakte dat hij met veel zelf vertrouwen aan deze nieuwe week gaat beginnen.

Junior de bruin ontbreekt het niet aan dat zelf vertrouwen, hij kan bij de jeugd in het Noorden op elke afstand meedoen. Zo haalde hij goud op zijn favoriete 100m vlinder, goud op de 50m rug en de 50m schoolslag en brons bij de 400m vrije slag. Daarnaast haalde hij samen met Niels van Eck, Owen Peeks en Thomas Kappe de gouden medaille bij de 4 x 200m vrije slag heren. Hier was het tweede team met Maik Huser, Erwin Heinsius, Coen de Lang en Darryl Lubbinge derde, wat een knappe prestatie is.

Bij de heren natuurlijk Thomas Kappe en Niels van Eck die op het podium te vinden waren. Zij zwommen niet alle afstanden en haalde Thomas zilver op de 100m vlinderslag en brons op de 50m rug. Niels zwom iets meer en haalde goud op de 50m schoolslag en de 100m vrije slag met daarbij nog zilver op de 200m schoolslag. Erwin Heinsius haalde op deze 200m schoolslag de bronzen medaille in een nieuwe tijd van 2.29.69.

Bij de dames waren het Wiktoria Redzimska, Simone Krans en de uitblinkster van dit weekend Alinda Dingshoff die op al haar afstanden de strijd vol aanging en daarbij nieuwe tijden op de klokken zette. Ze behaalde drie keer brons en twee keer goud op de 100m vlinder en de 200m wisselslag waar ze diep moest gaan om dit te verwezenlijken. Wiktoria Redzimska was heel goed op dreef en zwom met 2.50.68 op de 200m schoolslag, 2.28.69 op de 200m wisselslag en 0.35.98. op de 50m schoolslag,de limieten voor het ONK in Amersfoort en haalde twee keer de bronzen medaille. Simone Krans kan met zoveel gemak nog deelnemen aan deze RZK en dat met minimaal trainen wat natuurlijk knap is. Zij behaalde samen met de dames Kyra Wooldrik, Wiktoria Redzimska en Alinda Dingshoff de zilveren medaille bij de 4 x 200m vrije slag.

Deze week zal er hard doorgetraind gaan worden met in het weekend nog een keer hetzelfde programma voor de NK zwemmers en dan zal blijken of het a.s. weekend met de derde en vierde sessie weer zoveel succes zal opleveren.