//Zwemmers strijden bij sprintwedstrijd in Veenendaal

Zwemmers strijden bij sprintwedstrijd in Veenendaal

Voor de zwemmers van ZPC Hoogeveen stond er dit weekend een sprintwedstrijd in Veenendaal op het programma. Een druk bezochte wedstrijd waar 308 zwemmers de strijd aangingen met elkaar, waarvan er voor Hoogeveen 31 zwemmers meededen.

Alle 50m nummers werden gezwommen met uitzondering bij de allerkleinsten waar de 50m vlinder weggelaten werd. Naar aanleiding van die gezwommen tijden mochten de snelste acht zwemmers de finale 100m wisselslag zwemmen. Voor Hoogeveen kwamen er 26 zwemmers in deze finale en daar werden veel medailles bij elkaar gezwommen.

Bij de jongste categorie waren het Dachen Haaijer, Esmee van der Tuuk en Sofie Vos die mochten startten en daar was het Dachen die de gouden medaille mocht ophalen, Esmee werd vierde en Sofie achtste.

Jasmijn Sterken en Carlijn Gruppen waren heel goed op dreef in deze wedstrijd met mooie tijden op de 50meters wat resulteerde in een finale plek voor beide. Daar was het Carlijn die met mooie zwemmen en vooral in de laatste baan goed doorzetten de bronzen medaille pakte, Jasmijn die een verkeerd keerpunt maakte en daardoor achter kwam werd hier achtste en dat was ver beneden van wat ze kan, maar dat hoort er ook bij. Imre Bouwland die bij deze meisjes niet de finale haalde verbeterde zich wel bij de 50 meters maar dit was niet genoeg om een finale plek af te dwingen.

Bij de jongens van 2007 was het Jordey Thole die een finale plek haalde en vooral bij de 50m schoolslag die hij won pakte hij veel tijd die hem als derde naar deze finale bracht en daar werd hij ook derde.

De meisjes Charley Blide en Almyra Santing mochten bij de 2006 aan de start komen en daar was het Charley die zilver pakte in een mooie tijd van 1.16.84 en Almyra werd hier zevende in 1.33.67. De jongens 2006 waren vandaag heel goed op dreef en dat lieten ze bij de 50 meters als zien met het gevolg dat ze alle drie in de finale mochten aantreden. Olivier Wilbers werd hier in 1.19.30 derde, Tiamo van der Veen zesde in 1.24.49  en Cai Mink die een hele goede dag had met veel nieuwe tijden werd zevende in 1.24.76.

Miron Schimmelpenning mocht bij de 13 jarige meisjes in de finale zwemmen en bij haar is de schoolslag haar beste slag, maar daarnaast moet je ook de andere slagen redelijk kunnen, om een goede 100m wisselslag te zwemmen. Dit kan ze goed al denkt ze dat niet altijd en is misschien iets te voorzichtig voor wat ze kan, zij werd hier vandaag zesde in 1.17.55.

Julia Redzimska is ook van 2005 en zij begint nu wat te groeien en daardoor wat krachtiger te zwemmen en haar goede techniek zal nog leuke dingen gaan brengen, maar vandaag kon ze de finale nog niet bereiken. Bij de jongens van dezelfde leeftijd 2005 is het Flynn Peeks die momenteel de groei en de kracht begint te krijgen en hele mooie dingen laat zien. Zo was er vorige week de limiet en werd hij nu eerste in de finale bij de jongens in een mooie tijd van 1.16.69 en hij gaat nu echt meedoen.

Manon Tiggelaar en Charlotte Wilbers haalden bij meisjes 2004 samen de finale en daar pakte Charlotte door een hele goede laatste baan de bronzen medaille 1.11.19, Manon werd hier zesde in 1.14.39. Hier was Senna van der Veen van dezelfde leeftijd en zij liet vandaag mooie dingen zien, maar haar schoolslag is van zo’n slecht niveau dat dit haar tijden enorm naar beneden haalt waardoor ze de finale nipt miste. Dominique Dingshoff en Leah Anakotta kwamen voor deze finales nog wel wat te kort op alle afstanden om zich te plaatsten.

Mac Peeks is van dezelfde leeftijd en hij was vandaag de beste bij deze jongens wat resulteerde om als eerste door te gaan naar de finale en daar pakte hij goud in 1.08.48., dat was een mooie tijd. Mirthe Schenkel liet bij de 50 meters al zien dat ze haar lichaam beter onder controle krijgt en ging naar mooie nieuwe tijden met vooral op de 50m vlinderslag een dik pr.

Daarmee kwam ze als tweede in de finale maar moest daar met twee tiende verschil de nummer drie voor laten gaan waardoor ze de bronzen medaille pakte in 1.10.45.

Kyra Wooldrik en Wiktoria Redzimska startten samen bij de dames senioren één en daar was het Wiktoria die met haar snelle pittige slag de gouden medaille meenam in 1.08.93, Kyra die meer een lange afstand zwemster is werd hier knap derde in 1.13.11.

Coen de Lang en Owen Peeks die alle twee wat moeite hebben met het sprinten, maar waar het voor beide erg goed is om voor de snelheid zulke wedstrijden te zwemmen kwamen beide in de finale. Coen zwom een mooie race en eindigde als vierde in een mooie 1.02.18. Owen  werd vijfde in 1.04.20., waar bij de ene het lichaam nog niet mee werkt, zwemt de andere liever de 1500m.

Bij de dames senioren twee Alinda Dingshoff die goed op dreef is en op de 50m vlinderslag haar p.r. aanscherpte naar 0.28.18. wat een nieuw Drents record betekende, zij won de finale 100m wisselslag in 1.05.54.

Bij de heren vier deelnemers voor Hoogeveen maar die konden alle vier niet op tegen Maarten Brzoskowski die bij PSV Eindhoven onder Marcel Wouda zwemt. Geen schande en daarnaast werden Niels Van Eck, Thomas Kappe, Darryl Lubbinge en Maik Huser wel tweede, derde, vierde en vijfde en dat was een mooie uitslag.

Bij de einduitslag waren het Niels en Alinda die nog een VVV bon wonnen omdat zij allround bij de beste drie eindigden en de ploeg werd achter de thuisploeg VZC Veenendaal tweede in het eindklassement.